۲۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۳۸
کد خبر: 83066826
T T
۰ نفر
توسعه كتابخواني نيازمند فرهنگ سازي است

اردبيل - ايرنا - معاون سياسي و امنيتي استاندار اردبيل با اشاره به نقش نهادهاي مختلف در ترويج فرهنگ مطالعه گفت: فرهنگ سازي در اين مسير نيازمند عزم جدي و استفاده كارشناسي از نظرات متخصصان اين حوزه است.

به گزارش ايرنا ، علي نواداد روز دوشنبه در جلسه انجمن كتابخانه هاي عمومي استان افزود: خانواده ، آموزش و پرورش ، رسانه هاي مكتوب و ديجيتالي و دستگاه هاي تاثير گذار در امر مطالعه بايد با تدوين برنامه هاي جامع و اثر بخش كتابخواني را از دوران كودكي در كودكان نهادينه كنند.
او اظهار داشت: اولين كتاب هايي كه كودكان مي خوانند اگر كتاب هاي خوب، جذاب و پركشش باشند آنها را به كتابخواني علاقه مند خواهند كرد در غير اينصورت براي هميشه از كتاب بيزار و دور خواهند شد.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان اردبيل نيز در اين جلسه، برگزاري جشنواره سراسري كتاب خواني رضوي، مراسم نقد و رونمايي از كتاب هاي فاخر، نشست هاي تخصصي كتاب خوان، راه اندازي بخش صفويه شناسي در كتابخانه مركزي و شاداب سازي بخش كودكان در كتابخانه هاي عمومي را جزو مهم ترين برنامه هايي دانست كه در سال جاري در كتابخانه هاي عمومي استان اجرا شده است.
رباب عزيزخاني همچنين با اشاره به فعاليت 77 باب كتابخانه عمومي و مشاركتي در استان اظهار داشت: 2 باب كتابخانه عمومي در روستاي شام اسبي اردبيل و انجيرلو بيله سوار تا پايان سال جاري به بهره برداري خواهد رسيد.
معاون پرورشي اداره كل آموزش و پرورش استان اردبيل هم از برگزاري نمايشگاه هاي كتاب و مسابقه كتاب خواني در مدارس خبر داد و گفت: امسال 478 نمايشگاه در مدارس استان برگزار خواهد شد.
مصطفي كافي همچنين به توزيع 52 هزار جلد كتاب در مدارس اشاره كرد و افزود: 21 هزار جلد از اين كتاب ها توسط وزارت آموزش و پرورش ارسال و بقيه توسط ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان اهدا شده است.
سرانه مطالعه كتاب در كشور روزانه حدود 79 دقيقه و اين ميزان در استان اردبيل زير 10 دقيقه است.
وضعيت استان اردبيل در حوزه توليد و عرضه كتاب مطلوب است ولي پايين بودن سرانه مطالعه مشكل اساسي در حوزه فرهنگ محسوب مي شود و به گفته مسئولان فرهنگي دليل اصلي آن آن نيز مربوط به گسترش رسانه هاي مجازي، شبكه هاي اجتماعي و ماهواره ها مي باشد.
6018/6016