به گزارش ایرنا، در سند چشم انداز توسعه پایدار منطقه، راهبرد سلامت باید با دقت نظر بیشتری دنبال شود و تحقق این مهم، نیازمند عزم همگانی است.
شهرستان كنگاور به عنوان مركزیت شرق استان كرمانشاه در راستای ارائه خدمات جامع بهداشتی و درمانی به مردم این منطقه نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم است.
مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در سال های اخیر با اختصاص امكانات، تجهیزات و اعتبارات مورد نیاز اقدام به ایجاد و توسعه و تقویت زیرساخت های بهداشتی درمانی این شهرستان
كرده اگرچه همچنان این بخش نیازمند حمایت های بیشتر است.
**اختصاص 2 دستگاه اكو به بیمارستان شهید چمران كنگاور
رئیس شبكه بهداشت و درمان كنگاور در گفتگو با خبرنگار ایرنا از اختصاص 2 دستگاه اكو برای بیمارستان شهید چمران كنگاور خبر داد و خواستار مشاركت مردم و خیران سلامت برای كمك به این بیمارستان شد.
دكتر داریوش خزایی با بیان اینكه دستگاه اكو كاردیوگرافی یك دستگاه تخصصی قلب است، اظهار داشت: در شهرستان كنگاور یك دستگاه در بخش CCU، وجود داشت كه با حمایت های نماینده كنگاور در مجلس شورای اسلامی و پیگیری های مكرر مجموعه شبكه بهداشت و درمان شهرستان، 2 دستگاه اكو به بیمارستان شهید چمران با اعتبار 700 میلیون تومان اختصاص یافت.
وی گفت: یك دستگاه در كلینیك تخصصی و یك دستگاه هم در اورژانس بیمارستان شهید چمران نصب شد كه اكنون متخصصان قلب از این دستگاه ها جهت انجام امور درمانی استفاده می كنند.
**اختصاص دستگاه زباله سوز عفونی به بیمارستان كنگاور
خزایی با بیان اینكه از شهریور سال 1395 زباله های عفونی بیمارستان كنگاور بی خطر سازی می شود، افزود: در تاریخ مذكور با یك شركت خصوصی عقد قرارداد كردیم كه زباله های بیمارستانی را بی خطر سازی كند و تا شهریور سال 98 با بیمارستان قرارداد دارد.
وی ادامه داد: برای اولین بار نیز از آذر سال 95 تمام مطب ها، آزمایشگاه ها و درمانگاه ها را مكلف كردیم، زباله های عفونی خود را به شركت جمع آوری زباله تحویل دهند كه در واحد امحا زباله بیمارستان بی خطر سازی شود.
رئیس شبكه بهداشت و درمان كنگاور در ادامه از اختصاص یك دستگاه زباله سوز بیمارستانی به بیمارستان شهید چمران این شهرستان خبر داد و گفت: دستگاه فعلی بیمارستان با اسید كار می كند كه از دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه یك دستگاه پیشرفته بنام 'هیدروكلاو' گرفته ایم و در حال تحویل آن هستیم كه به زودی جایگزین دستگاه فعلی می شود.
خزایی یادآور شد: قبلا شبكه بهداشت كنگاور با هیچ شركتی قرارداد نداشت و زباله ها توسط شهرداری به بیمارستان تحویل داده می شد كه اعتمادی به كار آنها نبود.
**ارتقا بیمارستان كنگاور از درجه سه به درجه یك
وی در ادامه گفت: با توجه به فعالیتهای مطلوب بیمارستان شهید چمران شهرستان كنگاور، این بیمارستان از درجه 3 به درجه یك ارتقاء یافت.
خزایی تصریح كرد: از سال 95 بیمارستان این شهرستان درجه 3 مشروط بود، یعنی بدترین بیمارستان استان از نظر درجه اعتبار بخشی اما با تلاش همه همكاران و همت و تلاش شبانه روزی كاركنان زحمتكش و خدوم بیمارستان كه دارای تجربه خوبی هم در سوابق خدمتی خود هستند و یك كار تیمی و به لطف خداوند توانستیم بیمارستان را 2 درجه ارتقا دهیم.
وی افزود: در ماه گذشته نیز برای تقویت تیم مدیریتی بیمارستان دكتر 'علی قاسمی' جراح عمومی را به عنوان رئیس بیمارستان معرفی كردیم.
وی یادآور شد: دكتر قاسمی در سوابق خدمتی خود، مدیریت بیمارستان طالقانی كرمانشاه را بر عهده داشته و به مجموعه بیمارستان كنگاور نیز اشراف كامل دارند.
