۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۰
کد خبر: 83058357
T T
۰ نفر

دانش آموزان مدرسه رودريش سركلاس هستند

۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۰
کد خبر: 83058357
دانش آموزان مدرسه رودريش سركلاس هستند

ياسوج- ايرنا- رئيس اداره آموزش و پرورش ديشموك تاكيد كرد: دانش آموزان مدرسه روستاي رودريش در اين بخش با وجود كمبود برخي امكانات با آغاز سال تحصيلي جديد و بازگشايي مدارس همزمان با پنج هزار و 260 دانش آموز ديشموكي، برخلاف تبليغات رسانه اي مشغول به تحصيل هستند.

به گزارش ايرنا، فضاي مجازي و رسانه‌اي استان كهگيلويه و بويراحمد ظرف روزهاي گذشته به موضوع كمبود برخي امكانات و تجهيزات گرمايشي و آموزشي در يكي از مدارس ابتدايي بخش ديشموك دامن زده بودند كه اكنون محمد نوروزي نيا رئيس اداره آموزش و پرورش اين ادعاها و اخبار ضد و نقيض را رد كرده است.
در حالي كه رسانه‌ها و فضاي مجازي به نداشتن معلم و كتاب درسي اين مدرسه و تعطيلي آن دامن زده بودند اما محمد نوروزي نيا رئيس اداره آموزش و پرورش بخش مي‌گويد كه به نظر مي‌رسد پاي برخي مسائل ديگر براي تخريب دولت و مديريت اين اداره در ميان است.
چند روز اخير اخباري مبني بر مدرسه روستاي رودريش از توابع بخش ديشموك در فضاي مجازي منتشر شده است كه اين مدرسه پس از گذشت چند روز از آغاز سال تحصيلي هنوز بازگشايي نشده و اين مدرسه فاقد معلم بوده و دانش‌آموزانش كتاب درسي ندارند.
نوروزي نيا رئيس آموزش و پرورش ديشموك گفته است كه اخبار منتشر شده در مورد مدرسه روستاي رودريش به هيچ وجه صحت ندارد.
نوروزي‌نيا افزود: اين روستا داراي يك مدرسه 6 پايه بوده كه 30 دانش آموز در اين مدرسه مشغول به تحصيل هستند.
وي بيان كرد: در آستانه سال تحصيلي جديد سه معلم به اين مدرسه اختصاص داده شد.
رئيس آموزش و پرورش ديشموك كهگيلويه و به وير احمد تصريح كرد: هم اينك در اين مدرسه 2 معلم از نيروهاي رسمي آموزش و پرورش كه يكي از آنها از فرهنگيان باسابقه و ديگري فارغ‌التحصيل تربيت معلم و يك سرباز معلم مشغول ارائه خدمت هستند.
وي ابراز داشت: در همه جاي كشور به سبب كمبود نيروي انساني از سرباز معلم استفاده مي‌شود كه به همين منظور در منطقه ديشموك هشت كلاس درس مقطع ابتدايي با كمك سرباز معلمان اداره مي‌شود.
نوروزي نيا افزود: منطقه ديشموك در مقطع متوسطه نيز با كمبود نيروي انساني روبه‌رو بوده كه با مديريت صحيح و تقسيم اضافه كار بين ديگر فرهنگيان اين مشكل رفع شده است.
وي با اشاره به خبر منتشر شده مبني بر كمبود كتاب درسي در مدرسه روستاي رودريش، ابراز داشت: كتاب‌هاي درسي در آغاز سال تحصيلي در اختيار معلمان قرار داده شد و اين كتاب‌ها توسط معلمان ميان دانش‌آموزان توزيع و اكنون هيچ دانش‌آموز بدون كتاب در اين مدرسه و ساير مدارس اين منطقه وجود ندارد.
رئيس آموزش و پرورش ديشموك با اشاره به مشكل فضاي فيزيكي اين مدرسه، بيان كرد: به طور كلي بسياري از مدارس منطقه ديشموك با كمبود امكانات و تجهيزات روبه‌رو هستند.
وي گفت: در اين باره نيازهاي مدارس به تفكيك مقطع تحصيلي فهرست شده و گزارش آنها در اختيار اداره كل نوسازي مدارس، اداره كل آموزش و پرورش استان، نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي و ساير مقامات ذي‌صلاح قرار داده شده است.
