۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۷
کد خبر: 83050443
T T
۰ نفر
32 ميليون هكتار از اراضي ملي زير پوشش طرح كاداستر رفته است

تهران- ايرنا- معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگل ها؛ مراتع و آبخيزداري گفت: در حال حاضر 32 ميليون هكتار از اراضي ملي كشور زير پوشش طرح كاداستر (نقشه حدنگاري) رفته است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مسعود منصور روز دوشنبه در جلسه هم انديشي و بررسي مسائل و مشكلات مرتبط با حوزه معاونت حفاظت و امور اراضي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران سخن مي گفت افزود: طرح ملي كاداستر اراضي ملي يكي از اين اقدامات است.
وي ادامه داد: اين طرح با همكاري ادارات كل ثبت اسناد و املاك كشور در حال اجرا است كه تاكنون بيش از 32 ميليون هكتار از اراضي ملي زير پوشش اين طرح قرار گرفته است.
كاداستر ( Cadastre) يا حدنگاري نقشه‌برداري ثبتي است، يعني نقشه‌برداري‌ كه ارزش حقوقي داشته باشد و بتوان بر اساس مرزهاي آن سند مالكيت صادر كرد.
در اجراي اصل 123 قانون اساسي ، قانون جامع حدنگار (كاداستر) كه به عنوان طرح جامع كاداستر پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي و تائيد شوراي نگهبان در سال 93 به وزارت دادگستري ابلاغ و طبق اسناد موجود از فروردين ماه سال 1394 لازم الاجرا شد.
وي يادآور شد: به منظور جلوگيري و دخل و تصرفات در اراضي ملي هم اكنون 32 ميليون هكتار از اراضي ملي كشور زير پوشش طرح كاداستر قرار گرفته است.
منصور در بخش ديگري از سخنان خود از اجراي طرح حفاظت مشاركتي در بيش از 22 ميليون هكتار عرصه هاي منابع طبيعي كشور خبر داد و گفت: در راستاي كاهش سطح تخريب و تصرف در عرصه هاي جنگلي و مرتعي اين طرح اجرا شد كه ارزيابي ها بيانگر اين حقيقت است كه با اجراي اين طرح ميزان تخريب در اراضي ملي كه اين طرح در آنها اجرا شده بيش از 70 درصد كاهش يافته است.
معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور با بيان اينكه با هدف كاهش عوامل تخريب و افزايش ضريب حفاظتي در عرصه هاي منابع طبيعي اقداماتي در حوزه فعاليت هاي اين معاونت به مرحله اجرا درآمده افزود: اقدامات خوبي تاكنون در سطح كشور در اين خصوص انجام شده كه ما معتقديم اين اقدامات بستر مناسبي را براي تحقق يافتن وظايف سازماني از قبيل حفظ، احياء، توسعه و بهره برداري اصولي از عرصه هاي منابع طبيعي ايجاد كرده است.

** 10 هزار خانوار عشاير به سوخت پاك مجهز شدند
وي در ادامه به تأمين سوخت براي ساكنان جنگل و عشاير به عنوان اقدامي در جهت جلوگيري از قطع درختان و تخريب جنگل نام برد و خاطرنشان كرد: در 2 سال اخير براي بيش از 10 هزار خانوار جنگل نشين و عشاير تجهيزات مرتبط با سوخت به ويژه انرژي هاي پاك همچون آبگرمكن هاي خورشيدي تهيه شده است.
منصور؛ احياء و بازسازي معادن پس از بهره برداري را يكي از دغدغه هاي منابع طبيعي اعلام كرد و افزود: رعايت اصول فني در بهره برداري از معادن مورد توجه سازمان جنگل ها است اما احياء و بازسازي آنها نيز پس از بهره برداري با همكاري وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور كار قرار دارد.

** 20 هزار كيلومتر كمربند سبز در كشور ايجاد شده است
معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگل ها، ايجاد كمربند حفاظتي را در افزايش ضريب حفاظتي اراضي ملي بسيار مهم دانست و تاكيد كرد: رويكرد ما در ارتباط با ايجاد كمربند سبز كه مرز مستثنيات و اراضي ملي را مشخص مي كند حايل سبز است كه در قالب نهال كاري به مرحله اجرا در مي آيد و تاكنون 20 هزار كيلومتر كمربند در سطح كشور ايجاد شده است.
وي به اجراي طرح هاي مديريت منابع طبيعي به عنوان يكي ديگر از اقدامات شاخص انجام شده در راستاي كاهش عوامل تخريب و آسيب به عرصه هاي منابع طبيعي اشاره كرد و بيان كرد: عرصه هايي كه قابليت اجراي طرح هاي منابع طبيعي را داشته باشد پس از تهيه طرح در اختيار مجريان و جوامع محلي قرار مي گيرد كه در كنار اجرا، احياء، توسعه و حفاظت از اين عرصه ها را عهده دار مي شوند كه تاكنون علاوه بر طرح هاي مرتعداري بيش از 400 هزار هكتار از عرصه هاي منابع طبيعي در اختيار مجريان و جوامع محلي قرار گرفته است.
منصور از فعاليت 400 دبيرخانه كميسيون هيات هاي تعيين تكليف اراضي اختلافي موضوع اجراي ماده 56 قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع در سطح كشور خبرداد و تصريح كرد: اين كميسيون ها اعتراضات اشخاص نسبت به اجراي مقررات قانون ملي شدن اراضي را مورد رسيدگي قرار داده و پس از طي مراحل قانوني تكليف اراضي مورد اعتراض تعيين شده كه اين اقدام خود راهي براي كاهش عوامل تخريب به عرصه هاي ملي قلمداد مي شود.
همچنين در اين جلسه مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران، تهيه و اجراي نقشه هاي كاداستر اراضي ملي و صدور اسناد تك برگي يكي از اصول حفاظت از اراضي ملي و تثبيت مالكيت دولت است كه اين اتفاق گامي مهم براي مبارزه با زمين خواري و جلوگيري از هرگونه سوء استفاده از انفال بشمار مي آيد كه اين طرح با توجه به اهميت آن در استان تهران در حال اجرا است.
علي كيان افزود: اراضي ملي استان تهران بيش از يك ميليون و 64 هزار هكتار است كه از اين ميزان بيش از 76 هزار هكتار اين اراضي زير پوشش طرح كاداستر رفته و منجر به اخد سند تك برگي شده است و همچنين براي 60 هزار هكتار ديگر اراضي ملي استان تهران نيز طرح كاداستر در حال اجرا است و در آينده اي نزديك براي اين ميزان اراضي نيز سند تك برگي اخذ خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: يك اعتبار ويژه اي نيز در نظر گرفته شده كه در صورت تخصيص اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران آمادگي دارد كه 500 هزار هكتار ديگر اراضي ملي استان زير پوشش طرح كاداستر رود.
به گفته كيان، طرح ملي كاداستر يكي از طرح هاي محوري است كه با همكاري ادارات ثبت اسناد در حال اجرا است كه با اجراي اين طرح گامي مهم در تثبت و حاكميت دولت بر اراضي ملي و پيشگيري از موقع زمين خواري به شما مي رود.
كيان خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه با اجراي اين طرح مشخصه هاي اراضي همچون اندازه، كاربري، مشخصات رقومي، ثبتي و يا حقوقي به نقشه بزرگ مقياس اضافه مي شود و در بانك كاداستر سازمان ثبت بارگذاري شده كه از همين رو اشخصاص حقوقي و حقيقي نمي توانند سند مالكيت معارضي را دريافت كنند كه اين اقدام دفاع از انفال و حقوق دولت را در پي دارد.
تهرام/7243/ 1539