محمدرضا غلام زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اكنون 45 هزار نفر در این استان عضو صندوق بیمه روستایی و عشایری هستند كه زنان اقبال كمتری به بیمه داشته اند.
وی با بیان اینكه این صندوق هیچ محدودیتی برای جنسیت ها قائل نیست، افزود: فرهنگ بیمه باید در جامعه نهادینه شود تا تمامی اقشار از این فرصت استفاده كنند.
وی از رسانه ها خواست تا در این زمینه بیشتر اطلاع رسانی كنند و گفت: هم اكنون دولت به بیمه نگاه ویژه ای دارد و تلاش داریم تا تمامی اقشار جامعه روستایی، عشایری و شهرهای زیر 20 هزار نفر از خدمات بیمه ای برخوردار شوند.
* روستاییان تنها چهار ماه حق بیمه می دهند
غلام زاده با بیان اینكه بیمه شدگان باید تنها چهار ماه حق بیمه پرداخت كنند، افزود: مابقی حق بیمه بیمه شدگان روستایی و عشایری توسط دولت پرداخت می شود.
وی گفت: در بیمه روستایی و عشایری هشت سطح درآمدی وجود دارد كه در پایین ترین سطح، بیمه شونده سالانه 2 میلیون و 400 هزار ریال حق بیمه پرداخته و در برابر آن چهار میلیون و 800 هزار ریال نیز توسط دولت پرداخت می شود.
غلام زاده افزود: در بالاترین سطح درآمدی نیز حق بیمه افراد پنج میلیون و 400 هزار ریال در سال است و دولت 10 میلیون و 800 هزار ریال در قبال آن كمك می كند.
وی گفت: علاوه بر زیر پوشش بردن كشاورزان ساكن در شهرهای بزرگ، تفاهم نامه هایی با مركز ملی فرش ایران و سازمان میراث فرهنگی صورت گرفته تا برای افرادی كه در تولید صنایع دستی از جمله فرش و جاجیم فعالیت دارند و در شهرهای بزرگ سكونت دارند، فرصت عضویت در این صندوق را داشته باشند.
وی اظهار داشت: با اتحادیه زنبورداران نیز در این راستا تفاهم نامه بسته شده است.
وی هدف امسال این صندوق را تمركز بر بیمه كردن تمامی خانوار ها عنوان كرد و افزود: تلاش داریم دست كم سرپرست خانوار زیر پوشش بیمه قرار گیرد تا در زمان بازنشستگی، از كار افتادگی و فوت، خانواده وی دچار مشكل اقتصادی نشود.
غلام زاده اظهار داشت: امسال ستاد توسعه بیمه روستایی و عشایری در استان تشكیل خواهد شد و تمام دستگاه های مرتبط و ارگان ها در این امر دخالت داده می شوند.
وی افزود: این صندوق تلاش دارد تا در یك دوره سه ساله 100 درصد جامعه هدف را زیر پوشش قرار دهد.
وی با بیان اینكه اكنون 40 درصد جمعیت مشمولان بیمه در استان زیر پوشش صندوق هستند، اظهار داشت: هم اكنون یكهزار و 500 خانوار مستمری بگیر هستند.
غلام زاده افزود: نخستین گروه زیر پوشش صندوق، 2 سال آینده بازنشسته خواهند شد اما تاكنون 300 نفر بازنشسته پیش از موعد داشته ایم كه از تمامی خدمات برخوردار هستند.
وی با بیان اینكه هنوز جامعه روستایی به بحث بیمه اعتماد كافی ندارند، افزود: یقینا بعد از اولین گروه بازنشستگی و مشاهده عواید بیمه، استقبال از این طرح زیاد خواهد شد.
استان خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد كه حدود 48 درصد آنان در روستاها سكونت دارند و 37 تا 42 درصد اشتغال این استان در حوزه كشاورزی است.
حدود پنج هزار خانوار از جمعیت خراسان شمالی نیز مشتمل بر حدود 30 هزار نفر، عشایر هستند.
3007/5132
بجنورد- ایرنا- مدیر صندوق بیمه كشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی گفت: تنها 17 درصد از بیمه شدگان این صندوق را زنان تشكیل می دهند.