نگهداري جاده هاي كشور نيازمند 90هزار ميليارد ريال اعتبار است

زنجان – ايرنا - معاون توسعه مديريت و منابع سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي گفت: نگهداري جاده هاي كشور نيازمند سالانه 90 هزار ميليارد ريال اعتبار است تا اين سرمايه عظيم ملي به صورت بهينه نگهداري، توسعه و بهبود يابد.

به گزارش ايرنا، محمد تيموري روز شنبه در آيين توديع و معارفه مديران كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان زنجان افزود: وظيفه ساخت راه ها بر عهده شركت ساخت و زيربناهاي حمل و نقل و راه و شهرسازي است و وظيفه نگهداري و بهره برداري از اين سرمايه هاي بزرگ را راهداري و حمل و نقل جاده اي برعهده دارد.
به گفته وي، 217 هزار كيلومتر راه اصلي و فرعي در كشور داريم كه ارزش اين راه ها 200 هزار ميليارد تومان تخمين زده شده است.
تيموري تاكيد كرد: در بهترين شرايط 12 هزار ميليارد ريال اعتبار از محل تملك دارايي استاني به بخش راه ابلاغ مي شود كه 50 تا 60 درصد از آن تخصيص مي يابد.
وي ادامه داد: 16 هزار ميليارد ريال در بودجه سالانه كشور اعتبار ملي براي نگهداري شبكه راه ها در نظر گرفته مي شود و نزديك 10 هزار ميليارد ريال اعتبار سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي است.
معاون توسعه مديريت و منابع سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي گفت: علاوه بر اين ميزان اعتبار بيان شده، ظرفيت قير رايگان نيز پيش بيني شده است كه سال گذشته نزديك به چهار هزار ميليارد ريال از اين محل استفاده كرديم.
تيموري تاكيد كرد: با جمع همه اين ارقام، فاصله تا 90 هزار ميليارد ريال زياد است.
وي با بيان اينكه كمبود اعتبارات يكي از عمده ترين مشكلاتي است كه راهداري كشور با آن مواجه است، اظهار داشت: اين كمبود دليلي نمي شود تا خدمات مطلوبي به كاربران جاده اي ارايه نشود.
معاون توسعه مديريت و منابع سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، از جابجايي سالانه 600 ميليون تن كالا و يك ميليارد نفر مسافر در شبكه جاده اي كشور خبرداد و گفت: اين جاده ها 600 هزار راننده حرفه اي داراي كارت هوشمند با 500 هزار وسيله نقليه باري و مسافري دارد.
تيموري افزود: در زمان حاضر هفت هزار و 300 شركت حمل و نقل كالا و مسافر در سطح كشور فعال است و يك ميليون و 200 هزار نفر در بخش حمل و نقل جاده اي كشور مشغول به فعاليت هستند.
وي با تاكيد بر اينكه سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي كشور به لحاظ حجم فعاليت مسئوليت عظيم و خطيري دارد، خاطرنشان كرد: راه ها در كشور به مثابه رگ هاي بدن است كه هر نوع وقفه در اين شبكه مي تواند صدمه جبران ناپذيري وارد كند و نگهداشت آن بسيار مهم است.
معاون توسعه مديريت و منابع سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي گفت: وظيفه نگهداري، ساماندهي و نظارت بر راه ها با همكاري دولت و حاكميت انجام مي شود.
تيموري خاطرنشان كرد: استان زنجان به لحاظ موقيعت خاصي كه دارد اهميت نگهداشت و كنترل ترافيك در آن 2 چندان است.
وي تاكيد كرد: با وجود اينكه اين استان 2 درصد از راه هاي كشور را دارد اما 10 درصد از ترافيك در جاده هاي آن جذب مي شود.
به گزارش ايرنا، در پايان اين مراسم، عبدالحسين علي اكبري به عنوان مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان زنجان معرفي و از خدمات ايرج دست نشان، مديركل قبلي قدرداني شد.
9505/6085