به گزارش ايرنا از سازمان تامين اجتماعي، محمدعلي بيطرف روز شنبه اظهار داشت: اين طرح ابتدا در مطب ها و سپس در كلينيك ها، دي كلينيك ها و درمانگاه هاي خصوصي و خيريه اجرا خواهد شد.
وي با بيان اينكه پروژه حذف دفترچه در مراكز طرف قرارداد تامين اجتماعي از سه سال پيش در استان يزد و در برخي تخصص هاي خاص و نسخ گران قيمت انجام شده بود، گفت: زيرساخت هاي انجام اين كار بسيار حائز اهميت است و پزشكان در مطب هاي خود بايد سيستم قابل قبولي براي اجراي اين طرح داشته باشند.
بيطرف با اشاره به اينكه اين طرح پيش از اين در مراكز درماني طرف قرارداد تامين اجتماعي در استان هاي گيلان، قزوين، همدان، سمنان، اردبيل، خراسان جنوبي، يزد، اصفهان و مازندران مورد بهره برداري قرار گرفته است، افزود: بهره برداري از سامانه نسخه الكترونيك در استان هاي خراسان رضوي، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، تهران، ايلام، لرستان، زنجان، كرمانشاه و كردستان نيز آغاز شده است.
وي افزود: در مرحله بعد نيز 9 استان ديگر وارد اين پروژه خواهند شد و در نهايت در بهمن ماه جاري، ساير استان هاي كشور كه پنج استان هستند، وارد اين طرح شده و پروژه به پايان مي رسد.
بيطرف با بيان اينكه اجراي اين پروژه در مراكز طرف قرارداد فعلا اختياري است، گفت: پزشكان براي استفاده از اين طرح ابتدا بايد ثبت نام كنند و در صورت تاييد اسناد پزشكي، آموزش هاي كلي را مي گذرانند و وارد عمل مي شوند.
وي با بيان اينكه هر پزشك داوطلب با هر تخصصي حتي پزشكان عمومي، ميتوانند در صورت تمايل وارد اين طرح شوند، افزود: نكته حائز اهميت در اين طرح آن است كه به محض انجام ويزيت، 60 درصد وجه نسخه در حساب پزشك شارژ ميشود. 40 درصد مابقي نيز پس از رسيدگي اسناد پزشكي، واريز خواهد شد.
بيطرف تاكيد كرد: پرداخت 60 درصد به پزشكان در صورتي انجام مي شود كه از سوي سازمان نظام پزشكي امضاي ديجيتال داشته باشند و در غير اين صورت پرداخت اين مبلغ امكان پذير نيست.
مشاور ارشد مديرعامل سازمان تامين اجتماعي در امور درمان درباره مقاومت هايي از سوي برخي پزشكان براي صدور نسخ به صورت الكترونيكي گفت: هر طرح بزرگي مشكلات خود را دارد. قاعدتا به دنبال احصاي مشكلات هستيم كه تا حدود زيادي با اجراي آزمايشي محقق شده است و با راهكارهاي ديده شده اشكالات را به حداقل ميرسانيم.
بيطرف افزود: مشوق پرداخت آنلاين هم تاثير خوبي خواهد داشت. تجربه ما در حذف دفترچهها در مراكز ملكي نشان داده در ابتدا كمي مقاومت وجود دارد اما در نهايت كساني كه وارد اين طرح ميشوند، ديگر نمي خواهند از آن خارج شوند زيرا باعث تسهيل روند درمان ميشود و پزشكان طرفدار طرح مي شوند.
وي اضافه كرد: به نظر مي رسد اگر اين طرح تعميم يابد، مشوق پرداخت 60 درصدي به صورت آنلاين نيز مي تواند تعميم يابد. در اين صورت مشكل ديركرد در پرداخت مطالبات هم تا حدود زيادي حل مي شود.
بيطرف ذخيره اطلاعات بيماران به شكل طبقه بندي شده در مطب ها و توليد نسخه الكترونيك در داروخانه ها و مراكز پاراكلينيكي و دريافت 60 درصد آنلاين توسط اين مراكز را از ديگر مزاياي اين طرح برشمرد.
وي ادامه داد: در حال حاضر 13 داروخانه در استان البرز به شكل پايلوت در اين طرح ثبت نام كرده اند و سازمان تامين اجتماعي آمادگي گسترش اين پروژه به ساير استان ها را نيز دارد.
بيطرف، ارتقاي كيفيت درمان و بهينه كردن درمان مردم از مراكز درماني، مديريت مصارف و كاهش هزينه ها در موارد غيرضروري و نهايتا كاهش اتلاف زماني بيمار، پزشك و كاركنان را 3 هدف عمده اين طرح عنوان كرد.
مشاور ارشد مديرعامل سازمان تامين اجتماعي در امور درمان تصريح كرد: از مهمترين ويژگي هاي اين پروژه مي توان به انجام صفر تا صدي كارها توسط مهندسان و شركت هاي آي تي داخل كشور و سازمان اشاره كرد.
وي ادامه داد: در خصوص انجام اين پروژه هيچگونه وابستگي نداريم و امكان تجميع اطلاعات و به روز كردن آنها وجود دارد. توليد نسخه الكترونيك هيچگونه محدوديتي براي پزشكان ايجاد نمي كند و صرفا هدف از انجام اين كار، جلوگيري از اتلاف بي جهت و بي مورد منابع و نظم دادن به نسخ و پيشگيري از خطاها است.
وي اظهار اميدواري كرد تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كه مهمترين بخش توليد درمان در كشور است نيز وارد اين پروژه شود و ساير بيمه ها بخصوص بيمه سلامت، نيروهاي مسلح و كميته امداد هم اين پروژه را به كار گيرند.
بيطرف توسعه سامانه نسخه الكترونيك را يك تكليف قانوني بر اساس برنامه پنجم و ششم توسعه دانست و گفت: سرمايه گذاري سازمان تأمين اجتماعي در اين مسير نيز با توجه به تكليف قانوني بوده است.
مشاور ارشد مديرعامل سازمان تامين اجتماعي در امور درمان يادآور شد: تا پايان شهريور سال جاري، 130 ميليون نسخه الكترونيك در بخش درمان مستقيم اين سازمان صادر شده و حذف دفترچه در تمام مراكز ملكي سازمان تامين اجتماعي به طور كامل به اجرا درآمده است.
بيطرف تصريح كرد: چنانچه پروژه حذف دفترچه تا پايان سال جاري در مراكز طرف قرارداد تامين اجتماعي نيز اجرايي شود، در سال آينده اين پروژه از حالت اختياري خارج خواهد شد و اين سازمان تنها با مراكز و پزشكاني طرف قرارداد خواهد بود كه نسخه الكترونيك داشته باشند.
اجتمام* 7268*1834
تهران- ايرنا- مشاور ارشد مديرعامل سازمان تامين اجتماعي در امور درمان گفت: دفترچه هاي درماني تا پايان سال جاري در تمام مراكز طرف قرارداد تامين اجتماعي در سراسر كشور، حذف و توليد نسخ الكترونيكي آغاز مي شود.