قاسم کریم زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: میزان کل صید در سال جاری حدود ۳۷۰ تن بوده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال چهار درصد افزایش نشان میدهد.
وی افزود: ارزش اقتصادی این میزان صید حدود هزار میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته حدود هفت درصد افزایش داشته است.
مدیرکل شیلات مازندران گفت: ترکیب صید شامل ۲۰ درصد ماهی سفید، ۳۵ درصد کفال و ۴۵ درصد ماهی کپور است.
کریم زاده افزود: علت افزایش چهار درصدی میزان صید، تولید و رهاسازی سالانه میلیونها قطعه انواع ماهیان استخوانی، خاویاری و کپور در رودخانههای شیلاتی استان است.
وی ادامه داد: در استان ۳۰ رودخانه مهم شیلاتی شناسایی شده که شرایط ایدهآل برای تکثیر ماهیان را دارند. همچنین بستههای حمایتی برای جامعه صیادی استان، ماهانه حدود ۲ هزار و ۴۰۰ لیتر بنزین به صورت یارانه ای به هر یک از تعاونیهای پره استان داده میشود.
به گزارش ایرنا، صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش " پره " است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) ریخته و پس ازانباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.
سر صیاد، فوکا پوش (صیادان باچکمه های بلند) تور ریز، چینت چی (مرمت کار تور) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.
نظر شما