به گزارش خبرنگار ایرنا، شیلات ایران فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران را امسال پانزدهم مهر اعلام كرد در حالی كه سال های پیش بیست و یكم مهر انجام می شد.
شیلات ایران علت تغییر آغاز زمان صید را حمایت از تكثیر طبیعی ماهیان استخوانی با پایان دادن زودتر فصل صید اعلام كرد.
فصل صید ماهیان استخوانی در مازندران تا دهه دوم فروردین ماه سال آینده ادامه می یابد.
امسال نیز همانند سال های گذشته چهار هزار و 200 صیاد در قالب 54 شركت تعاونی پره كار صید را در دریای خزر انجام می دهند.
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش ' پره ' است به این صورت كه تورهایی با ارتفاع هفت تا 10 متر و به طول یك هزار و 200 متر به كمك یك قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( 14 متری عمق دریا ) ریخته و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های كفال، سفید و كپور، به وسیله تراكتور به ساحل كشیده میشود.
سر صیاد ، فوكا پوش ( صیادان باچكمه های بلند) تور ریز ، چینت چی ( مرمت كار تور ) قایقران و تراكتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.
گونه های كفال، ماهی سفید و كپور عمده ترین ماهیان استخوانی دریای خزر هستند كه توسط ماهیگران صید و در بازار عرضه می شود.
**تكثیر و رها سازی 90 میلیون قطعه بچه ماهی
هر ساله شیلات مازندران به منظور باز سازی ذخایر دریای خزر و حمایت از جامعه صیادی تكثیر مصنوعی ماهیان استخوانی كپور و سفید را انجام می دهد كه بر اساس اعلام شیلات مازندران امسال 65میلیون قطعه بچه ماهی به صورت مصنوعی و 25میلیون قطعه نیز به صورت طبیعی رها سازی شده است.
همچنین امسال با همكاری شركت های تعاونی صیادی پره استان تكثیر طبیعی 25میلیون ماهی كپور به روش شیل گذاری (رها كردن ماهیان مولد در مناطق مشخصی از رودخانه های شیلاتی) انجام شده است.
استان مازندران بیش از 120رودخانه بزرگ و كوچك دارد كه 20 رودخانه آن شیلاتی محسوب می شود اما در چند سال اخیر به دلیل آلودگی بیش از حد رودخانه ها و برداشت های غیر مجاز و بیش از اندازه شن و ماسه از بستر ، مسیر رودخانه ها برای مهاجرات ماهیان استخوانی از جمله كفال و سفید از بین رفته است به طوری كه بر اساس آمار شیلات ، اكنون كمتر از 10 درصد تكثیر آبزیان دریای خزر به صورت طبیعی صورت می گیرد.
صید ماهیان استخوانی در بخش مازندرانی دریای خزر طی یك دهه گذشته به مرور كم شده به طوری كه از حدود هشت هزار تن در اوایل دهه 80 به كمتر از 2 هزار و 500 تن كاهش یافته است.
بر اساس آمار شیلات مازندران پارسال نیز 2 هزار و 300 تن انواع ماهی در سواحل مازندران در دریای خزر صید شد كه یكهزارو 42تن از ماهیان صید شده از گونه سفید و 982تن كفال و مابقی كپور و دیگر گونه ها بوده است.
مازندران 338كیلومتر ساحل در دریا خزر دارد.
*صید ماهیان استخوانی در خزر آغاز شد
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره كل شیلات گلستان گفت: صید ماهیان استخوانی دریای خزر از امروز (15 مهر) آغاز و تا شش ماه ادامه خواهد داشت.
محسن یحیایی در گفت و گو با اظهار داشت: امسال هزار و 420 ماهیگیر استان گلستان كه در قالب 21شركت تعاونی صید پره سازماندهی شده اند، در 2 منطقه میانكاله و گمیشان اقدام به صید ماهیان استخوانی میكنند.
وی بیان كرد: صیادان به كمك 74 فروند شناور تورریز و طناب ریز و 57 شناور موتوری، تور پره را داخل آب انداخته و به كمك 67 تراكتور تورها را به ساحل می كشند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گلستان افزود: گونه های هدف صید به طور عمده ماهیان سفید، كفال، كپور، كلمه و شگ ماهی است.
یحیایی ادامه داد: پارسال 254 تن ماهی استخوانی از آب های استان صید شد كه 26 تن ماهی سفید، 215 تن ماهی كفال، 4/3 تن ماهی كپور و 9 تن سایر ماهیان بود .
ماهیگیری در سواحل خزر به روش پره انجام می شود به این صورت كه تورهایی با ارتفاع هفت تا 10 متر و به طول یكهزار و 200 متر به كمك یك قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( 14 متری عمق دریا ) گسترده و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های كفال، سفید و كپور به وسیله تراكتور به ساحل كشیده میشود.
/1860/3091/ 6990/1654
ساری - ایرنا - صیادان مازندرانی عضو شركت تعاونی پره از امروز یكشنبه پانزدهم مهر با پهن كردن تورهای ماهیگیری در آبهای ساحلی دریای خزر، فصل صید و صیادی را به صورت رسمی حدود یك هفته زودتر از سال های گذشته آغاز كردند.