به گزارش ايرنا، قبل از ممنوع شدن صادرات گوجه فرنگي و درست زمان برداشت و فراواني اين محصول، هر كيلوگرم از آن به قيمت 70 تا 100 هزار ريال به دست مصرف كننده مي رسيد درحالي كه انتظار عموم مردم در اين مقطع عرضه گوجه فرنگي با قيمت هاي بسيار پايين تر بود.
زنجان نيز يكي از استان هاي توليد كننده گوجه فرنگي در كشور محسوب مي شود به طوريكه علاوه بر تامين نياز استان به اين محصول، مازاد آن نيز وارد كارخانه هاي رب مي شود.
از اواخر شهريور تا مهرماه امسال 280 هزار تن گوجه فرنگي حاصل دسترنج كشاورزان زنجاني وارد بازار هشت شهرستان اين استان مي شود.
** گوجه فرنگي زنجان به ديگر كشورها صادر نمي شود
مدير توسعه بازرگاني سازمان جهادكشاورزي استان زنجان با بيان اينكه همزمان با سراسر كشور در اين استان نيز صادرات گوجه فرنگي به خارج از كشور ممنوع شده است، گفت: پيش از اين ممنوعيت، بخشي از محصول توليدي در زنجان به كشورهاي عراق و آذربايجان صادر مي شد.
به گفته عبدالله جعفري، با اين اقدام نرخ گوجه فرنگي در بازار روند نزولي به خود گرفته و قيمت خريد صنايع نيز كاهش يافته است.
وي تاكيد كرد: با ممنوع شدن صادرات اين محصول و سرازير شدن آن به بازار، در زمان حاضر نرخ آن در بازار معقول و منطقي است.
**ممنوع شدن صادرات گوجه فرنگي دير ابلاغ شد
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نيز گفت: دير ابلاغ شدن ممنوعيت صادرات گوجه فرنگي موجب شد تا بخشي از اين محصول توليدي در استان صادر شود.
به گزارش ايرنا، صادرات گوجه فرنگي از 26 شهريور امسال به دليل كمبود عرضه آن در بازار و افزايش نرخ براي مصرف كننده ممنوع شد.
ناصر فغفوري تاكيد كرد: تامين و توزيع محصولات كشاورزي بر عهده جهاد كشاورزي است و اين سازمان نيز بر قيمت ها با جديت بيشتري نظارت دارد.
وي خاطرنشان كرد: هم اكنون سامانه 124 سازمان صنعت، معدن و تجارت براي دريافت گزارش هاي شهروندان درباره گرانفروشي، كم فروشي و صادر نكردن فاكتور براي خريداران كالا، فعال است.
** كارخانه هاي توليد رب به افزايش قيمت ها دامن مي زنند
رئيس اتحاديه ميوه فروشان شهرستان زنجان نيز اظهار داشت: در حال حاضر گوجه فرنگي عرضه شده در ميدان ميوه و تره بار محصول خود استان است و مقدار كمي نيز از تاكستان وارد بازار مي شود.
به گفته سيد مرتضي هاشمي، هم اكنون گوجه فرنگي در اين ميدان تره بار با كيلويي 32 تا 25 هزار ريال عرضه مي شود.
وي يادآوري كرد: خرده فروشان در بازار مجاز به افزايش 30 درصدي نرخ ها نسبت به قيمت ميدان ميوه و تره بار هستند.
رئيس اتحاديه ميوه فروشان شهرستان زنجان گفت: آنگونه كه انتظار مي رفت قيمت گوجه فرنگي كاهش نيافته است چرا كه كارخانه هاي توليد كننده رب، له شده ي اين محصول را با 20 هزار ريال از كشاورزان مي خرند.
هاشمي تاكيد كرد: اين مساله موجب كمبود و كاهش نيافتن قيمت اين محصول مي شود تا محصول سالم را با قيمت غيرمنطقي عرضه كنند.
** نرخ گوجه فرنگي كاهش قابل توجهي يافته است
يكي از شهروندان زنجاني افزود: طي روزهاي گذشته، هركيلوگرم گوجه فرنگي را با قيمت كيلويي 100 تا 70 هزار ريال خريد مي كردم كه در حال حاضر نرخ آن به 40 هزار ريال و كمتر از اين نيز كاهش يافته است.
سيمين عباسي تاكيد كرد: مسئولان نسبت به نرخ محصولات نظارت جدي داشته باشند تا عده اي سودجو به افزايش قيمت ها دامن نزنند.
وي متذكر شد: برخي از فروشندگان ادعا دارند به دليل افزايش قيمت دلار، نرخ محصول گوجه فرنگي نيز افزايش يافته است درحالي كه هيچ رابطه اي بين قيمت دلار با قيمت محصولات داخلي وجود ندارد.
اين شهروند زنجاني يادآوري كرد: در حال حاضر كه زمان برداشت گوجه فرنگي است بايد نرخ آن به كمتر از 20 هزار ريال در بازارخرده فروشي كاهش يابد تا مانع سوء استفاده برخي از سودجويان شود.
** با گرانفروشان برخورد شود
محسن يادواري نيز گفت: فقط با نظارت هاي جدي مسئولان مربوطه است كه مي توان مانع از افزايش خودسرانه محصولات در بازار شد.
وي ادامه داد: مشكل قيمت فقط براي گوجه فرنگي نيست چرا كه قيمت انواع ميوه كه در حال حاضر در فصل برداشت آن هستيم بالا و در هر مغازه اي متفاوت تر از مغازه ديگري است كه اين مسائل نيازمند ورود مسئولان و برخورد جدي با گرانفروشان است.
9505/6085
زنجان - ايرنا - با ممنوع شدن صادرات گوجه فرنگي به كشورهاي همجوار، اين محصول كه طي روزهاي گذشته با قيمت هاي بالا سعي داشت همچنان جاي خود را در سبد مصرفي خانوارها حفظ كند، با افت قيمت قابل توجهي مواجه شد و نتوانست به صدرنشيني خود ادامه دهد.