۲۰ مهر ۱۳۹۷، ۲۳:۴۶
کد خبر: 83063447
T T
۰ نفر

پايان دفتر يادروز حافظ و خواسته هاي فرهنگوران

۲۰ مهر ۱۳۹۷، ۲۳:۴۶
کد خبر: 83063447
پايان دفتر يادروز حافظ و خواسته هاي فرهنگوران

شيراز- ايرنا- بيست و دومين دوره گراميداشت يادروز حافظ شاعر پرآوازه ايران جمعه بيستم مهرماه پس از سه روز گردهمايي علمي و برگزاري برنامه‌هاي فرهنگي در شيراز به پايان رسيد.

به گزارش ايرنا، اين دوره از يادروز سالانه حافظ از آن رو كه با سيزدهمين گردهمايي بين‌المللي ترويج زبان و ادبيات فارسي همزمان شده بود، از لحاظ كيفيت علمي، گوناگوني موضوعات و تعداد مهمانان داخلي و خارجي اهميتي ويژه داشت.
نشست‌هاي علمي انجمن ترويج زبان و ادبيان فارسي از روز چهارشنبه آغاز شد. در اين روز 9 نشست با موضوعات عمومي، ادبيات كودك و نوجوان، متون و دانش‌هاي ادبي، ادبيات معاصر، ترويج زبان فارسي و ادبيات تطبيقي برگزار شد.
در روز دوم، پنجشنبه 19مهرماه شش نشست با موضوعات ادب عامه، حافظ، حماسه و شاهنامه پژوهي برگزار شد؛ همچنين نشست سردبيران مجلات علمي پژوهشي نيز در اين روز به ميزباني دانشگاه شيراز صورت گرفت.
در روز جمعه 20مهرماه نيز نشست علمي ويژه حافظ برگزار شد.
همچنين در اين روز، طي مراسمي از استادان شاخص و صاحبان رساله‌هاي برتر و نشريات علمي تقدير و تجليل به عمل آمد.
بر اين اساس، در آيين اختتاميه سيزدهمين گردهمايي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي و نيز يادروز حافظ، سپاسنامه ويژه‌اي به استاد دكتر منصور رستگار فسايي به پاس فعاليت‌هايي چندين ساله و تاثيرگذاري در گستره زبان و ادب فارسي اهدا شد؛ همچنين دكتر لطف‌الله يارمحمودي زبان‌شناس و عضو پيوسته فرهنگستان علوم كه پايه‌گذار دوره كارشناسي ارشد آموزش زبان فارسي به غير فارسي زبانان است، نيز تجليل شد.
افزون بر اين، سه نشريه علمي‌پژوهشي 'مجله پژوهش فيزيك ايران' در گروه علوم پايه، 'نشريه حيات' در گروه پزشكي و 'نشريه علوم و تكنولوزي پوليمر' در گروه مهندسي باعنوان نشريات برتر علمي پژوهشي معرفي شدند.
در بخش معرفي رسالات منتخب رساله به دكتر هاله كياني براي رساله 'بررسي وضعيت نقد ادبي در نشريات دانشگاهي' تعلق گرفت.
افزون بر اين طي اين سه روز سه كارگاه با موضوعات فناوري در آموزش زبان و ادبيات فارسي، نقد و تحليل كتاب‌هاي زبان و ادبيات فارسي متوسطه دوم و كاربرد زبان‌شناسي پيكره‌اي در مطالعات ادبي نيز با حضور استادان و علاقه‌مندان برگزار شد.
** حافظ پژوهشكده ندارد
برگزاري نشست‌هاي علمي يادروز حافظ همه ساله بر عهده مركز حافظ‌شناسي است. آنچه امسال بيش از هر سال ديگر در رسانه‌ها و نيز آيين‌هاي روز حافظ مطرح شد، جاي خالي پژوهشكده‌اي با نام حافظ و در خور شأن اين شاعر است.
دكتر كاووس حسنلي رئيس مركز حافظ‌شناسي، در گفت‌و‌گو با ايرنا با بيان اينكه اين مركز هم‌اكنون داراي كرسي پژوهشي است، افزود: امروز دو استاد از كشور تركيه دوره مطالعاتي خود را درباره حافظ در اين مركز طي مي‌كنند.
