سهيلا خزائي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه ناباروري به عدم وقوع بارداري در طول يك سال پس از ازدواج اطلاق مي شود، افزود: براساس برآوردهاي سازمان جهاني بهداشت بين هشت تا 12 درصد كل زوج هاي جهان نوعي ناباروري در طول زندگي باروري خود تجربه مي كنند، يعني 50 تا 80 ميليون نفر در جهان درگير اين مساله هستند.
او به تأثير ناباروري بر زنان و مردان در همه كشورها اشاره كرد و گفت: در واقع ناباروري اغلب اثرات ژرف در كوتاه مدت يا دراز مدت بر افراد درگير با اين مساله دارد و آنان را در معرض فشارهاي خانوادگي و اجتماعي قرار مي دهد.
وي با بيان اينكه ناباروري اوليه به عنوان ناتواني زن براي باردار شدن، با وجود قرار گرفتن بارداري به مدت يك سال تعريف شده است در حاليكه ناباروري ثانويه به ناتواني آن دسته از زنان اشاره دارد كه قبلاً بارداري داشته اند، افزود: عمده موارد ناباروري اوليه و ثانويه از عواقب بيماري هاي مقاربتي درمان نشده يا عوارض پس از تولد يك بچه يا عواقب پس از سقط جنين غيربهداشتي و غيرقانوني است.
خزائي انجام مشاوره پزشكي و معاينات باليني در موارد ناباروري را بسيار كمك كننده دانست و با اشاره به علل عمومي ناباروري از سموم و آلودگي هاي محيطي به عنوان يكي از اين موارد نام برد.
او تصريح كرد: حشره كش ها يا مواد افزودني، مواد شوينده، مواد آرايشي و داروها و حتي وسائل منزل از جمله علل ناباروري است.
وي توصيه كرد كه امكان حذف مواد شيميايي به طور كامل از زندگي وجود ندارد اما حداقل مي توانيم تماس خود را با مواد شيميايي كه مضر به نظر مي آيند را كاهش دهيم.
اين كارشناس سلامت باروري در ادامه تصريح كرد كه بررسي ها حاكي از تأثير شديد مواد سمي بر تخريب كروموزوم ها است كه در جنين در حال تكثير، موجب سقط جنين يا تولد نوزاد با نقص هاي كروموزومي مي شود.
خزائي از عفونت ها به عنوان ديگر عامل موثر در ناباروري اشاره كرد و گفت: بدون علامت بودن در اغلب موارد، شيوع عفونت هاي كلاميديا و گنوره در زنان و مردان، عفونت لگني در 10 درصد از بيماران كلاميديايي منجر به بسته شدن لوله ها مي گردد.
وي در ادامه سخنان خود به علل ناباروري در مردان نيز اشاره كرد و از سن بالا، عوامل ژنتيكي يا مادرزادي، عفونت، سموم و آلودگي هاي محيطي، شيوه زندگي ، سرطان و داروها به عنوان عوامل موثر نام برد.
خزائي در مورد علل ناباروري در زنان نيز افزود: مشكلات تخمك گذاري، افزايش سن به علت تاخير در ازدواج و فرزند آوري ، نارسايي زودرس تخمدان، سرطان ها و افزايش بقاي بيماران، سندرم تخمدان پلي كيستيك به عنوان عوامل موثر ناباروري در زنان هستند.
او شيوه زندگي سالم، اندومتريوز، آلودگي هاي محيطي، مشكلات لوله هاي رحمي، چسبندگي و اعمال جراحي، عفونت هاي بدون علامت از جمله كلاميديا را از ديگر عوامل موثر در ناباروري زنان ذكر كرد.
وي ريسك ناباروري در برخي از شيوه هاي زندگي مانند، استعمال دخانيات، ازدواج دير، فرزند آوري بسيار دير و فرزند آوري بسيار زود، بهره گيري نادرست از تلفن هاي همراه و برخي رژيم هاي خاص غذايي را بالا دانست.
خزايي اظهار داشت: از آنجايي كه بررسي نازايي روند نسبتاً طولاني دارد بايد با حوصله پيگيري شود و مشاركت زوج در مشاوره هاي خانوادگي و ارائه اطلاعات صحيح در مورد آينده درمان از موارد مهم به شمار مي رود.
اكنون مركز درمان ناباروري به عنوان اولين مركز غرب كشور در بيمارستان معتضدي شهر كرمانشاه فعال است.
3033/8066
كرمانشاه - ايرنا - كارشناس سلامت باروري معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: امروز با پيشرفت روش هاي جديد در درمان نازايي، حتي در مواردي كه درمان مشكل به نظر مي رسد، زوجين داراي فرزند مي شوند.