۲۹ مهر ۱۳۹۷، ۹:۵۰
کد خبر: 83072905
T T
۰ نفر
مراقب پیام های نصب برنامه استخراج ارز دیجیتال باشید

تهران- ایرنا- مركز مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه ای كشور اعلام كرد: پیام های فریبنده ای كه كاربران را ترغیب به نصب برنامه هایی با قابلیت استخراج رمزهای ارزپایه می كنند و در روزهای اخیر افزایش یافته و می تواند سرمنشاء خطرهای جدی باشد.

به گزارش ایرنا، استخراج رمز ارز (Mining) در دنیای رمز ارزها به معنی تولید و تایید تراكنش ارز رمز نگاری شده از طریق حل مسائل كامپیوتری است.
از آنجا كه ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت كوین ماهیت غیرمتمركز دارند، برای كار كردن شبكه آنها نیاز است تا افرادی در سراسر دنیا برای پیشبرد این شبكه فعالیت داشته باشند و سرویس‌ها و خدماتی را در اختیار شبكه قرار دهند برای افرادی كه در این امر مشاركت می‌كنند پاداش‌هایی در نظر گرفته شده ‌است كه در قالب ارزهای دیجیتالی به آنها تعلق خواهد گرفت این پاداش‌ها باعث تولید ارزهای دیجیتالی مانند بیت كوین و اتریوم می‌شود.
در همین پیوند و براساس گزارش روز یكشنبه مركز مدیریت امداد وهماهنگی عملیات رخداد های رایانه ای كشور (ماهر)، مشاهده های اخیر حاكی از افزایش چشمگیر پیام‌های فریبنده‌ای است كه در فضای مجازی برای ترغیب كاربران به نصب یا اجرای برنامه‌هایی با قابلیت استخراج رمزهای ارزپایه (بیت‌كوین) منتشر می‌شوند كه این مجموعه‌ها از ساختار بازاریابی هرمی نیز استفاده می‌كنند تا از ارتباطات افراد برای افزایش گستره نفوذ خود بهره ببرند.
گزارش مركز ماهر در ادامه آورده است: مطالعه های صورت گرفته نشان می‌دهند كه ادعاها و وعده های مطرح شده در اغلب موارد كذب بوده و این ابزارها علاوه بر احتمال آسیب زدن به سخت افزار رایانه‌ها می‌توانند سرمنشاء مخاطرات جدی امنیتی باشند.
مركز ماهر به كاربران و مدیران به طور جدی توصیه كرد كه از عضویت در این شبكه ها پرهیز و ممانعت به عمل آورند.
گزارش مركز ماهر تاكید دارد: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد كه برخلاف ادعاهای مطرح شده، از منظر اقتصادی و با توجه به انرژی الكتریكی صرف شده، انجام این كار با استفاده از رایانه‌های معمول، حتی در صورتی كه گرداننده شبكه هرمی و افراد بالادست چیزی از عایدات طلب نكنند، اقتصادی نخواهد بود به همین دلیل در سطح جهان، انجام این امور به صورت قانونی (و نه با سرقت منابع دیگران) با تكیه بر سخت‌افزارهای خاص منظوره و با اتكا به پردازنده های گرافیكی پیشرفته انجام می‌گیرد.
گزارش مركز ماهر اضافه می كند: ذكر این نكته حایز اهمیت است كه با بیشتر شدن بار محاسباتی پردازنده‌ها برای استخراج ارزهای رمزپایه در رایانه‌های معمول و افزایش مصرف توان، دمای سیستم افزایش خواهد یافت و این خود سبب كاهش دوام دستگاه و آسیب به آن می‌شود بنابراین حتی برای آزمایش نیز تصمیم به ورود به این شبكه‌های هرمی منطقی نیست.
مركز ماهر اعلام كرد: اگرچه به دلیل تعدد این ابزارها فرصت تحلیل رفتاری همه آنها موجود نبوده است، اما نكته نگران‌كننده اصلی در این خصوص این است كه با تكیه بر هر یك از روش های معمول برای انجام این امور به صورت هرمی (اجرای برنامه‌های اجرایی ارایه شده یا نصب افزونه‌های معرفی شده در مرورگرهای وب) كاربر و شبكه میزبان او در معرض دسترسی فراهم آورنده این ابزارها یا سایر مهاجمان قرار می ‌گیرند و این خود می ‌تواند سرآغاز حملات جدی‌تر باشد.
گزارش مركز ماهر تاكید دارد: كاربرانی كه مالك رایانه یا بستر شبكه متصل به آن نیستند، عضویت در این شبكه‌های هرمی می‌تواند توام با جرایمی چون سوء استفاده از منابع عمومی یا خیانت در امانت نیز باشد.
مركز ماهر به كاربران و مدیران توصیه كرد كه از ورود به این شبكه‌ها و نصب ابزارهای مرتبط با آنها پرهیز و ممانعت جدی به عمل آورند.
به گزارش ایرنا، ارز دیجیتال به‌عنوان یك واحد پولی یا واسطه تبادل (جدا از واسطه‌های فیزیكی مانند اوراق بانكی یا سكه) برپایه اینترنت تعریف می‌شود كه ویژگی‌هایی مشابه با پول فیزیكی را داراست، اما تراكنش‌های انتقال سرمایه را به‌صورت آنی و بدون مرز بین افراد انجام می‌دهد.
اقتصام**2078**2025
۰ نفر