۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۱۲
کد خبر: 83070486
T T
۰ نفر

ابداع راهكاری برای جلوگیری از عفونت زخم

۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۱۲
کد خبر: 83070486
ابداع راهكاری برای جلوگیری از عفونت زخم

تهران – ایرنا – محققان دانشگاه ام آی تی آمریكا موفق به توسعه روشی شده اند كه با تركیب آنتی بیوتیك و باكتری های پروبیوتیك می توان دو رشته از باكتری های مقاوم به دارو را كه باعث عفونت زخم می شود، ریشه كن كرد.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، در این روش محققان باكتری های پروبیوتیك را با استفاده از یك لایه محافظ به نام آلژینات كپسوله می كنند. این لایه محافظ كاملا زیست سازگار است و پروبیوتیك ها را از حمله آنتی بیوتیك ها در امان نگاه می دارد.
یك خانواده خاص از باكتری ها، پروبیوتیك (Probiotics) نام دارند. این باكتری ها در حین فرآیند هضم زنده می مانند و برای سلامتی بسیار مفید هستند. از بین مواد غذایی شناخته شده، ماست حاوی بیشترین مقدار پروبیوتیك است. سیب، موز، توت، كشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز نیز حاوی این باكتری هستند.
در حال حاضر بسیاری از باكتری ها در مقابل آنتی بیوتیك مقاوم هستند، مطالعات نشان می دهد با فرستادن پروبیوتیك ها به این باكتری های بیماری زا می توان از عفونت جلوگیری كرد؛ چرا كه برخی از باكتری ها، از جمله باكتری های پروبیوتیك، با ترشح پپتیدهای ضد میكروبی، عفونت و انواع پاتوژن های بیماری زا را از بین می برند.
تركیب پروبیوتیك ها با آنتی بیوتیك، راهكار مناسبی برای جلوگیری از عفونت زخم های مزمن است. در مطالعات قبلی، باكتری های پروبیوتیك در درمان زخم های ناشی از سوختگی موفقیت آمیز گزارش شده است.
استفاده از آلژینات راهكار مناسبی برای جلوگیری از كاهش اثر باكتری های پروبیوتیك است و در حال حاضر از این ماده در پانسمان زخم استفاده می شود.
محققان امیدوارند بتوان از این روش برای درمان انواع زخم و جلوگیری از عفونت زخم های باز استفاده كرد.
نتایج این مطالعه در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
علمی (6) **9259**1440
۰ نفر