۲۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۵۱
کد خبر: 83066621
T T
۰ نفر
مصرف خودسرانه دارو بيشترين عامل مسموميت در خراسان جنوبي است

بيرجند - ايرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند گفت: مسموميت بر اثر مصرف ناآگاهانه دارو يا خود درماني در استان بيشترين آمار مسموميت ها را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ايرنا كبري ناصري روز دوشنبه در نشست خبري به مناسبت هفته غذا و دارو گفت: بيشترين نوع مسموميت ها ناشي از داروهايي هستند كه خودسرانه يا اشتباه مصرف مي شوند.
وي بيان كرد: مسموميت دارويي در گروه سالمندان به دليل مصرف اشتباه و در اطفال به دليل مصرف اتفاقي بيشتر از ساير گروه هاست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند افزود: مسموميت هزينه هاي زيادي براي جامعه به دنبال دارد لذا پيشگيري از مسموميت در اولويت برنامه هايي سازمان غذا و دارو است.
وي در عين حال مسموميت هاي دارويي منجر به مرگ در خراسان جنوبي را بسيار كم دانست و گفت: مسموميت ناشي از سوء مصرف مواد 60 درصد مرگ و مير را به خود اختصاص داده است.
ناصري به بالابودن مصرف خودسرانه دارو در استان اشاره كرد و گفت: يكي از رسالت هاي مهم داروخانه ها و داروسازان اين است كه هر دارويي بدون نسخه در اختيار بيمار قرار نگيرد اما گاهي با اصرار مردم ناچار به ارايه دارو هستند.
وي با بيان اينكه در برخي داروها نه فقط در استان كه در كشور با كمبود دارو مواجه ايم تصريح كرد: كمبودهاي دارويي اخيرا كاهش يافته اما به دست مصرف كننده واقعي مي رسد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند افزود: نه تنها در بازار دارو كه در تمامي زمينه ها هميشه سودجوياني وجود دارند كه با جمع آوري دارو بحران ايجاد مي كنند.
وي در ادامه نشست خبري به هفته غذا و دارو اشاره كرد و گفت: شعار جهاني هفته غذا و دارو «رفتار ما آينده ما را مي سازد، تلاش براي دنياي بدون گرسنه تا سال 2030» و شعار ملي «تغيير و اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاي سلامت» انتخاب شده است.
ناصري افزود: يكي از مهمترين مسائلي كه جامعه با آن در ارتباط است تامين و امنيت غذايي است به همين منظور شانزدهم اكتبر (24 مهرماه) به عنوان روز جهاني غذا نامگذاري شده است.
وي بيان كرد: 6 ماه گذشته 415 مورد گشت مشترك در استان انجام شده كه 148 داروخانه، 37 عطاري و باشگاه ورزشي، 83 واحد خوراكي و آشاميدني، 127 فروشگاه آرايشي و بهداشتي و 20 مورد تجهيزات پزشكي بوده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در ارتباط با بازرسي از عطاري هاي سطح شهر گفت: كار ما تنها نظارت و بازرسي بر اين واحدهاست و در خصوص صدور مجوز يا ارايه آموزش هاي لازم نمي توانيم فعاليتي انجام دهيم.
وي ادامه داد: امروز فريب كاري در خصوص داروهاي گياهي زياد شده كه اين موضوع سلامت شهروندان را تهديد مي كند و براي برگزاري كلاس هاي آموزشي پيشنهاد داده ايم اما متاسفانه جايگاه قانوني در اين زمينه نداريم.
ناصري درباره استفاده از مكمل هاي دارويي در باشگاه هاي ورزشي نيز هشدار داد و افزود: حجم زيادي پودر مكمل در باشگاه هاي ورزشي به ويژه بانوان مصرف مي شود اما هيچگونه ردپايي در استان يافت نشده است.
وي بيان كرد: بازرسي هاي زيادي از باشگاه ها داريم اما به نظر مي رسد مكمل ها در محلي جدا از كسب جا به جا مي شود و به دست مشريان مي رسد.
وي به هفته پيشگيري از مسموميت ها (يكم تا هفتم آبان) اشاره كرد و گفت: اين هفته فرصت مناسبي است تا در خصوص پيشگيري از مسموميت ها در حوزه هاي مختلف براي مردم اطلاع رساني شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند يادآور شد: سامانه 1490 به منظور دريافت، رسيدگي، كنترل و نظارت بر عملكرد مردمي وزارت بهداشت در حوزه هاي مختلف سلامت، بهداشت محيط و كار، امور بيمارستاني، داروخانه ها و ساير انتقادات و پيشنهادات طراحي و ايجاد شده است.
وي بيان كرد: همچنين مردم مي توانند در ارتباط با كمبودهاي دارويي، نحوه مصرف دارو، نحوه پيشگيري از مسموميت ها، محل هاي تامين داروي موردنياز خود از طريق سامانه 190 با كارشناسان دارويي در ارتباط باشند.
7557*3028