به گزارش خبرنگار ایرنا، فصل صید ماهیان استخوانی از آب های ساحلی دریای خزر در مازندران همه ساله از بیستم ماه مهر به بعد آغاز می شد و بسته به شرایط مهاجرت ماهیان تا اواخر فروردین یا اوایل ماه اردیبهشت ادامه می یافت.
دریای خزر 15 گونه ماهی استخوانی دارد كه سفید، كفال و كپور از مهم ترین آنها هستند.
مدیركل شیلات مازندران روز یكشنبه به خبرنگار ایرنا گفت كه تعیین روز آغازین فصل صید ماهیان استخوانی با سازمان شیلات ایران است و این سازمان هم پانزدهم مهر ماه را برای ورود صیادان پره به دریا برای صید مشخص كرده است كه پنج روز زودتر از سال گذشته است.
ولی الله محمدزاده هدف از این اقدام را ایمن سازی زودتر آب های ساحلی دریا و رودخانه ها برای تخم ریزی ماهیان اعلام كرد.
مهاجرت ماهیان استخوانی دریای خزر بویژه ماهی سفید به رودخانه ها برای تخم ریزی از اواخر اسفند ماه شروع می شود و تا اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه ادامه می یابد.
مدیركل شیلات مازندران گفت كه بر اساس نتایج طرح های تحقیقاتی، زمان مهاجرت ماهیان استخوانی به رودخانه ها برای تخم ریزی از نیمه دوم فروردین در سال های گذشته به روزهای نیمه نخست این ماه رسیده در نتیجه باید فصل صید آنها هم زودتر تمام شود.
وی تاكید كرد كه موضوع تغییر پنج روزه فصل صید به اطلاع شركت های تعاونی صیادی پره استان رسیده و بر خلاف سال های گذشته به طور یقین فصل صید جدید پانزدهم فروردین به پایان خواهد رسید.
محمدزاده بر ضرورت رعایت قوانین و مقررات صید و صیادی از سوی جامعه صیادی مازندران تاكید كرد و افزود: جامعه صیادی در كنار شیلات استان در تكثیر و رهاسازی بچه ماهی در دریا و بازسازی ذخایرآبزیان همكاری مطلوبی دارد.
وی گفت: دریای خزر همچون استخری است كه هر چه در آن كاشته شود و محافظت شود به همان میزان برداشت خواهد شد كه درسال جاری با مشاركت جامعه صیادی حدود 90 میلیون قطعه بچه ماهی به روش تكثیرمصنوعی و شیل گذاری(رها كردن ماهیان مولد در مناطق مشخصی از رودخانه های شیلاتی) به منظور توسعه پایدار صید و صیادی در دریا رها شده است.
مدیركل شیلات مازندران به اهمیت آسیب شناسی جامعه صیادی از جمله تعدیل صیادان ،كاهش نرخ بیمه و محاسبه شغل صیادان به عنوان شغل سخت و زیان آور اشاره كرد و افزود: برخورد با قاچاقچیان آبزیان دریای خزر نیز همواره مورد توجه یگان حفاظت منابع آبزیان است.
آمارهای شیلات نشان می دهد چهار هزار و 200 صیاد در قالب 54 شركت تعاونی صیادی پره در مازندران فعالیت دارند.
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش ' پره ' است به این صورت كه تورهایی با ارتفاع هفت تا 10 متر و به طول یك هزار و 200متر به كمك یك قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( 14 متری عمق دریا ) ریخته و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های كفال، سفید و كپور، به وسیله تراكتور به ساحل كشیده میشود.
سر صیاد ، فوكا پوش ( صیادان باچكمه های بلند) تور ریز ، چینت چی ( مرمت كار تور ) قایقران و تراكتورران از نیروهای اصلی در كار صیادی به روش پره هستند.
6990/1654
ساری - ایرنا - شیلات مازندران اعلام كرد كه تور صیادان این استان برای صید ماهیان استخوانی امسال زودتر در آب های دریای خزر پهن می شود .