**اهدای یك دستگاه دیالیز از سوی نیكوكاران به بیمارستان
خزایی در ادامه گفت: نیكوكاران كنگاوری، یك دستگاه پیشرفته دیالیز، به ارزش 54 میلیون تومان به بیمارستان این شهر اهدا كردند.
وی افزود: بخش دیالیز بیمارستان شهید چمران هم اكنون با هشت دستگاه دیالیز در سه نوبت كاری به حدود 25 بیمار ثابت خدمات می دهد.
وی ادامه داد: همچنین یك خیر كنگاوری پس از از دست دادن 2 فرزند خود دكتر «كامبیز شریف زاده» و مهندس «فرهاد شریف زاده»، به نیابت از آنها تصمیم گرفت با 150 میلیون تومان سرمایه بازنشستگی خود یك مركز دیالیز در بیمارستان شهید چمران احداث كند.
او گفت: با توجه به فرسودگی دستگاه های دیالیز این مركز، كمك های مردم و نیكوكاران برای تجهیز و نوسازی این بخش، می تواند نقش شایانی در ارتقای كیفیت خدمات رسانی به بیماران داشته باشد.
**ایجاد روستای سالم رحمت آباد
رئیس شبكه بهداشت و درمان كنگاور در ادامه اعلام كرد: دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در راستای برنامه های طرح تحول نظام سلامت با اهداف ایجاد محیط زیست پاك و ایمن برای روستاییان، اجرای طرح روستای سالم خود را در روستای رحمت آباد از توابع بخش مركزی كنگاور و ورودی استان كرمانشاه كلید زد.
خزایی در این راستا گفت: برگزاری همایش روستای سالم در روستای رحمت آباد با محوریت دخانیات، تهدیدی برای توسعه و سلامت، تخریب و تسطیح خانه های مخروبه و خالی از سكنه، بهسازی توالت، جمع آوری زباله و فضولات حیوانی از اقدامات انجام شده در این روستاها بوده است.
وی افزود: اجرای سنگ فرش، جدول گذاری، بازسازی چشمه و احداث باند كندرو و توقفگاه توسط بنیاد مسكن كنگاور از دیگر اقدامات انجام شده در این روستا می باشد.
**نظارت مستمر بر داروخانه ها
رئیس شبكه بهداشت و درمان كنگاور در ادامه با تاكید بر نظارت مستمر بر داروخانه های سطح شهر از نظر نحوه نسخه پیچی و ارائه صحیح دستورات دارویی اظهار داشت: در صورتی كه شكایاتی از سوی مردم شهرستان مطرح شود، شكایت را بررسی و در صورت مشاهده تخلف داروخانه متخلف را به تعزیرات حكومتی معرفی می كنیم.
خزایی در خصوص داروخانه های متخلف نیز گفت: برای داروخانه هایی كه تخلفات متعدد دارند، تذكر كتبی صادر شده و در صورت مشاهده تخلف بیش از حد حتی تعلیق پروانه هم صورت می گیرد.
**راه اندازی بخش ICU بعد از 8 سال وقفه
دكتر خزایی، راه اندازی بخش سی تی اسكن و جابجایی آن به داخل بیمارستان و تحویل دستگاه بسیار پیشرفته با مساعدت نماینده كنگاور در مجلس شورای اسلامی، راه اندازی بخش ICU بعد از هشت سال و تجهیز آن و جذب 13 نفر نگهبان جوان و لغو قرارداد قبلی كه از بازنشسته ها استفاده می شد از دیگر اقدامات مهم انجام شده شبكه بهداشت كنگاور برشمرد.
وی همچنین به راه اندازی واحد دارویی بیمارستان، خرید دستگاه های نوار مغز، نوار غضب وعضله، سونوگرافی داپلر پیشرفته، راه اندازی جراحی چشم و تحویل دستگاه بسیار پیشرفته فیكو برای اعمال جراحی چشم و راه اندازی بخش گوشی و حلق و بینی بیمارستان به عنوان دیگر اقدامات موثر در یك سال گذشته نام برد.
رئیس شبكه بهداشت و درمان كنگاور همچنین اظهار امیدواری كرد با حمایت های مسئولان، نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و حمایت های بیشتر دولت تدبیر و امید و صبوری مردم شهرستان بتوانیم گام های بلندی در راستای ارتقا كمی و كیفی خدمات بهداشتی و درمانی در كنگاور برداریم.
شهرستان كنگاور با جمعیتی افزون بر 76 هزار نفر در 94 كیلومتری شرق كرمانشاه واقع شده است و دروازه ورودی این استان غربی است.
3033/7447
كرمانشاه - ایرنا - مقوله سلامت به عنوان ركن اصلی توسعه پایدار نیازمند فراهم نمودن زیرساخت های بهداشتی و درمانی در راستای ارائه خدمات به شهروندان است.