۱۱ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۴۹
کد خبر: 83052935
T T
۰ نفر

گزارش افزايش 1.5درجه اي دماي جهان نهايي مي شود

۱۱ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۴۹
کد خبر: 83052935
گزارش افزايش  1.5درجه اي دماي جهان نهايي مي شود

تهران- ايرنا- رييس مركز ملي خشكسالي سازمان هواشناسي كشور گفت: گزارش نهايي هيات بين دولتي تغيير اقليم (IPCC) درباره سقف 1.5 درجه اي افزايش دماي جهان و نتايج و راهكارهاي تحقق آن، هشتم اكتبر-16 مهر- در نشستي با حضور نمايندگان كشورهاي مختلف در كره جنوبي رونمايي مي شود.

تغييرات اقليمي و افزايش دماي زمين كه نتيجه انتشار آلاينده هاي حاصل از فعاليت هاي صنعتي است، انسان ها را در معرض تهديدهاي مهمي قرار داده است، تهديدهايي كه با توجه به آن توافق پاريس شكل گرفت.
اين توافقنامه اولين پيمان جامع اقليمي در جهان مي باشد و تعيين سقف براي افزايش ميانگين دماي جهان يكي از اهداف آن است، هدفي كه هر يك از كشورهاي متعهد براساس اعلام خود سهمي در تحقق آن خواهند داشت.
صادق ضياييان رييس مركز ملي خشكسالي سازمان هواشناسي كشور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: براساس توافق پاريس، ابتدا قرار بر اين بود كه كشورها از طريق اجراي راهكارهاي ملي اجازه ندهند دماي كره زمين تا سال 2100، در قياس با قبل از دوره صنعتي شدن، بيشتر از دو درجه سانتيگراد افزايش يابد، اما پس از نشست هاي متعدد به اين نتيجه رسيدند كه محدوديت دو درجه اي افزايش دما نيز تاثير چنداني بر حل مشكلات نخواهد داشت و از اين رو سقف 1.5 درجه را تعيين كردند.
وي اظهار داشت: تفاوت اين دو دما در محاسبه ميزان انتشار گازهاي آلاينده است، يعني با تعيين سقف 1.5 درجه، راهكارها هم متفاوت مي شود و محدوديت هاي تحميل شده به كشورها براي كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي هم بيشتر خواهد شد.
رييس مركز ملي خشكسالي سازمان هواشناسي ادامه داد: گزارشي كه تهيه و نهايي مي شود بر اين پايه و اساس است كه مثلا اگر هواي جهان دو و يا 1.5درجه گرمتر شود چه اتفاقي مي افتد.
وي با بيان اينكه تهيه گزارش ياد شده بيش از يك سال طول كشيده است، گفت: گزارش هايي كه هيات بين دولتي تغيير اقليم (IPCC) تهيه مي كند، به اين شكل است كه ابتدا يك پيش نويس تهيه و براي نظرخواهي به كشورهاي مختلف ارسال مي كند، ممكن است اين روند در چندين رفت و برگشت تكرار شود كه در نهايت گزارشي براي ارسال به سياست گذاران براي اخذ تصميم نهايي تهيه مي شود.
وي افزود: بر اين اساس اكنون گزارش 1.5 درجه در مرحله تصويب نهايي است تا به دست سياست گذاران برسد تا آنها سياست گذاري لازم را در اين راستا انجام دهند.
به گفته ضياييان، بخش مقدماتي اين نشست 30 سپتامبر در اينچئون كره جنوبي آغاز شد، اول اكتبر افتتاحيه بود كه تا 5 اكتبر ادامه دارد و انتشار و چاپ نهايي گزارش 8 اكتبر در نشستي خبري اعلام مي شود.
وي درباره نحوه تهيه گزارش ها توسط هيات بين دولتي تغيير اقليم گفت: اساسا IPCC يك سري گزارش نويس از سراسر جهان در اختيار دارد و تاكنون 5 گزارش اصلي تهيه كرده است، اين هيات هم اكنون نيز در حال تهيه كزارش اصلي ديگري است كه سه نويسنده آن از ايران هستند.
ضياييان ادامه داد: اما به جز گزارش هاي اصلي، يك سري گزارش هاي فرعي تخصصي هم وجود دارد كه براي كل جهان تهيه مي شود، به اين صورت كه ماحصل و نتايج كارهاي تحقيقاتي انجام شده در سراسر جهان جمع آوري و بررسي مي شود و به يك گزارش جمعي تبديل مي كنند؛ گزارش افزايش 1.5درجه اي هم از اين نوع است كه ايران در تمام مراحل نظرات خود را درباره آن ارائه كرده است، اما نويسنده اي در تيم تهيه آن ندارد.
وي با اشاره به اينكه گزارش نهايي IPCC به جنبه هاي مختلف پيامد افزايش 1.5درجه اي دما مي پردازد، گفت: در اين گزارش تعريفي از افزايش 1.5درجه اي دما ارائه مي شود و تاثيرات و ريسك هاي اين افزايش دما و تغيير اقليم مورد بررسي قرار مي گيرد.
رييس مركز ملي خشكسالي سازمان هواشناسي توضيح داد: مثلا عواقب اين ميزان افزايش دما، تاثيرات آن روي توسعه پايدار و ريشه كني فقر و ميزان دشواري رسيدن به اين هدف در گزارش مي آيد و راه هاي كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي و سيستم هاي كنترلي نيز مطرح مي شود.
براساس پيش بيني كارشناسان، در صورتي كه كشورها موفق نشوند راهكارهاي موثري را براي كاهش گازهاي گلخانه اي اتخاذ كنند، در سال 2100 شاهد افزايش پنج درصدي ميانگين دماي جو خواهيم بود.
علمي 9014**2017
۰ نفر