احمد كنعاني روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: سطح تاكستانهاي شهرستان از چهار هزار هكتار سال هاي گذشته به 3 هزار و 600 هكتار در سال جاري كاهش يافته است و به همين علت توليد امسال انگور در فاروج 40 هزار تن پيش بيي مي شود.
وي با بيان اينكه از اين ميزان 14 هزار تن به مصرف تازه خوري مي رسد، افزود: از 26 هزار تن توليد انگور رقم كشمشي هم، 6هزار و 500 تن كشمش توليد خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه 60 تا 65 درصد از باغ هاي انگور شهرستان فاروج در بخش خبوشان واقع شده است بيان داشت: با افزايش قيمت انگور كه 27 هزار تا 35هزار ريال در هر كيلوگرم به فروش مي رسد هم اكنون، خريد توافقي فعلا در دستور كار نيست.
وي، خسارت ناشي از سرمازدگي و آفات را از عوامل موثر در كاهش توليد انگور شهرستان برشمرد و افزود: به رغم كنترل آفاتي همچون سفيدك، اين آفات به صفر نرسيده است.
كنعاني يادآورشد: پنج هزار و 400 هزار خانوار بهره بردار اين محصول هستند و يك واحد فرآوري و 2 واحد بسته بندي انگور در شهرستان نيز فعاليت دارند.
قرار گرفتن شهرستان فاروج در مسير جاده اصلي بجنورد به فاروج، زمينه اي براي فروش انگور تازه را با توجه به گذر 20 ميليون نفر زائر و مسافران در سال فراهم كرده است.
باغ هاي انگور شهرستان فاروج 3 هزارو 600هكتار با 15 رقم و متوسط عملكرد توليد انگور از هر هكتار 16 تن است كه گونه سلطاني بيدانه بهترين رقم انگور فاروج است.
خراسان شمالي رتبه هفتم كشوري در توليد انگور را دارد و 20 درصد كل وزن توليدات كشاورزي اين استان مختص انگور است.
7187/ 6042
به علت نبود صرفه اقتصادي كشمش،
تازه خوري انگور در فاروج افزايش يافت
۱۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۳۹
کد خبر:
83054513
بجنورد- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي فاروج گفت: سهم تازه خوري انگور در اين شهرستان كه تا سال گذشته 5 تا 10 درصد بود امسال به علت نبود صرفه اقتصادي توليد كشمش به 35 درصد افزايش يافته است.