۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۴
کد خبر: 83074531
T T
۰ نفر
آمريكا مي خواهد ساحل آفريقا را به افغانستان ديگري تبديل كند

تهران- ايرنا- «لزلي فارن» پژوهشگر مسائل منطقه ساحل آفريقا نسبت به ورود نيروهاي سازمان اطلاعاتي آمريكا (سيا) به جمهوري نيجر هشدار داد و گفت: حضور آنان سرنوشت خوفناك افغانستان و پاكستان را پس از حادثه 11 سپتامبر2001 براي اين منطقه از آفريقا رقم خواهد زد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از پايگاه روزنامه 'القدس العربي' اين پژوهشگر مركز فرانسوي مطالعات استراتژيك وروابط بين الملل، با استناد به گزارش هاي روزنامه آمريكايي 'نيويورك تايمز' افزود: آمريكا پس از ساخت و تجهيز پايگاه هواپيماهاي بدون سرنشين در ساحل آفريقا خود را به بزرگ ترين قدرت نظامي در اين منطقه تبديل كرده است.
ساحل، منطقه اي در شمال قاره آفريقا است كه از اقيانوس اطلس از سمت غرب تا درياي سرخ در شرق كشيده شده است و شامل كشورهايي مانند موريتاني، چاد، مالي، نيجر و بوركينافاسو مي شود.
روزنامه نيويورك تايمز در سپتامبر گذشته از وجود پايگاه نظامي آمريكا خبر دادكه به صورت مخفيانه در شمال شرق نيجر ساخته شده است.
فارن تاكيد كرد كه شهر متروكه 'دركو' در فاصله 570 مايلي 'اغاديز' پايتخت نيجر، به دور از نظارت هاي فرانسه، آلمان و ايتاليا كه در اين كشور حضور نظامي دارند از ماه ها قبل شاهد فعاليت گسترده نظامي آمريكا است و برخلاف ادعاهاي مسوولان آمريكايي و بر اساس اطلاعات متقن از منابع نظامي در كشورهاي غرب آفريقا پهپاد هاي آمريكا بارها و بارها از پايگاه خود در نيجر عمليات هاي نظامي عليه ليبي انجام داده اند.
اين منابع آفريقايي اعلام كردند كه سازمان سيا در حال تبديل شهر دركو به يك زندان مخفيانه مانند 'گوانتانامو' است تا تروريست هاي دستگير شده در ليبي را به آنجا منتقل كند.
فارن همچنين به مخالفت شديد آمريكا با تشكيل يك نيروي نظامي مشترك از سوي پنج كشور منطقه ساحل( موريتاني، چاد، مالي، نيجر و بوركينافاسو) كه از حمايت هاي فرانسه و فصل هفت منشور ملل متحد بهره مند هستند نيز اشاره كرد و گفت، ساخت پايگاه نظامي در نيجر توسط آمريكا اقدامي غيرقانوني است و متاسفانه اين كشور امروز هر اقدامي را اراده كند بر خلاف قوانين و مقررات بين الملل در منطقه ساحل انجام مي دهد.
وي همچنين به نقل از يك مقام نظامي آفريقايي كه خواست نامش فاش نشود خاطرنشان كرد، آمريكا قصد دارد بدون پايبندي به قوانين بين الملل و اخذ مجوزهاي لازم از سازمان ملل متحد يك جنگ غير رسمي را در اين منطقه به راه بياندازد و براي همين است كه هميشه با تشكيل نيروي نظامي مشترك ميان كشورهاي منطقه ساحل آفريقا تحت بند 7 منشور ملل متحد مخالفت كرده و دائما آن را وتو مي كند.
ساخت پايگاه در منطقه ساحل آفريقا و استفاده از پهپاد براي انجام عمليات هاي نظامي توسط امريكا با انتقادات بسياري مواجه شده است.
مخالفان كه از پهپادهاي آمريكايي با عنوان 'هواپيماهاي مرگ' و همچنين 'روبات هاي قاتل' ياد مي كنند به شدت نسبت به حضور نظامي آمريكا در آفريقا انتقاد مي كنند.
آمريكا پس از ساخت بزرگترين پايگاه نظامي خود در قاره آفريقا و در كشور 'جيبوتي' دومين پايگاه بزرگ خود در اين قاره را در نزديكي شهر 'اغاديز' پايتخت نيجر احداث كرده است.
'پنتاگون' قصد دارد تا با پهپادهاي موشك انداز خود علاوه بر انجام ماموريت هاي شناسايي در پروازهاي بيش از 24 ساعته و در شعاعي به حدود 1800 مايل عمليات هاي نظامي گسترده اي را در مناطقي از چاد تا جنوب ليبي و همچنين در شمل مالي و نيجر به انجام برساند.
استفاده فزاينده آمريكا از پهپاد در اين منطقه باعث شده تا نگراني ها در رابطه با حملات اشتباهي به غيرنظاميان و افزايش تلفات غيرنظامي تشديد شود.
پايگاه اغاديز با هزينه 100ميليون دلار ساخته شده است كه صدها نظامي آمريكايي در آن استقرار دارند و هواپيماهاي بدون سرنشين 'ام كيو 9' نيز از اين پايگاه به پرواز درمي آيند .
اين پايگاه در محلي ساخته شده است كه الجزاير قبلا آن را براي آموزش نيروهاي نيجري آماده كرده بود .
در اكتبر 2017چهار نظامي آمريكايي در حمله اي افراد مسلح در نيجر كشته شدند كه اين باعث انتقاد شديد آمريكايي ها از مقام هاي كشورشان به دليل حضور نظامي در آفريقا شد.
كارشناسان مي گويند آمريكا در پي افزايش حضور خود در قاره آفريقا است و از اين جهت با فرانسه رقابت مي كند.
خاورم*ش.ن*1049