۲۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۷:۲۰
کد خبر: 83072395
T T
۰ نفر
دولت از توليدكنندگان و كارآفرينان حمايت كند

يزد - ايرنا - عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي گفت: در جنگ اقتصادي اخير اسكتبار جهاني عليه نظام اسلامي ، اولويت دولت بايد مبتني بر حمايت از توليدكنندگان و كارآفرينان داخلي باشد.

به گزارش ايرنا ، محمدرضا تابش روز شنبه در نشست مجمع نمايندگان استان با انجمن صنفي توليد كنندگان كاشي و سراميك كشور و استان يزد افزود: چالش هاي حاكم بر توليد كاشي و سراميك، بيانگر وضعيت امروز اقتصاد كشور است.
وي افزود: مي بايستي با لحاظ كردن نظر كارشناسي و درك متقابل مسئولان و مديران صنايع، برخي از مشكلات همچنين پيمان سپاري ارزي ، مبادلات و صادرات ريالي ، تمايز قائل شدن بين كالاها در تخفيف و ترجيح رفع شود.
نماينده مردم اردكان در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: با پيش بيني لازم در تصويب قانون برنامه هاي توسعه كشور، امكان حضور نمايندگاني از تشكل هاي صنفي و تخصصي در شوراهاي مختلف تصميم گير فراهم شده است.
تابش با بيان اينكه بسياري از اين مشكلات با حضور روساي اتاق صنايع و تعاون در شوراي پول و اعتبار نيز مطرح شده و در حال پيگيري هستيم ، ادامه داد: درباره مشكلات مطرح شده صنعت كاشي و سراميك در اين نشست در جلسه روساي اتاق صنايع و تعاون با رئيس كل بانك مركزي، اين موضوع مهم بررسي خواهد شد.
وي سياست اصلي كشور را اشراف بر منابع ارزي عنوان كرد و گفت: در كجاي دنيا ، مبادله ارزي در وسط شهر و يك ميدان صورت مي گيرد يا با يك كارت در يك روز ميلياردها تومان مبادله مي شود.
تابش بابيان اينكه تصميمات خلق الساعه منع شده است اضافه كرد: تلاش براي كاهش نرخ ارز است ولي در عين حال بايد صادرات كاشي در دست انجمن باشد و از سوي ديگر، مسئولان بايد در تصميمات خود، نظر دلسوزانه بخش خصوصي و انجمن كاشي را در قوانين مدنظر داشته باشند.

** لزوم اعتماد به توليدكنندگان به عنوان فرماندهان صنعت در جنگ اقتصادي
نماينده مردم يزد و اشكذر و نايب رئيس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي هم گفت: در جنگ اقتصادي ، توليدكنندگان ، فرماندهان صنعت كشور هستند و بايد به آنها اعتماد كرد.
سيد ابوالفضل موسوي بيوكي افزود: با وجودي كه الزام قانوني براي هماهنگي صدور بخشنامه ها با هماهنگي بخش خصوصي داريم ولي كدام بخش نامه با اتاق بازرگاني به عنوان نماينده اين بخش صادر مي شود.
وي تأكيد كرد: در شرايط فعلي اگر براي صنعت كاشي و سراميك كه بخش عمده اي از صادرات كشور و استان را تشكيل مي دهد فكر اساسي نشود و سخت گيري ها كاهش نيابد و قوانين اصلاح نشود با مشكلات عديده مواجه خواهيم شد.

** تصويبFATF به دليل جلوگيري از پولشويي و بي نظمي در نظام مالي كشور است
در ادامه نماينده مردم تفت و ميبد و نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: از يكسو توليدكنندگان هستند و در سوي ديگر دولت قرار دارد.
كمال دهقاني فيروزآبادي افزود: در جلسه اي معاون اول رئيس جمهوري اعلام كرد كه در سال گذشته 30 ميليارد دلار از منابع ارزي به هر شكلي هدر رفت به همين دليل امسال محكم ايستاده اند تا اين اتفاق نيفتد.
وي با بيان اينكه اشراف بر منابع ارزي ، منطقي و بر پايه منافع عمومي است ، تصريح كرد: به همين دليل معتقد است چرا وقتي صادرات داريم ارز آن به كشور باز نمي گردد و عمدتا به نفع واسطه ها و دلالها ختم مي شود.
نماينده تفت و ميبد با اشاره به اينكه دير يا زود بايد نظام مالي كشور شفاف و بانك ها از بي نظمي خارج شوند ، ادامه داد: تصويبFATF هم نه به خاطر مسائل سياسي بلكه به دليل جلوگيري از پولشويي و بي نظمي در سيستم و نظام مالي كشور است.
دهقاني ادامه داد: دولت بايد براي حل مشكلات بانكي در صادرات كاشي و سراميك و پيمان سپاري ارزي ، زيرساخت ها را آماده كند.
رئيس مجمع نمايندگان يزد در مجلس شوراي اسلامي هم با بررسي مصوبات اين جلسه بر اساس نظر اعضاي انجمن كاشي و سراميك ايران و استان يزد و نيز معاون امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استانداري يزد گفت: بايد اين مشكلات به صورت جداگانه به مجلس منعكس شود.
محمدرضا صباغيان افزود: ارائه راهكار خروج از تنگناها و تعيين نحوه كمك نمايندگان مجلس به حل مشكلات صنعت كاشي و سراميك نيز ارائه شود تا بتوانيم از مسيرهاي قانوني ، مسائل را برطرف كنيم.
نيمي از كاشي و سراميك كشور در استان يزد توليد مي شود و زندگي حدود 150 هزار نفر به اين صنعت وابسته است .
1968/ 2047/