وي ادامه داد: براي اين دو استاد، اتاقي كوچك در حافظيه تدارك ديده شده است كه در آن به فعاليت‌هاي خود بپردازند، جاي خالي آرشيو مقالات، پايان‌نامه‌ها، كتابخانه تخصصي و كلاس‌هاي برگزاري جلسات حافظ‌شناسي در شيراز به‌شدت نمودار است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه شيراز با بيان اينكه حق حافظ برخورداري از زميني مناسب براي ساخت اين پژوهشكده در جوار آرامگاه اوست، ابراز داشت: هم‌اكنون يك نفر خير براي ساخت اين مجموعه اعلام علاقه‌مندي كرده است، اما زميني مناسب بدين‌منظور در اختيار نيست و مي‌طلبد كه مسئولان استان فارس در اين باره چاره‌انديشي كنند.
** حافظ و نوسانات ارزي
از ديگر حاشيه‌هاي برگزاري اين رويداد در سال جاري بايد به تاثير نوسانات بازار ارز اشاره كرد. بر اين اساس، بنا بر گفته رئيس مركز حافظ‌پژوهي تغيير نرخ ارز باعث شد بسياري از مهمانان خارجي موفق به حضور در اين مراسم نشوند؛ زيرا منابع مالي محدود اين مجموعه امكان حضور آنان را سلب كرده بود.
**بارش باران در شب حافظ
شامگاه پنجشنبه بارش اندك باران پاييزي همزمان با آيين يادروز حافظ سبب شد اين آيين زودتر از موعد پيش بيني شده به پايان رسد و مسئولان به احترام مردم شركت كننده در اين آيين در جوار آرامگاه لسان الغيب، سخنان خويش را كوتاه كردند.
به نظر مي رسد، بهره گيري از پيش بيني سازمان هواشناسي در برنامه يادروز حافظ بتواند زمان مناسبي را براي برپايي اين آيين تعيين كند تا اين برنامه اينچنين كوتاه و مختصر نشود.
برپايي برنامه موسيقي در سال هاي گذشته از برنامه هاي يادروز حافظ بود كه امسال به احترام ماه صفر و سوگواري سرور و سالار شهيدان در برنامه هاي يادروز جايي نداشت.
برنامه هاي ويژه گراميداشت حافظ در سال 97 در حالي به پايان رسيد كه گفته شده است برنامه هاي ويژه اين مناسبت فرهنگي در سال آينده به مدت يك هفته به اجرا درآيد.
بايد تا آن زمان ديد، خواسته فرهنگوران استان در زمينه ايجاد مركز جامع حافظ شناسي و نيز احياي آب ركني كه در زمان زندگي شاعران كهن شيراز جريان داشته است، محقق مي شود يا خير.
در اين آيين، استاد منصور پايمرد كه به غزل خواني پرداخت، از مسئولان درخواست كرد، موضوع احياي آب ركني را در دستور كار قرار دهند.
در پي اين تقاضا، استاندار فارس از شهرداري شيراز، ميراث فرهنگي و ديگر مسئولان شهري درخواست كرد، هرچه سريع‌تر اين موضوع را پيگيري كنند.
قنات ركن آباد، توسط ركن الدوله ديلمي در سال 338 هجري در 12كيلومتري شمال تنگ الله اكبر در چشمه چنار واقع در دامنه كوه بموي شيراز احداث شد و يكي از دارايي‌هاي تاريخي شيراز قديم و مورد توجه حافظ بود.
در پايان مروري داريم بر سخن دكتر كاووس حسنلي رئيس مركز حافظ شناسي و استاد دانشگاه شيراز در يادروز حافظ كه گفت: اميدوارم صداي من به گوش مديران برسد و بدانند كه تنها به حافظ افتخار كردن كافي نيست بلكه اگر بخواهيم حافظ را پاس بداريم، بايد اين مهم متناسب با شان او باشد.
بيستم مهر‌ماه هر سال با عنوان روز حافظ در تقويم ملي ايران ثبت شده است.
7375/ 2027
۰ نفر