۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۷:۰۴
کد خبر: 83050855
T T
۰ نفر

«آلوئه ورا» جايگزين خشخاش در افغانستان

۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۷:۰۴
کد خبر: 83050855
«آلوئه ورا» جايگزين خشخاش در افغانستان

كابل - ايرنا - وزير كشاورزي افغانستان در راستاي سياست هاي ملي خود براي مقابله با كشت گياه خشخاش به عنوان پايه توليد مواد مخدر اعلام كرد كه «آلوئه ورا» را نيز پس از تحقيقات براي جايگزيني با خشخاش در فهرست پيشنهادات كشت جايگزين به كشاورزان معرفي كرده است.

به گزارش ايرنا، «نصير احمد دراني» روز دوشنبه در نشست مطبوعاتي خود در كابل پايتخت اين كشور گفت كه اين گياه علاوه بر موارد استفاده در داروها و محصولات آرايشي و بهداشتي نياز كمي به آب دارد و با توجه به تغييرات اقليمي در افغانستان و كاهش بارش ها مي تواند يكي از گياهان مناسب براي جايگزيني خشخاش با تضمين درآمد براي كشاورزان باشد.
دولت افغانستان پيش از اين نيز تلاش هايي براي ترويج كشت جايگزين براي خشخاش كرده بود كه در گذشته «زعفران»، «نارنج » به خاطر كاربرد گل هايشان درصنعت عطر سازي ، «گل محمدي» بابت گلاب گيري و ايجاد نخلستان را نيز پيشنهاد داده بود كه جز زعفران كه تا حدي جايگاه خود را در چرخه اقتصاد كشاورزان باز كرده است باقي گونه ها رونق نگرفت، زيرا هنوز هيچ محصولي توان رقابت اقتصادي با كشت خشخاش ندارد.
زعفران در بازار جهاني رشد تقاضا داشته و كشش بازار ترغيب كننده كشاورزان است و در سال زراعي گذشته مقدار توليد اين محصول در افغانستان بيش از 10 تن اعلام شد.
دارني در نشست خبري خود افزود كه گياه آلوئه ورا يك گياه ساقه اي طبي است كه فرآورده هاي آن براي كرم هاي زيبايي و پوست، درمان بيماري هاي گوارشي و دفع سموم كار برد دارد.
وي گفت كه تاكنون اين گياه براي يك دوره آزمايشي در استان هاي «بادغيس»، «فراه» و «ننگرهار» كشت شده كه نتايج آن مثبت بود و قراردادهايي نيز براي خريد محصولات امضا شده است اما او به ميزان درآمد و هزينه هاي كاشت ، داشت و برداشت آن به نسبت بازار اشاره اي نكرد.
وزير كشاورزي افغانستان گفت كه در استان هاي فراه و بادغيس مردم از كشت اين گياه به عنوان كشت بديل استقبال كردند و امسال در اين استان ها كشت خشخاش به صفر رسيده است.
دراني امروز با اتحاديه كشاورزان افغانستان قرارداد كشت و توسعه آلوئه ورا را به ارزش 192 ميليون افغاني معادل تقريبي دو ميليون و 560 دلار را امضا كرد.
وزارت كشاورزي افغانستان هر جايگزيني را كه براي كشت خشخاش معرفي كرده است، نخست با استقبال مردم در استان هاي مختلف مواجه شده و نظر به اقليم مورد نياز توسعه يافته است اما هنوز به عنوان يك مشوق اصلي نتوانسته است كه مردم را راضي به دست برداشتن از كشت خشخاش كند و البته حضور گروه هاي تروريستي در بيش از 50 درصد خاك اين كشور و فشاري كه آنها به كشاورزان براي كشت خشخاش به عنوان منبع اصلي درآمد تروريست ها وارد مي كنند ، مانع جدي در برابر طرح هاي وزارت كشاورزي افغانستان است.
سال گذشته سازمان ملل متحد و وزارت كشور افغانستان اعلام كردند كه توليد مواد مخدر در اين كشور به 9 هزار تن رسيده است كه اين رقم در افغانستان بي سابقه خوانده شد.
آساق*291*1104*1663**