حسن شيري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نماچيني با آجر پلاك (دوغابي) قرمز رنگ، بند كشي توپر 160 مترمربع از نماي آجري، رنگ آميزي سقف شيرواني و درب ورودي از اهم اقدامات سال جاري در اين مجموعه باستاني بوده است.
وي ادامه داد: از ديگر اقدامات سال جاري در موزه اين پايگاه ملي مي توان به ساخت درب شيشه براي ايجاد فيلتر ورودي داخل موزه، ساخت كتيبه موزه از كاشي هفت رنگ سنتي و ايجاد مخزن در موزه اشاره كرد .
مدير پايگاه ملي حسنلو گفت: موزه پايگاه ملي حسنلو در سال 1392 در كنار تپه تاريخي حسنلو احداث شده و در حال حاضر 125 قلم از اشياي مكشوفه از اين محوطه تاريخي در آن به نمايش گذاشته شده است.
به گزارش ايرنا تپه تاريخي حسنلو در 80 كيلومتري اروميه و 9 كيلومتري شهرستان نقده قرار دارد و با قدمت هشت هزار ساله يكي از مهمترين سايت هاي باستاني ايران با شهرت جهاني است.
جام زرين حسنلو يكي از مهمترين آثار مكشوفه از اين محوطه تاريخي است كه قدمت سه هزار ساله دارد و هم اكنون در موزه ملي ايران باستان نگهداري مي شود.
اين اثر در سال 1344 به شماره 485 در فهرست آثار ملي ثبت شده و جهت انجام فعاليت هاي علمي، فني و پژوهشي به پايگاه ملي تبديل شده است.
تپه حسنلو بر اساس نظر كارشناسان ميراث فرهنگي، بزرگترين شهر و دژ در عصر آهن در منطقه خاورميانه به شمار مي رفت كه قدمت آن به 6 هزار سال پيش مي رسد و پيش بيني مي شود كه در آينده نزديك براي ثبت در آثار جهاني به سازمان يونسكو معرفي شود.
بر اساس داده هاي باستان شناسي، اين تپه در 10 دوره مورد سكونت قرار گرفته است كه دوره دهم كه قديمي ترين دوره سكونت حسنلو به حساب مي آيد مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از ميلاد بوده است.
9918/7129/3072
اروميه- ايرنا- مدير پايگاه ملي حسنلو گفت: عمليات مرمت و ساماندهي موزه مجموعه تاريخي حسنلو در نقده كه از اوايل خرداد سال جاري با 550 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي آغاز شده بود، به پايان رسيد.