۱۷ مهر ۱۳۹۷، ۱۶:۵۱
کد خبر: 83060259
T T
۰ نفر
مرمت مسجد جامع اروميه تا بازگشايي كامل حجره ها ادامه مي يابد

اروميه- ايرنا- سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي گفت: قدمت تاريخي مسجد جامع اروميه بر اهميت مرمت و حفاظت آن مي افزايد و اين اقدام تا بازگشايي كامل حجره هاي تاريخي و بخشهاي اصلي آن ادامه پيدا مي كند.

پيمان آرامون روز سه شنبه در حاشيه بازديد از كارگاه احيا و مرمت مسجد جامع اروميه و روند مرمت بخش هاي مختلف آن افزود: براي شروع چنين طرحي نياز به انجام مطالعه هاي اساسي بود كه اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين اقدام زيربنايي را قبل از آغاز عمليات انجام داد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي در اين بازديد بيان كرد: يكي از اصلي ترين ماموريت هاي اين اداره كل حفظ و مرمت مساجد تاريخي در سطح استان است.
جليل جباري بيان كرد: اين نهاد اقدامات مرمتي را براي مساجدي كه در فهرست آثار تاريخي كشور به ثبت رسيده انجام داده است و اين كار را ادامه مي دهد.
وي با اشاره به احياي مسجد جامع اروميه افزود: به منظور دستيابي به داده هاي فرهنگي و تاريخي، سال گذشته كاوش ها و پژوهش هاي باستان شناسي در كف گنبدخانه انجام و به شكل زيبايي آماده بازديد محققان و پژوهشگران شده است.
جباري ادامه داد: براي مرمت و احياي بخش هاي داخلي و خارجي شبستان و مرمت گنبدخانه و ساير قسمت هاي اين مسجد از سال 1393 تاكنون سه ميليارد ريال هزينه شده است.
وي بيان كرد: بخشي از شبستان مسجد كه بعد از گنبدخانه قرار داشت طبق شواهد موجود در طول ادوار گذشته از بين رفته بود و احياي آن بخش بسيار ضروري بود.
جباري بيان كرد: پس از كاوش هاي باستان شناسي در قالب چهار گمانه كه در ضلع شرقي يا همان صحن مسجد انجام شد بقاياي معماري حجره ها در محدوده ضلع شرقي كاملا مشهود شد.
وي بيان كرد: با توجه به شواهد موجود پلان هاي معماري و نقشه هاي اجرايي آماده و جهت احياي حجره ها اقدام و عمليات لازم برنامه ريزي شده است.
جباري بيان كرد: براي سال جاري اعتبار لازم براي ادامه احيا حجره ها، ساماندهي محوطه مسجد و پژوهش در ضلع جنوبي و شرقي مسجد پيش بيني شد كه پس از تصويب طرح در شوراي فني اداره كل و تامين اعتبار لازم قابل اجرا خواهد بود.
به گزارش ايرنا در اين بازديد از سوي سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي و سرپرست فرمانداري اروميه براي تامين اعتبار مورد نياز براي ادامه عمليات احيا و مرمت مسجد جامع اروميه قول مساعد داده شد.
مسجد جامع يكي از آثار كهن و قديمي اروميه است و در خيابان اقبال اين شهر تاريخي قرار دارد؛ اين مسجد در ميان بازار قديمي شهر واقع شده و يكي از اركان اصلي بافت قديمي شهر است.
برخي از محققان معتقدند اين بنا ابتدا آتشكده بود و سپس در قرن هفتم هـجري قمري بر روي آن مسجدي ساخته شد؛ به اعتقاد اين گروه از محققان سبك تزيينات، گچ بري ها، ستون بندي ها و طاق هاي مسجد عينا شبيه به سبك معماري سلجوقيان است.
تاريخ تجديد بناي اين مسجد معلوم نيست اما محراب آن در تاريخ 676 هـجري قمري ساخته شده است؛ اين مسجد به همراه ساير اجزاي بافت قديمي شهر به ويژه بازار و راسته هاي آن بارها مورد مرمت و بازسازي قرار گرفته است.
مسجد جامع اروميه با 2 درب ورودي كه از صحن بزرگ آن منشعب مي شود، به بازار راه دارد.
7125/7129/3072