۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۱۷
کد خبر: 83058543
T T
۰ نفر
باغات مدرن ورمنجه كرمانشاه در سطح كشور نمونه است

كرمانشاه - ايرنا - معاون امور باغباني وزير جهاد كشاورزي، باغات مدرن ورمنجه كرمانشاه را يكي از باغات نمونه كشور دانست و گفت: اين باغ ها مي تواند به عنوان الگوي آموزشي مورد استفاده كارشناسان و خبرگان كشاورزي قرار گيرد.

به گزارش ايرنا، محمدعلي طهماسبي روز دوشنبه در حاشيه بازديد از باغات مدرن ورمنجه كرمانشاه افزود: هر چند اين باغ در محيطي كم بازده و سنگلاخي قرار گرفته، اما با توجه به اينكه در اين باغ از پايه هاي جديد رويشي و تكنيك هاي نوين باغباني استفاده شده، در سال سوم به بازدهي مناسبي رسيده است.
او اظهار داشت: از آنجا كه اين باغ در يك منطقه ايزوله احداث شده مي تواند منبع ذخيره ژنتيكي مناسبي براي تامين پيوندك مورد نياز باغات استان باشد.
معاون امور باغباني وزارت جهاد كشاورزي در ادامه افزود: يكي از طرح هايي كه در راستاي اقتصاد مقاومتي توسط وزارت جهاد كشاورزي به استان ها ابلاغ شده، كاشت باغ با گونه هاي مثمر در اراضي شيبدار و ديم زارها و عرصه هاي منابع طبيعي كم بازده است.
طهماسبي تصريح كرد: استان كرمانشاه با توجه به بارش هاي مناسبي كه دارد مستعد توسعه باغات در اراضي شيبدار است.
وي اضافه كرد: طبق نظر كارشناسان مناطقي كه 300 تا 350 ميليمتر بارندگي در سال دارند مي توانند گونه هاي كم آبر از جمله زرشك، گل محمدي، بادام، سماق، عناب و انگور را توسعه دهند.
طهماسبي گفت: در برنامه ششم توسعه، كاشت 100 هزار هكتار گونه هاي مثمر به شيوه كاشت در اراضي شيبدار از برنامه هاي وزارت جهاد كشاورزي است.
وي با اشاره به خاك حاصلخيز و آب مناسب در استان كرمانشاه تصريح كرد: لازم است مسئولان بخش كشاورزي با همكاري فرمانداران و بخشداران، از عرصه ها براي ايجاد باغات و در نتيجه ايجاد اشتغال و درآمد براي روستائيان استفاده كنند.
او با اشاره به اهميت صرفه جويي در مصرف آب و استفاده حداكثري از باران افزود: يكي از سياست ها در توسعه باغات در اراضي شيبدار استفاده از آب سبز مي باشد.
معاون باغباني وزارت جهاد كشاورزي در سفر سه روزه به كرمانشاه به همراه رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان، معاون بهبود توليدات گياهي سازمان، مدير باغباني و فرمانداران و بخشداران شهرستانها ضمن بازديد از طرح هاي باغباني و گلخانه هاي شهرستان كرمانشاه، دالاهو، روانسر، پاوه، هرسين، صحنه و سنقر و كليايي، از نزديك در جريان روند توسعه اين طرح ها قرار گرفت و مسائل و نكات فني را به مجريان و كارشناسان طرح ها توصيه كرد.
40 هزار و 66 هكتار باغ مدرن و سنتي در استان كرمانشاه وجود دارد كه از اين ميزان 33 هزار و 500 هكتار بارور است و سالانه 300 هزار تن انواع محصولات از اين باغات توليد مي شود.
استان كرمانشاه 946 هزار و 871 هكتار زمين كشاورزي آبي و ديم دارد كه سالانه بيش از چهار ميليون و 600 هزار تن محصولات كشاورزي در اين استان توليد مي شود.
انگور، انجير، سيب، گيلاس، خرما، مركبات، زيتون و گردو عمده محصولات باغي استان كرمانشاه است.
3033/8066