به گزارش ایرنا از اداره ملي آمار چین، تولید ناخالص داخلي این كشور در سه ماهه سوم امسال 6.5 درصد است كه در مقایسه با سه ماهه دوم كه 6.7 درصد بود دو دهم درصد كاهش نشان می دهد.
كاهش رشد تولید ناخالص داخلی چین در حالی است كه این كشور رشد 6.5 درصدی را برای سال 2018 پیش بینی كرده بود.
اداره ملي آمار چین می گوید رشد تولید ناخالص داخلی با انتظارات بازار همخوانی داشت و با رشد سالانه هدفگذاری شده دولت برابر بود.
با این حال داده های اداره ملی آمار چین نشان می دهد ارزش تولید ناخالص چین در 9 ماهه نخست امسال از 65 تریلیون یوان فراتر رفته است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6.7 درصد افزایش یافته است.
سخنگوی مطبوعاتی اداره آمار ملی چین نیز امروز جمعه در جمع خبرنگاران تصریح كرد اقتصاد چین در سال آینده با شرایط كامل گرایش حركت باثبات خود را حفظ می كند.
'مائو شن یونگ' در یك كنفرانس مطبوعاتی اظهار كرد: با توجه به موقعیت سه ماهه نخست امسال، اوضاع اشتغالزایی، درصد بیكاری و جعمیت شاغل جدید از شهرها و شهرستانها در سطحی مثبت حفظ شده و میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی، جلب سرمایههای خارجی و میزان واردات و صادرات نیز رشد نسبتا سریع یافته است.
وی افزود: اطمینان داریم اقتصاد چین قادر است به هدف رشد 6.5 درصدی خود برسد با وجود عوامل نامشخص خارجی، حركت اقتصاد چین در سال آینده بر اساس عوامل مشخص شده مختلف، با شرایط لازم حركت باثبات خود را حفظ خواهد كرد.
اما از آنجایی كه رشد ناخالص داخلي چین براي دومین سه ماهه متوالي كاهش داشته است شماري از اقتصاددانان مي گویند به دلیل مناقشه تجاري چین با ایالات متحده آمریكا، احتمال دارد در چند ماه آینده، وضعیت اقتصاد چین بدتر شود.
آمریكا می گوید كسری تجاری این كشور در برابر چین در سال گذشته میلادی به 375 میلیارد دلار رسیده است واشنگتن فعلا روی 100 میلیارد دلار از كالاهای صادراتی چین بین 10 تا 25 درصد تعرفه وضع كرده است اقدامی كه با واكنش چین مواجه شده و پكن نیز حدود 34 میلیارد دلار را بر كالاهای وارداتی آمریكا اعمال كرده است، اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا چین را به اعمال تعرفههای بیشتر تا سقف 200 و 500 میلیارد دلار تهدید كرده است.
دولت آمریكا خرداد ماه امسال تعرفه 25 درصدی برای واردات فولاد و تعرفه 10 درصدی برای واردات آلومینیوم وضع كرد این موضوع با واكنش تند كشورهای جهان از جمله ژاپن، اتحادیه اروپا، مكزیك و كانادا نیز مواجه شد كه اقدام مشابهی در تقابل با گروهی از محصولات آمریكایی انجام دادند.
این تعرفه ها در ماههای گذشته نه تنها چین بلكه محل اختلاف آمریكا و همپیمانان نزدیك این كشور نیز بوده است.
آخرین جنگ تجاری آمریكا مربوط به سال 1930 و زمانی است كه كنگره این كشور در اوج ركود بزرگ اقتصادی، تعرفههای وارداتی سنگینی را اعمال كرد؛ اقدامی كه به عقیده اقتصاددانان، اوضاع اقتصادی را وخیم تر كرد.
**آساق**1904**
پكن- ایرنا- اداره ملي آمار چین روز جمعه اعلام كرد رشد اقتصادي این كشور در سه ماهه سوم سال 2018 میلادی (ژوئیه تا سپتامبر) نسبت به سه ماهه دوم سال جاری دو صدم درصد كاهش یافت.