نوروز نيا ابراز داشت: سرويس بهداشتي اين مدرسه همانند برخي از مدارس بخش ديشموك نياز به تعميرات دارد.
رئيس آموزش و پرورش ديشموك با اشاره به اينكه گسترده ترين فعاليت دولتي بخش آموزش و پرورش بوده، گفت: گاهي در فضاي مجازي و رسانه ها مطالبي انتشار پيدا مي كند كه به طور يقين دور از انصاف است.
در منطقه ديشموك، مدارسي وجود دارند كه با 2 نفر دانش‌آموز در برخي مناطق دور افتاده اداره مي شوند تا سبب پوشش تحصيلي حداكثري و جلوگيري از ترك تحصيل دانش‌آموزان شوند اما برخي ها متوجه اين قضايا نيستند و كوركورانه روز به روز بر مشقت اين محروميت ها مي افزايند.
حجم مشكلات مالي و ا عتباري آموزش و پرورش ديشموك به حدي بالا است كه اگر همه اعتبارات آموزش و پرورش استان را به بخش ديشموك اختصاص دهند باز هم با كمبود اعتبار مواجه است زيرا كه اين بخش، بزرگترين بخش شهرستان و استان است كه از محروميت‌هاي مزمن رنج مي‌برد و به لحاظ زيرساخت ‌هاي توسعه ضعيف است.
مديركل آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد پيش از اين گفته بود كه كمبود تجهيزات و امكانات آموزشي، نبود خوابگاه دانش ‌آموزي و كمبود فضاي فيزيكي از مشكلات حوزه آموزش و پرورش در بخش ديشموك شهرستان كهگيلويه است.
هادي زارع پور افزود: يكي ديگر از مشكلات پيش روي آموزش و پرورش بخش ديشموك كمبود سرانه دانش آموزي مدارس است.
مردم اين شهر بيشتر از طريق كشاورزي و دامداري به روش سنتي روزگار مي‌گذرانند و به سبب موقعيت جغرافيايي و گرفتار شدن در ميان كوه ‌ها و دره‌ ها، اين شهر و روستاهاي اطراف با محروميت‌ هاي شديدي روبه‌رو هستند.
وي از همه دلسوزان و خيران براي بهبود وضعيت آموزش وپرورش و ارتقاي سطح آموزش با فراهم ساختن امكانات و زير ساخت هاي مورد نياز در اين منطقه كمك خواست.
نيكوكاري كه يك دستگاه مدرسه پيش ساخته به روستاي سرتنگ ليراب در كهگيلويه و بويراحمد اهدا كرد هرگز تصور نمي كرد كه اين مدرسه در نبود راه مناسب، با چهارپايان به روستا حمل شود.
مدرسه پيش ساخته اهدايي خانم پريسا عارف به روستاي سرتنگ ليراب وقتي با كاميون به ديشموك منتقل شد حمل آن به اين روستا مشكل ساز شد.
ساكنان سرتنگ ليراب، هركس سوار بر چهارپاي خويش براي حمل مدرسه پيش ساخته به سمت ديشموك به راه افتادند.
پيش از اين در مهر ماه سال گذشته در پي انتشار گزارشي مبني بر وضعيت نامناسب و نبود فضاي آموزشي در روستاي سرگچ ديشموك كهگيلويه در استان كهگيلويه و بويراحمد از سوي رسانه‌ها، محمد بطحايي وزير آموزش و پرورش در صفحه شخصي خود نسبت به اين موضوع واكنش نشان داد.
بخش ديشموك از توابع شهرستان دهدشت در استان كهگيلويه و بويراحمد در غربي‌ترين نقطه اين استان و هم مرز با استان خوزستان است.
براساس سرشماري سال 95 جمعيت اين منطقه حدود 21‌ هزار نفر است كه كمتر از ٦هزار نفر آن را جمعيت شهري و بقيه را روستاييان تشكيل مي‌دهند.
عمده‌ترين مشكل مردم اين منطقه فقدان راه‌هاي دسترسي مناسب است.
روستاي رودريش داراي جمعيتي حدود 256 نفر و 56 خانوار و در 70 كيلومتري از مركز بخش ديشموك واقع است.
بخش ديشموك پنج هزار و 260 دانش‌آموز در مقاطع مختلف دارد.
9868/6110