مجيد پاتو روز دوشنبه در جلسه اجراي طرح هاي آبخيزداري كه با حضور جمعي از مسوولان محلي اين شهرستان برگزار شد، افزود: تاكنون بيش از 50 درصد اين اعتبار محقق شده كه 15 ميليارد ريال آن براي طرح هاي بيولوژيكي و مكانيكي آبخيزداري هزينه شده است.
وي اضافه كرد: در قالب پروژه آبخيزداري، عمليات بذركاري، كپه كاري، ايجاد كمربند حفاظتي با نصب بنچ مارك با مشخصات UTM، اهداي آبگرمكن خورشيدي و پارك آبخيز به مساحت 69 هكتار در حاشيه سد مهاباد و كوه «داشا مجيد» انجام مي شود.
وي بيان كرد: در راستاي سياستها و برنامههاي كلان دولت و براي توسعه طرحهاي آبخيزداري و بيولوژيك منطقه، گامهاي بلندي برداشته شده و برنامه ريزي منسجمي به منظور توسعه كمي و كيفي اين كار ارزشمند در راستاي كمك به پيشگيري از خطرات بروز سيل، جلوگيري از رسوب در پشت سدهاي پايين دست و تقويت مراتع در تمامي نقاط شهرستان آغاز شده است.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مهاباد هدف از اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري در اين شهرستان را كنترل سيل و رسوب، تغذيه سفره هاي زيرزميني، افزايش پوشش گياهي در پايين دست، بهبود وضعيت معيشتي حوضه نشينان و تعادل دام و مرتع عنوان كرد و افزود: عمليات آبخيزداري مكمل فعاليت هاي حفاظت از اراضي ملي و بخش هاي جنگل و مرتع است كه اين فعاليت ها به صورت عمليات بيولوژيكي، مكانيكي، بيومكانيكي و مديريتي، مهمترين راه حفاظت خاك و كاهش خسارت ناشي از فرسايش و تخريب خاك بوده و مي تواند عامل مهمي در توسعه زير ساخت هاي بخش كشاورزي نيز باشد.
رييس اداره امور آب مهاباد نيز در اين جلسه گفت: علاوه بر اعتبارات آبخيزداري، امسال 15 ميليارد ريال از اعتبارات ستاد احياي درياچه اروميه به اين شهرستان تخصيص يافته است.
رضا جهيني افزود: اين اعتبار در 2 بخش اصلاح شبكه آبرساني پايين دست سد مهاباد و لايروبي و آزادسازي رودخانه مهاباد در نزديكي روستاي «خورخوره» هزينه شده است.
به گزارش ايرنا، در مهاباد بيش از 197 هزار هكتار مراتع روستايي و ييلاقي وجود دارد كه 50 هزار هكتار آن مراتع درجه يك، 70 هزار هكتار آن مراتع درجه 2 و بقيه را مراتع درجه سه تشكيل مي دهد.
بيش از چهار هزار و 500 بهره بردار در مراتع اين شهرستان مشغول فعاليت هستند كه سالانه بيش از 80 هزار تن علوفه را برداشت مي كنند.
شهرستان مهاباد با 237 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
3020/6185/2093
مهاباد- ايرنا- رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مهاباد گفت: براي اجراي طرح هاي آبخيزداري در اين شهرستان 40 ميليارد ريال اعتبار از صندوق توسعه ملي هزينه مي شود.