۱ آبان ۱۳۹۷، ۹:۲۸
کد خبر: 83075357
T T
۰ نفر
تركیب هنر فاخر و مردمی حاصل تلاش استاد فرشچیان است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استاد فرشچیان هنرمندانه توانست بین هنر فاخر و مردمی تركیبی ایجاد كند كه در آن از چشم و دل یك روستایی تا یك هنرمند جهانی دل برباید و این كار كمی نیست.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعباس صالحی شامگاه گذشته در آیین گشایش دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان با اشاره به اینكه كمتر هنرمندی را می‌توان یافت كه هنر او ریشه در سنت داشته، اما به زمان معاصر خود پر كشیده باشد، گفت: هنر استاد فرشچیان تركیبی از زیست بوم ایرانی - جهانی است.
وی افزود: او ایرانی بوده، هست و می‌ماند و با مضامین ایرانی - اسلامی و در عین حال نظر بر مضامین معاصر؛ هنر خود را به نمایش می‌گذارد كه این نوع هنر در بین هنرمندان ما كمتر پیدا می‌شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: خوشبختانه آرزوی استاد فرشچیان كه سال‌ها به طول انجامید اینك با افتتاح این دانشگاه برآورده شد.
به گفته صالحی، استاد فرشچیان هم از جهات فردی و خلق و منش و هم از بعد هنری برای همگان ارزشمند هستند.
وی ادامه داد: جامعه ایرانی هنرمندان زیادی دارد ولی این استاد دُردانه هنر ایرانی اسلامی تركیبی از هنر سنتی ایرانی را خلق می‌كند كه با هنر مدرن پیوند دارد و این یك نوآوری و نوسازی است كه كمتر كسی مثل استاد فرشچیان می‌تواند ارتباط بین این دو را برقرار كند.
وی یادآور شد: استاد فرشچیان همچنین توانسته هنرمندانه بین هنر فاخر و مردمی تركیبی ایجاد كند كه در آن از چشم و دل یك روستایی تا یك هنرمند جهانی دل برباید و این كار كمی نیست و استاد فرشچیان همه این تركیب‌ها را با هم دارد، به همین منظور می‌گویم كه این ساعت زمان برآورده شدن آرزوی او است زیرا آرزوی یك استاد هنرمند ایران دوست؛ به ثمر نشسته است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی كشور ادامه داد: خوشحالیم كه سنت آموزشی «استاد-شاگردی» به میان آمده است؛ سنت اجازه از استاد از دیرباز قدمت دارد اما متاسفانه این سنت هم به سنت‌هایی كه ما زود پرونده آنها را بسته‌ایم پیوست در برهه‌ای از تاریخ ما به سمت نوآموزی‌های جدید رفتیم‌ بی‌آنكه روش‌های قدیمی را به كار بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: این سنت استاد و شاگردی در تمام علوم وجود داشته و در سنت ایرانی اسلامی هم موجود بوده است، این سنت محدود به علوم اسلامی نبوده و حوزه هنر هم در این سنت دستی دارد، در بسیاری از حو‌زه‌های هنری هنوز اجازه استادی وجود دارد و هر كسی هر اثری را با امضا منتشر نمی‌كرده و حتما یك استاد باید اجازه و رخصت بدهد تا یك هنرمند اثر خود را با امضا منتشر كند.
صالحی گفت: اجازه اساتید در حرفه‌های كوچك تا بزرگ وجود دارد، به همین ‌منظور ما در یك سنت استاد و شاگردی بزرگ شدیم، این سنت متاسفانه سنت مغفولی شد و كمتر مورد توجه قرار گرفت و خوشبختانه اینك این سنت احیا می‌شود و توسعه پیدا خواهد كرد.
دانشگاه هنرهای اسلامی- ایرانی استاد فرشچیان با حضور استاد محمود فرشچیان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علی‌اكبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل، دوشنبه شب حوالی میدان انقلاب تهران افتتاح شد.
به گزارش ایرنا، دانشگاه هنر‌های اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حمایت رئیس هیات امنا و موسس و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شده است.
طرح ایجاد دانشگاهی برای هنر سلامی- ایرانی از حدود 10 سال پیش در فرهنگستان هنر مطرح شد و استاد فرشچیان از چهره‌هایی كه حساسیت فراوانی نسبت به بقای هنر ایرانی داشت، این طرح را پیگیری كرد.
این طرح در شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و سپس آن را به وزارت علوم پیشنهاد دادیم و در نهایت به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و تصویب شد اما اجرای آن سال‌ها به طول انجامید.
نظام‌نامه آموزشی دانشگاه نیز قرار است برای تحصیلات تكمیلی تنظیم شود و بنابر آن دانشجویان در اختیار استادان قرار می‌گیرند تا استاد متخصص هنرهای ایرانی-اسلامی تربیت شوند.
دانشگاه استاد فرشچیان برای شروع با سه دانشكده نگارگری شامل رشته‌های نقاشی، تشعیر، تذهیب، نقاشی قهوه خانه‌ای، دانشكده خوشنویسی با چند گروه مثل خط نقش و غیره و دانشكده صنایع دستی با دو رشته آغاز به كار خواهد كرد تا بعد و به مرور در دیگر زمینه‌ها گسترش یابد.
فراهنگ ** 1355 ** 1055
۰ نفر