۱۱ مهر ۱۳۹۷، ۱۶:۱۷
کد خبر: 83053462
T T
۰ نفر
راهبردهاي فرهنگي عامل كاهش آسيب هاي اجتماعي است

ساوه - ايرنا - امام جمعه ساوه گفت: راهبردهاي فرهنگي از جمله برنامه هاي مفرح مطابق با فرهنگ اسلامي در جامعه مي تواند در كاهش آسيب هاي اجتماعي تاثيرگذار باشد.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام سيد « ابراهيم حسيني» روز چهارشنبه در شصت و سومين نشست شوراي فرهنگ عمومي شهرستان ساوه، افزود: ريشه يابي و شناسايي دقيق ناهنجاري و آسيب هاي اجتماعي و يافتن دلايل بروز اين مشكلات امر بسيار مهمي است كه در يافتن راهكارهاي دقيق و كارشناسانه براي كاستن از مشكلات حوزه جامعه كمك شاياني مي كند.
وي با تاكيد بر لزوم نگرش اجتماع‌ محور از سوي مسئولان به عنوان راهكاري براي مقابله با زمينه هاي آسيب هاي اجتماعي، گفت: پيشگيري همواره بهتر از درمان است و بايد اين اصل در اساس كار نهادها و دستگاه هاي مسئول در حوزه هاي اجتماعي قرار گيرد زيرا مقابله پيشگيرانه از بروز چنين آسيب هايي دغدغه جدي نظام اسلامي است.
حجت الاسلام حسيني ادامه داد: موضوع پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي را رهبر معظم انقلاب به طور مكرر در سخنراني ها و رهنمودهايشان به كارگزاران نظام ارائه كرده اند، به همين دليل ضرورت دارد كه اقداماتي مانند پيشگيري و مداخله علمي و تخصصي با استفاده از ظرفيت‌هاي موجود در اولويت قرار گيرد.
فرماندار ساوه نيز انجام اقدامات عملي براي پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي را ضروري و راهگشا ارزيابي كرد و گفت: نبايد مسئوليت پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي را به يك دستگاه خاص محدود كرد چرا كه در اين خصوص همه دستگاه ها مسئوليت هايي دارند كه بايد به آن عمل نمايند.
« محمد بهاروند» اظهار داشت: بايد عملكرد ارگان هاي مسئول شهرستان ساوه در اجراي برنامه هاي مربوط به پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي مورد ارزيابي و بازبيني قرار گيرد تا با استفاده از نتايج حاصل شده بتوان اقداماتي براي بهبود تصميم‌گيري زيربنايي انجام داد.
فرمانده نيروي انتظامي ساوه نيز گفت: با تلاش هاي اين مجموعه و همكاري موثر شهروندان امنيت اجتماعي پايداري در اين شهرستان برقرار شده است.
سرهنگ «پرويز اسدي» اظهار داشت: امسال ميزان كشفيات مواد مخدر و دستگيري توزيع كنندگان و معتادن افزايش يافته و ناجا كنترل موثري بر اين حوزه ها دارد.
وي گفت: در نيمه نخست امسال يك هزار و 465 نفر از توزيع كنندگان مواد مخدر و افراد معتاد دستگير شدند و تلاش ها براي مقابله با چنين افرادي همچنان با قدرت ادامه مي يابد.
سرهنگ اسدي گفت: در مدت ياد شده 37 درصد در دستگيري معتادان و 67 درصد در ميزان كشفيات انواع مواد مخدر در شهرستان ساوه حاصل شده است.
فرمانده سپاه ناحيه ساوه نيز بر لزوم شناسايي مصرف كنندگان مواد مخدر در نقاط مختلف شهر ساوه به خصوص در محلات حاشيه اي تاكيد كرد و گفت: فرهنگ ‌سازي و افزايش شاخص‌هاي فرهنگي در نقاط حاشيه‌ اي از اركان اصلي براي پيشگيري در بروز آسيب هاي اجتماعي است.
سرهنگ «علي رسولي» اظهار كرد: تشريفات اداري در مسير پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي وقفه ايجاد مي كند به همين دليل لازم است با نگرش تكليف محور و فراهم كردن بستر شادي و نشاط براي پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي فعاليت هاي موثري در دستور كار مسئولان قرار گيرد.
دبيري شوراي فرهنگ عمومي ساوه نيز در اين نشست گزارشي از فعاليت‌هاي اجرا شده از سوي دستگاه هاي مسئول در حوزه فرهنگ عمومي و تاثير آنها بر كاهش يا پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي را ارائه كرد.
«حسين محمودي فر» گفت: برگزاري نشست هاي آموزشي براي پيشگيري از شيوع اعتياد ميان اقشار مختلف مردم از اقدامات مهم و پيشگيرانه در بروز معضل اعتياد در جامعه ساوه است كه لازم است مورد توجه جدي واقع شود.
وي همچنين اجراي طرح تربيت مشاوره خانواده را از ديگر اقدامات پيشگيرانه در جامعه بيان كرد و افزود: در حوزه پيشگيري بايد به توانمندسازي جامعه با برگزاري دوره‌هاي آموزشي توانمندسازي با رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر، اهميت داد.
مسائل مراكز ترك اعتياد، برگزاري دوره‌هاي مهارت آموزي و آموزش ‌هاي قبل و بعد از ازدواج به منظور جلوگيري از بروز طلاق و ساير آسيب ها و نيز جلب مشاركت همگاني براي مبارزه با اعتياد در جامعه از محورهاي مهم و مطرح شده در نشست شوراي فرهنگ عمومي ساوه بود.
شهر ساوه با حدود 230 هزار نفر جمعيت پذيراي شمار چشمگيري از هموطنان و نيز مهاجران اتباع خارجي است كه از عوامل شكل گيري 22 منظقه حاشيه اي در اين شهر هستند.
6539/3075