3 هزار مبتلا به اختلال هویت جنسی خدمات مددكاری دریافت كردند

تهران- ایرنا- معاون اجتماعی سازمان بهزیستی كشور گفت: ارائه خدمات مددكاری اجتماعی این سازمان به مبتلایان به اختلال هویت جنسی (ترنس سكشوال ها یا TS) از سال 84-85 آغاز شد و تاكنون سه هزار فرد مبتلا این خدمات را دریافت كرده اند.

حبیب الله مسعودی فرید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مبتلایان اختلال هویت جنسی با «هرمافرودیت» یا دوجنسیتی ها متفاوت هستند، ترنس سكشوال ها افرادی هستند كه از نظر ژنتیكی مرد یا كاملا زن هستند اما از نظر روانی تمایل دارند كه هویت جنس مخالف خود را داشته باشند.
معاون اجتماعی بهزیستی با اشاره به فعالیت كارگروهی در زمینه اختلال هویت جنسی ادامه داد: نقش وزارت بهداشت در این زمینه فوق العاده پررنگ است چون این افراد ابتدا باید از نظر روانپزشكی بررسی شوند كه آیا واقعا اختلال هویت جنسی دارند یا ندارند و اگر دارند آیا لازم است برخی مداخلات روانشناسی برای آنان انجام شود.
وی اضافه كرد: اگر وزارت بهداشت برای این افراد بررسی های اولیه را انجام داد و واقعا به این نتیجه رسید كه این افراد اختلال هویت جنسی دارند و لازم است به آنها كمك شود تا جنسیت آنها تغییر كند، با همكاری پزشكی قانونی و محاكمی كه وجود دارد، دستوراتی صادری می شود و آن گاه سازمان بهزیستی برپایه این دستورات در بخشی از موارد كه عمدتا حمایت های مددكاری اجتماعی است، خدماتی به آنان ارائه می دهد.
معاون اجتماعی بهزیستی گفت: هنگامی كه افراد دارای اختلال هویت جنسی می خواهند جنسیت مخالف بگیرند لازم است به طور مثال اوراق هویتی آنان تغییر كند و باید مكاتباتی با سازمان ثبت احوال شود.
مسعودی فرید افزود: همچنین اوراق تحصیلی آنها باید تغییر كند، از سوی دیگر بحث سربازی برای آنان پیش می آید به طور مثال زنی كه مرد شده این بحث پیش می آید كه آیا سربازی برود یا نرود یا مردی كه زن شده باید به سربازی برود یا نرود و مسائل و معضلاتی دارد كه باید حل شود.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد دارای اختلال هویت جنسی از سوی خانواده طرد می شوند و در خانواده دچار مشكل می شوند. ممكن است جا و مكان برای زندگی نداشته باشند كه در این موارد بهزیستی به آنها كمك می كند كه سامانی در این زمینه داشته باشند.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد هر قدر بتوانیم شناسایی زودهنگام افراد دارای هویت اختلال جنسی را داشته باشیم، مشكلات كمتری خواهیم داشت؛ بسیاری از آنها را می توان از سنین دبستان تشخیص داد.
معاون اجتماعی بهزیستی تاكید كرد: وزارت بهداشت باید به موضوع سلامت روان توجه بیشتری كند و به طور كلی شناسایی اختلالات روانشناختی و به طور خاص اختلال هویت جنسی را مورد توجه بیشتری قرار دهد؛ به طور قطع هنگامی كه مداخلات بهداشتی و پزشكی در سنین دبستان برای افراد دارای اختلال هویت جنسی آغاز شود، می تواند مانند دیگر بیماری ها و اختلالات موفقیت بالاتری داشته باشد.
مسعودی فرید افزود: هنگامی كه صبر می كنیم افراد دارای اختلال هویت جنسی را از 17 تا 20 سالگی شناسایی كنیم، این اختلال خیلی نهادینه شده و زمان زیادی گذشته است و ممكن است دیگر نشود به آنان كمك كرد تا هویت همگام با جنسیت و ژنتیك خود داشته باشند و معضلات زیادی برای این افراد ایجاد می شود.
وی درباره آمار افراد دارای اختلال هویت جنسی در ایران گفت: به طور كلی آمار این افراد در دنیا زیاد نیست. میزان بروز سالانه این اختلالات جنسی برای آنان كه مرد هستند و تمایل دارند زن باشند به ازای هر 50 هزار تولد، یك نفر است و برای آنان كه زن هستند و تمایل دارند مرد باشند به ازای هر 80 هزار تولد، یك نفر است.
وی اضافه كرد: تعداد بروز اختلال هویت جنیسی در دنیا كم است اما در صورت بی توجهی به آنان و جمع شدن تعداد آنان، ممكن است زیاد به نظر برسند. اما مداخلات بهنگام می تواند به آنان كمك بیشتری كند.
اجتمام *9185 * 3063
۰ نفر