قاسم جان بابایی روز یكشنبه در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره میزان آزمایشهای بیهوده اظهار داشت: وقتی تعداد آزمایشها از سقف استاندارد تجویز بیشتر شود، معلوم است كه تعدادی از آزمایش های پزشكان بیهوده است.
وی گفت: برای مثال وقتی پزشكی می خواهد آزمایش تیروئید تجویز تا بیماری را با قرص تنظیم كند، هر سه ماه یك بار آزمایش برای بیمار كافی است تا زمانی كه تیروئید او طبیعی شود و بعد از آن باید هر سه سال یك بار یا در نهایت سالی یك بار آزمایش بدهد. اما برخی افراد سالی پنج یا 6 بار آزمایش تیروئید میدهند كه این امر باعث بالا رفتن هزینههای نظام سلامت میشود.
جان بابایی افزود: برخی افراد هر 6 ماه یك بار برای چكاپ خود آزمایش چربی میدهند. این موارد باعث بالا رفتن هزینههای نظام سلامت میشود درحالی كه این میزان آزمایش ضرورتی ندارد. باید توجه كنیم كه صندوق بیمهای، صندوقی ثابت است و اعتبار محدودی دارد؛ بنابراین باید كارهای بیهوده حذف و هزینهها به سمت اقدامات اصلیتر هدایت شود.
وی ادامه داد: برای كنترل این موارد و هزینههای اضافی در نظام سلامت در حوزه آزمایشگاهها، استانداردهایی مبنی بر اینكه چه كسانی میتوانند آزمایشها را تجویز كنند و این آزمایشها برای چیست و سالی چند بار یك آزمایش را میتوان تجویز كرد، تدوین شده است. حتی مشخص كردیم كه برای آزمایشهای گرانقیمت باید پزشكان شرح حال بنویسند و بگویند چرا این آزمایش را برای بیمار درخواست كردند و ضرورت این درخواست چیست.
معاون وزیر بهداشت گفت: در راهنماهای بالینی بر این موارد تاكید شده است و بیمهها نیز در سامانه پیش تایید این موضوع را به تدریج اجرایی میكنند.
اجتمام * الف پ *1834
معاون درمان وزیر بهداشت در گفت و گو با ایرنا:
پزشكان باید برای آزمایشهای گرانقیمت شرح حال بنویسند
۱۵ مهر ۱۳۹۷، ۸:۰۶
کد خبر:
83056729
تهران- ایرنا- معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: استاندارد و راهنمای بالینی كنترل هزینههای اضافی در نظام سلامت در حوزه آزمایشگاهها، تدوین و ابلاغ شده است كه مطابق آن پزشكان در تجویز آزمایش های گرانقیمت باید شرح حال بیمار را بنویسند.