۱۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۰۰
کد خبر: 83055752
T T
۰ نفر
كوچ پاييزه عشاير قم به مناطق قشلاقي آغاز شد

قم - ايرنا - رئيس اداره امور عشايري قم گفت: از نيمه مهرماه سال جاري، كوچ عشاير قم به مناطق قشلاقي به منطور زندگي و پرورش دام در فصل سرما، آغاز شد.

محمود تندرو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مهمترين مقصد كوچ عشاير قم، مناطق قشلاقي استان شامل دير، مره و اطراف درياچه حوزه سلطان در منطقه قمرود بخش مركزي قم است.
استان قم داراي يك شهرستان قم و 5 بخش جعفريه، سلفچگان، كهك، مركزي و خلجستان است؛ بخش مركزي داراي 2 دهستان قمرود و قنوات مي باشد.
وي بيان كرد: روند كوچ عشاير تا اوايل فصل زمستان ادامه مي يابد و بعد از آن عشاير استان تا فروردين ماه در محل اسكان خود مستقر مي شوند و از تغذيه دستي براي پرورش دام خود استفاده مي كنند.
وي با اشاره به اهميت تامين آب و علوفه براي عشاير، ادامه داد: مراتع استان قم در سال هاي اخير با كاهش منابع آبي و فقير شدن پوشش گياهي مواجه بوده است كه براي جبران اين موضوع، آب رساني سيار و ارسال نهاده هاي دامي به محل قشلاق عشاير انجام مي شود.
تندرو افزود: اگر امكانات مورد نياز عشاير تامين شود، آنان به عنوان توليدكنندگان اصلي گوشت قرمز مي توانند به فعاليت خود ادامه دهند و براي استان ارزش افزوده اقتصادي ايجاد كنند.
وي با اشاره به اين كه در تخصيص منابع ماليات بر ارزش افزوده، سهمي براي عشاير درنظر گرفته شده است، افزود: عشاير سهم قابل توجهي در ايجاد ارزش افزوده اقتصادي استان قم دارند و بايد اين مبلغ به طور كامل تخصيص يابد و در مسير خدمت رساني به خود آنان استفاده شود.
بر اساس آخرين سرشماري، 305 خانوار عشايري در قم حضور دارند؛ هرخانواده عشاير به طور متوسط 6 عضو دارد، با اين حساب مي توان گفت در اين استان حدود 2 هزار تن از عشاير كشور مشغول زندگي و فعاليت هستند.
علاوه بر ايل كلكو، شاهسون، ميش مست، زند، عرب و كتي، عشاير ديگري هم در استان قم حضور دارند و براساس منابع تاريخي، قم در پذيرايي از عشاير قدمت بالاتري نسبت به استان هاي همجوار خود دارد.
عشاير حاضر در استان قم بيش از 6 هزار نفر شتر و 22 هزار دام سبك در اختيار دارند و در زمينه توليد گوشت قرمز و محصول هاي لبني فعاليت مي كنند.
عشاير استان قم همچنين در توليد انواع صنايع دستي و همچنين قالي بافي داراي سبك و مهارت خاصي هستند.
7405/ 1175