به گزارش ايرنا زنگ اشباع قبرستان بهشت آباد اهواز سال هاست به صدا درآمده و حجم بالاي دفن متوفي در آن مشكلاتي را براي شهروندان، ساكنان منطقه و خانواده هاي متوفيان به وجود آورده است از همين رو شهرداري اهواز به دنبال جايگزين كردن مكاني جهت دفن متوفيان جديد است.
آرامستان باغ فردوس اهواز يكي از گزينه هاي جايگيزيني براي محل دفن متوفيان اهوازي است اما با گذشت حدود 24 سال از عمر آن همچنان استقبالي از آن نمي شود، اين قبرستان كه در جاده برومي و پس از پليس راه اهواز – انديمشك قرار دارد، قرار بود در صورت تكميل غسالخانه، مسجد، جاده دسترسي مناسب و تامين روشنايي به عنوان قبرستان اصلي شهر جايگزين قبرستان فعلي شود.
**عدم استقبال به دليل كمبود امكانات است
يك عضو شوراي شهر با اشاره به استقبال اندك از آرامستان باغ فردوس اين كلانشهر گفت: يكي از مهم ترين دلايل كاهش استقبال، جاده بد و ايمني پايين راه است.
فتح الله حاجتي ادامه داد: با توجه به حجم بالاي تقاضاي قبر در شهرستان اهواز، بهشت آباد ديگر كشش اين حجم از پذيرش را ندارد و بايد به فكر مكانهاي جايگزين ديگري بود.
وي تصريح كرد: در سال هاي پيش آرامستان باغ فردوس به همين منظور تاسيس شد اما نبود امكانات در آن سبب شد تا استقبال لازم را نداشته باشد، درحال حاضر رايزني هايي با شركت نفت براي ساخت جاده در اين مسير شده است.
حاجتي با اشاره به اينكه دفن متوفي در آرامستان باغ فردوس رايگان است يادآور شد: بايد بسته هاي تشويقي ديگري نيز به اين آرامستان اختصاص داد. همچنين به دنبال ساخت 2 آرامستان ديگر در شرق و غرب كلانشهر اهواز هستيم.
**دفن چهار هزار و 800 متوفي در باغ فردوس
مديرعامل سازمان آرامستان هاي شهرداري اهواز گفت: 50 هكتار از فضاي داخلي آرامستان آمده سازي شده است اما در جاده دسترسي همچنان مشكل داريم، ارگان هاي مختلفي از اين جاده استفاده مي كنند و هنوز در اين خصوص اجماعي صورت نگرفته است.
سياوش محمودي يادآور شد: در اين آرامستان اقداماتي همچون احداث غسالخانه، نمازخانه، نصب سيستم روشنايي و فضاي سبز داخل صورت گرفته است اما همچنان به دليل دوري مسير و نبود جاده مناسب از ان استقبالي نمي شود.
وي با اشاره به دفن حدود چهار هزار و 800 متوفي در اين قبرستان ادامه داد: بيشتر دفن شدگان را نوزادان و ساكنان شرق اهواز تشكيل مي دهد.
محمودي با تاكيد بر رايگان بودن هزينه قبر در اين قبرستان اظهار داشت: يكي ديگر از عوامل عدم استقبال از اين آرامستان، دلبستگي مردم به مزار متوفيان خود در بهشت آباد است از همين رو رويكرد 2 و سه طبقه كردن قبور در دستور كار قرار گرفته است.
وي گفت: به دليل گستردگي شهر اهواز از طريق رايزني با مسكن و شهرسازي و منابع طبيعي به دنبال تهيه يك زمين در غرب اهواز براي ساخت يك قبرستان جديد هستيم.
**پشيمان از دفن نوزاد در باغ فردوس
مادري كه نوزاد خود را در قبرستان باغ فردوس دفن كرده، در همين خصوص گفت: فرزند من سه روز پس از تولد فوت كرد از همين رو او را در باغ فردوس دفن كرديم.
وي ادامه داد: اگرچه هزينه دفن متوفي در اين قبرستان رايگان است اما از دفن نوزادم در اين آرامستان به شدت ناراحت هستم زيرا اين قبرستان هنوز روشنايي كافي ، امنيت، جاده مناسب ندارد و از شهر خيلي دور است.
اين شهروند خاطر نشان كرد: از مشكل دوري مسير كه بگذريم، ساير مشكلات از طريق شهرداري و ساير دستگاه ها قابل حل است اما نمي دانم چرا براي بهبود فضاي اين محل تلاشي نمي شود.
طبق آمار، سازمان آرامستان بهشت آباد مساحت اين آرامستان بيش از 263 متر است و تا پايان سال 96 حدود 60 هزار و 615 نفر متوفي در آن دفن شده است، وجود گلزار شهدا، يادمان شهداي مدافع حرم و قبور خانوداگي به اشباع شدن اين قبرستان انجاميده است از همين رو لازم است شهرداري با اتخاذ تدابيري زمينه را براي دفن متوفي در قبرستان باغ فردوس فراهم كند.
9887/6002
اهواز – ايرنا- آرامستان باغ فردوس در منطقه برومي با مساحتي بالغ بر 160 هكتار با هدف جايگزيني آرامستان بهشت آباد ساخته شده است اما نبود امكانات زيرساختي سبب شده تا علي رغم نياز مردم، از اين آرامستان استقبالي نشود.