به گزارش خبرنگار ايرنا، مسعود تجريشي روز چهارشنبه در مراسم بهره برداري از تصفيه خانه پيشرفته شيرابه زباله شهرستان قائمشهر بالا بودن سطح آب هاي زيرزميني و كمبود زمين را مهم ترين علت هزينه بر بودن مديريت پسماند در شمال كشور برشمرد و افزود: در شمال كشور به دليل وجود آب هاي زيرزميني با مشكل زمين مواجه هستيم كه اين امر نيازمند يك عزم ملي است .
وي با تاكيد بر اين كه براي شمال كشور دفن زباله امكان پذير نيست، گفت: تنها راه مديريت پسماند در اين مناطق اين است كه دولت و مجلس يك رديف بودجه از صندوق توسعه ملي براي اين منظور اختصاص دهند.
تجريشي عدم مديريت مناسب زباله در شمال كشور را تهديدي جدي براي محيط زيست و همچنين زيست انساني دانست و تاكيد كرد: براي حل اين موضوع توصيه مي كنم تا نمايندگان با توجه به نزديك شدن به فصل ارائه لايحه بودجه سالانه، از صندوق توسعه رديفي را در نظر بگيرند.
معاون محيط زيست كشور همچنين برنامه هاي اين سازمان را تشريح كرد و گفت: براي پسماند بيمارستاني با وزارت بهداشت هماهنگ كرده ايم تا از محل توليد زباله عفوني به استريل آن در مكان مشخصي بپردازند.
وي افزود: در خصوص پسماند صنعتي هم به دليل اين كه توليد كننده موظف به مديريت پسماند است، ما كار نظارتي افزايش داده ايم.
تجريشي بر ضرورت جدي گرفتن تفكيك زباله از مبدا از سوي شهرداري ها تاكيد كرد و گفت: تفكيك زباله در مبدا باعث كاهش 50 درصدي توليد زباله مي شود.
استاندار مازندران هم در اين مراسم براي شهرداران استان ضرب الاجل تعيين كرد تا شيرابه مراكز جمع آوري زباله شهرهاي استان را تا پايان امسال كنترل كنند.
محمد اسلامي گفت: براي كنترل شيرابه زباله روش شيميايي ارزان ترين روشي است كه شهرداري ها مي توانند از آن استفاده كنند.
مقام عالي دولت در مازندران جلوگيري از كاهش آسيب هاي زيست محيطي زباله را وظيفه مهم شهرداري ها و دهياري ها دانست و تاكيد كرد: براي كاهش ميزان آسيب هاي ناشي از زباله به تمامي شهرداري ها و دهياري ها ابلاغيه اي ارسال شده تا نسبت به تفكيك زباله از مبدا اقدام كنند.
استاندار مازندران از دپوي روزانه هزاران تن زباله در استان به عنوان خطر جدي براي محيط زيست ياد كرد و افزود: اين ميزان زباله با توجه به شرايط استان دفن نمي شود در نتيجه بايد راهكارهاي مناسب از جمله كنترل شيرابه هر چه سريع تر صورت گيرد تا محيط زيستي عاري از آلودگي داشته باشيم.
اسلامي با تاكيد بر اين كه موضوع تفكيك زباله از مبدا نبايد در حد حرف باقي بماند، گفت: از همه مي خواهيم در تفكيك زباله به شهرداران كمك كنند.
استاندار همچنين خواستار كمك نمايندگان استان در مجلس براي حل موضوع پسماند شد و افزود: نمايندگان به صورت مشخص مي توانند با پيگيري و اخذ مجوز استفاده از صندوق توسعه ملي براي ساماندهي پسماند، نسبت به كاهش مشكل زيست محيطي زباله در استان كمك كنند.
در اين مراسم تصفيه خانه پيشرفته شيرابه زباله شهرستان قائمشهر به بهره برداري رسيد.
براي ساخت اين تصفيه خانه كه سومين در مازندران محسوب مي شود بيش از يك ميليارد تومان هزينه شده است.
محل دفن زباله قائمشهر كه بيش از 50 سال قدمت دارد، در مسير جاده سيمرغ واقع است و روزانه 250 تن زباله در آنجا دپو مي شود.
با بهره برداري از تصفيه خانه شيرابه زباله قائمشهر، نگراني از ورود شيرابه به رودخانه تلار تاحدود زيادي كاهش يافته است.
بر اساس آمارهاي رسمي روزانه به طور ميانگين 30 تا 40 مترمكعب شيرايه در محل دپوي زباله قائمشهر توليد مي شود كه در زمان بارندگي به يكصد متر مكعب هم مي رسد.
شهردار قائمشهر گفت كه تصفيه خانه زباله اين شهرستان هم ظرفيت تصفيه يكصد متر مكعب شيرابه را دارد.
7334/1654
ساري- ايرنا- معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت كه براي مديريت پسماند در شمال كشور حداقل چهار هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است.