روابط عمومي اداره كل اوقاف و امور خيريه فارس دوشنبه در گزارشي به ايرنا اعلام كرد: اين روشندل شيرازي، موقوفات را در سال 91 و 92 به ثبت رساند و اكنون 278 نفر نابينا تحت پوشش اين موقوفه است.
در متن وقف نامه اين موقوفات آمده است كه نابينايان مستحق و مستمند با اولويت و تقدم افراد اناث(خانم ها) مقيم شهر شيراز و سپس استان فارس و در مراحل بعد در صورت موجودي در سطح ايران صرفا از محل سود سپرده حاصله حساب هاي مذكور
پس از كسر مخارج ضروري حفظ عين و منافع موقوفه و حقالتوليه و حقالنظاره قانوني مابقي ماهيانه مبلغي معادل سه كيلو گوشت گوسفند با استخوان به افراد نابينا تعلق گيرد.
از نكاتي كه در اين وقفنامه آمده اين است كه بهره مندان بايد به طور كامل از بينايي محروم باشند و اين مسئله بايد با گواهي تشخيص مركز معتمد چشم پزشكي محل تاييد شود.
در وقف نامه كه آينده نگري عبدالله معطري را نشان ميدهد اين است كه وي در وقف نامه خود متذكر شده كه سود سپرده حساب ها بايد در قالب اجراي نيت واقف هزينه شود و در صورتي كه انشاءالله روزي برسد معلولين ايران مانند ساير كشورهاي پيشرفته از زمان معلوليت تا آخر عمر زير پوشش خدمات دولت قرار گيرند و نيازمند هيچگونه كمكي نباشند، سود سپردههاي مذكور در وقف نامه براي اطعام عمومي در مراسم عزاداري اباعبداللهالحسين (ع) هزينه شود.
بيست و سوم مهر ماه 97 مصادف با 15 اكتبر بهعنوان روز جهاني نابينايان (روز جهاني عصاي سفيد) در تقويم به ثبت رسيده است.
سال 1921 ميلادي يك عكاس انگليسي به نام جيمز بيگز در سانحه اي بينايي خود را از دست داد و براي در امان ماندن از خطرات وسايل نقليه در خيابان هاي اطراف محل زندگياش در شهر بريستول از عصاي سفيد استفاده كرد تا براي همگان قابل رويت باشد.
پس از اين جريان بود كه دو محقق آمريكايي يعني رياضيداني بهنام ناول پري و حقوقداني به نام جاكوبز تن بروك قانوني را در پانزدهم اكتبر به نام قانون عصاي سفيد به تصويب رساندند و اين روز به نام روز جهاني نابينايان نامگذاري شد در قانون عصاي سفيد تمام حقوق اجتماعي يك نابينا بهعنوان عضوي از جامعه منعكس شده است.
9873 /1876
شيراز- ايرنا- عبدالله معطري متولد سال 1308 در شيراز سود حاصله از سپردههايي به مبالغ 500 هزار دلار و 278 هزار و پانصد دلار و هفت قطعه زمين مزروعي واقع در مناطق قلات و قصردشت شيراز را براي كمك به روشندلان ايران وقف كرده است.