به گزارش یكشنبه تارنمای سازمان هواپیمایی كشوری، مدیركل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی كشوری اعلام كرد: فروشندگان پهپادها باید با مراجعه به سازمان هواپیمایی كشوری مجوز بگیرند و از فروش تجهیزات و پهپادهایی كه از مبادی غیررسمی وارد كشور شده است، بپرهیزند.
«محمدسعید شرفی» افزود: بهره برداران باید از آبان ماه پهپادهای خود را در سامانه سازمان هواپیمایی كشوری ثبت كنند.
شرفی گذراندن دوره های آموزشی پرواز با پهپاد در یكی از مراكز دارای مجوز سازمان هواپیمایی كشوری را الزامی دانست و تاكید كرد بهره برداران ضمن رعایت حریم مناطق ممنوع نظامی و ساختمان اداری، باید از پرواز بدون مجوز بر فراز طرح های سالم سازی ساحلی، مناطق حادثه دیده و دچار بحران یا مناطق اجرای عملیات امداد و نجات شهری و جاده ای خودداری كنند.
به گفته وی، بهره برداران باید از پرواز بر فراز مناطق پرجمعیت و دارای ترافیك خودرویی و همچنین شرایط نامناسب جوی و دید كم بپرهیزند.
وی ادامه داد: بهره برداران پهپادهای غیرنظامی در پروازهای تفریحی و خدماتی باید نسبت به رعایت موارد مرتبط با حریم خصوصی افراد و رعایت حریم ایمنی فرودگاه ها (شعاع هفت كیلومتری دیوار فرودگاه ها) اهتمام لازم را داشته باشند.
«حداكثر ارتفاع پروازی پهپادهای غیرنظامی 100 پا معادل 30 متر از سطح زمین تعیین شده است».
به گزارش ایرنا، واژه پهپاد برای هواپیماهای بدون سرنشین تعریف شده و مخفف «پرنده هدایت پذیر از دور» است.
امروزه برخی شركتها درصددند روی كنترل و بهبود سیستم ناوبری این ابزارهای مفید كار كنند و بعضی دیگر نیز ایدههای جدیدی برای كاربردهای بیشتر آن در سر دارند.
اقتصام*1108*1961*
تهران- ایرنا- دارندگان و شركت های خدماتی بهره بردار پهپادها و همچنین فروشندگان و تامین كنندگان (ریزپرنده ها) باید به برخی الزام ها مانند گذراندن دوره های آموزشی، ثبت كردن این ابزارها در سامانه سازمان هواپیمایی كشوری و رعایت كردن نكات ایمنی درباره حریم های پروازی پایبند باشند.