۱۸ مهر ۱۳۹۷، ۹:۴۱
کد خبر: 83060809
T T
۰ نفر

فلسفه پياده روي اربعين چيست؟

۱۸ مهر ۱۳۹۷، ۹:۴۱
کد خبر: 83060809
فلسفه پياده روي اربعين چيست؟

هفته نامه پويندگان غرب چاپ كرمانشاه در شماره 43 روز دوشنبه 16 مهر 97 مطلبي را با عنوان «فلسفه پياده روي اربعين چيست؟» به قلم «منير دشتي» منتشر كرده است.

در اين مطلب آمده است: بنا به فرموده امام عسكري (ع)؛ يكي از نشانه هاي مومن - كه در اين روايت مقصود شيعه است - زيارت سيدالشهدا در روز اربعين مي باشد. زيارتي كه با پاي پياده رفتنِ آن هم «موضوعيت» دارد. چرا كه امام صادق (ع) به يكي از دوستان خود مي فرمايد: قبر حسين (ع) را زيارت كن و ترك مكن. پرسيدم: ثواب كسي كه آن حضرت را زيارت كند چيست؟ حضرت فرمود: كسي كه با پاي پياده به زيارت امام حسين (ع) برود خداوند به هر قدمي كه برمي‏دارد يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مي‏فرمايد و يك درجه مرتبه‏ اش را بالا مي ‏برد.
ايشان در جاي ديگري مي فرمايند: كسي كه به قصد زيارت امام حسين (ع) از منزلش خارج شود اگر پياده باشد، خداوند بابت هر قدمي كه براي زيارت اباعبدالله بر مي دارد، يك حسنه مي نويسد و يك سيئه از او محو مي كند. وقتي كه به حرم مي رسد، خداوند او را جزء صالحين برگزيده مي نويسد. وقتي مناسك او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزين مي نويسد. وقتي مي خواهد باز گردد يك فرشتۀ الهي در مقابل او قرار مي گيرد و مي گويد: رسول خدا (ص) به شما سلام مي رساند، و پيغام مي دهد (مژده مي دهد) عملت را از سر بگير كه تمام گناهان گذشته ات بخشيده شده است.
از جهتي جريان پياده روي براي زيارت سيدالشهدا در روز اربعين سابقه اي تاريخي نيز دارد؛ زيارت كربلا با پاي پياده در زمان، شيخ انصاري، رسم بوده است، اما در برهه اي از زمان به فراموشي سپرده مي شود كه در نهايت توسط «شيخ ميرزا حسين نوري» دوباره احيا مي شود. ايشان آخرين بار در سال 1319 هجري با پاي پياده به زيارت حرم أباعبدالله حسين (ع) رفت. با اينكه زيارت سيد الشهدا (ع) در اكثر برهه هاي تاريخي به سختي انجام مي شد و جان زائران در خطر بود، اما با اين وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان مي خريدند و به پابوسي امام حسين (ع) در روز اربعين نائل مي شدند.
حال با توجه به اينكه در آستانه روز اربعين و راهپيمايي سالار شهيدان هستيم تمامي دوائر دولتي و غيردولتي آماده فراهم نمودن مقدمات پذيرايي از زائرين گرامي كه از اقصي نقاط كشور هستن، طبق مستندات تاريخي استان كرمانشاه يكي از شاهراه هاي مسير راهپيمايي زائرين بوده و هست و به همين جهت در سالهاي نه چندان دور زيرساخت هاي محبان اهل بيت (ع) در كرمانشاه فراهم شده است كه مي توان به امكانات منطقه خسروي و گمرك آن با ظرفيت پنج هزار زائر در روز اشاره كرد، لذا با توجه به ناامني هاي چند سال گذشته كشور همسايه عراق، مسير اين راه پيمايي از كرمانشاه به ايلام و خوزستان هدايت گرديد،لاكن با رايزني هاي مسئولين وزارت كشور با همتاي عراقي امسال شاهد خيل عظيم عاشقان سيدالشهدا از كرمانشاه به كربلا خواهيم بود.
قابل ذكر است دكتر شهرياري حيدري؛ مديركل مرزي وزارت كشور در خصوص بازگشايي مرز خسروي در ايام اربعين حسيني اظهار كرد، با آغاز نام ‌نويسي پياده ‌روي اربعين حسيني در سامانه سماح، تمامي مرزهاي پيش‌بيني شده براي تردد زائران حسيني در ايام اربعين آماده شده است.
وي به پيش‌بيني زيرساخت‌هاي لازم به منظور كاهش ازدحام جمعيت در مرزها هم ‌زمان با اربعين حسيني اشاره كرد و افزود: هر ساله در برخي مرزها با نزديك شدن به ايام اربعين شاهد ازدحام جمعيت هستيم كه امسال تدابير لازم به منظور كاهش ازدحام جمعيت و ترافيك در مرزها انديشيده شده است.
حيدري از تدارك 260 هزار جاي پارك ماشين‌هاي سبك و سنگين خبر داد و گفت: امسال براي استقرار ماشين‌هاي سنگين و سبك پاركينگ‌هايي با ظرفيت 260 هزار خودرو پيش‌بيني شده است كه اين پاركينگ‌ها در چهار مرز مهران، خسروي، چذابه و شلمچه قرار دارند.
با اين حال دكتر حيدري بسته شدن مرز خسروي از سوي دولت عراق را نيز دور از انتظار ندانست و بيان داشت: در صورتي كه دولت عراق با بازگشايي مرز خسروي موافقت نكند، زائران اربعين حسيني به ساير مرزها هدايت مي‌شوند اما با اين وجود ما زيرساخت‌هاي لازم را براي بازگشايي مرز خسروي نيز مهيا مي‌كنيم.
8066