۲۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۰
کد خبر: 83066543
T T
۰ نفر
چين، مالزي و تايلند رزمايش مشترك برگزار مي كنند

پكن- ايرنا- وزارت دفاع چين در بيانيه اي از برگزاري يك رزمايش مشترك دريايي با همكاري تايلند و مالزي خبر داد.

به گزارش ايرنا در اين بيانيه كه امروز دوشنبه منتشر شد آمده است: رزمايش مشترك سه كشور با هدف تقويت روابط نيروهاي مسلح روزهاي 20 تا 29 اكتبر(28 مهر تا7 آبان) در بندر 'ديكسون' مالزي برگزار خواهد شد.
اين رزمايش در شرايطي برنامه ريزي و انجام مي شود كه كشورهاي آ سه آن، چين و آمريكا همچنان درگير اختلافات درياي جنوبي هستند.
چين قصد دارد نزديك به 700 نيروي نظامي خود به همراه سه ناوشكن، دو فروند ناو حامل بالگرد، چهار دستگاه وسيله حامل نظامي و سه فروند هواپيماي باربري نظامي ايلوشين 76 به اين رزمايش اعزام كند.
وزارت دفاع چين افزوده است كه تمامي اين تجهيزات، وسايل و تسليحات نظامي از خاك مناطق 'ماكائو' و هنگ كنگ ارسال خواهد شد.
در اين بيانيه بدون اشاره به نام آمريكا آمده است كه برگزاري رزمايش مشترك نشان مي دهد كشورهاي همسايه قادر به مهار تهديدهاي امنيتي و حراست از صلح و ثبات اين منطقه هستند.
اين بيانيه مي افزايد كه كشورهاي اين رزمايش با هدف مقابله با كشور ثالث چنين تمريناتي را برگزار نمي كنند.
چين بارها به آمريكا هشدار داده است كه با حضور نظامي خود منطقه، درياي جنوبي را به خطر مي اندازد و افزوده است كه چين و كشورهاي همسايه قادر به حل اختلافات و منازعات از طرق مسالمت آميز هستند.
درياي جنوبي چين دريايي حاشيه‌اي است كه بخشي از اقيانوس آرام به شمار مي‌آيد و ناحيه‌اي در حدود ۳ و نيم ميليون كيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر مي‌گيرد.
پس از پنج اقيانوس جهان اين دريا بزرگ‌ترين ناحيه دريايي جهان است.
جزيره‌هاي واقع بر درياي جنوبي چين كه با هم يك مجمع‌الجزاير را تشكيل مي‌دهند افزون بر صدها عدد هستند اين جزيره‌ها كه خالي از سكنه هستند و همچنين خود دريا، مورد جدال كشورهاي مختلف بوده‌اند به همين علت حتي نام‌هاي متفاوتي براي اشاره به اين دريا به كار مي‌رود كه البته «درياي جنوبي چين» نام پذيرفته شده بين‌المللي، حداقل در انگليسي و زبان‌هاي اروپايي است.
جمهوري خلق چين تقريبا بر كل دريا و كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريك بر بخش‌هايي از آن ادعاي مالكيت دارند، همچنين اين كشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.
ايالات متحده اين دريا را از آب‌هاي بين‌المللي مي‌داند و بر حق قانوني كشتي‌ها و زير دريايي‌ هايش در رفت ‌و آمد در اين دريا تاكيد مي‌ورزد.
آساق**231**1904**