۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83075512
T T
۰ نفر
هند و چين بر لزوم مبارزه مشترك با تروريسم تاكيد كردند

دهلي نو-ايرنا- يك سال پس از تنش مرزي ميان ارتش هاي هند و چين در منطقه 'دوكلم'، مقامات دو كشور در دهلي نو با امضاي يك قرارداد دوجانبه بر همكاري امنيتي بويژه در حوزه تروريسم تاكيد كردند.

به گزارش ايرنا به نقل از وبسايت 'لايو مينت' در روز سه شنبه، در ديدار راجنات سينگ وزير كشور هند و ژائو كژي وزير امنيت عمومي چين در دهلي نو ، مسائلي از جمله همكاري در زمينه مبارزه با تروريسم مورد گفت و گو قرار گرفت و دو كشور از گسترش همكاري هاي خود در بخش امنيتي استقبال كردند.
كژي در سفري پنج روزه ( 21 تا 25 اكتبر) به هند سفر كرده است.
وزارت كشور هند در بيانيه اي اعلام كرد: وزراي دو كشور يك توافق همكاري امنيتي ميان وزارت كشور هند و وزارت امنيت عمومي چين امضا كردند. اين توافقنامه به تقويت و استحكام مذاكرات و همكاري در زمينه مبارزه با تروريسم، جنايات سازماندهي شده ، كنترل مواد مخدر و ديگر موارد مشابه منجر خواهد شد.
در اين ديدار هند همچنين خواهان حمايت چين از قراردادن نام مسعود اظهر رهبر گروه تروريستي جيش محمد در ليست شخصيت هاي تروريستي سازمان ملل شد.
روزنامه 'تايمز او اينديا' در اين خصوص نوشت: هند از چين درخواست كرد كه از پناه دادن به پارش بارواه رهبر گروه شبه نظامي 'آلفا' خودداري كند.
يك مقام هندي گفت: هند همچنان نگران مخالفت چين با قرار گرفتن نام مسعود اظهر در ليست تروريستي سازمان ملل، ديدار هاي مكرر پارش بارواه از اين كشور، قاچاق مواد مخدر و سلاح به ايالت هاي شمال شرق هند است.
هند در واپسين روزهاي سال 2016 تلاش كرد كه نام 'مسعود اظهر' رهبر گروه شبه نظامي جيش محمد را در فهرست تحريم هاي سازمان ملل قرار دهد كه اين تلاش با وتوي چين ناكام ماند.هند با واكنش شديد به وتوي چين ،اين اقدام را تاسف بار و نشانه اي از رفتار دوگانه اين كشور در مبارزه با تروريسم دانست.
از آن سال تاكنون هند چندين بار سعي كرده است كه مسعود اظهر را به عنوان تروريست در سازمان ملل معرفي كند كه به طور مكرر با استفاده چين از حق وتوي خود مواجه شده است.
پس از ديدار غير رسمي نارندرا مودي نخست وزير هند و شي جين پينگ رييس جمهوري چين در ووهان، طرف چيني در خصوص روابط دو جانبه نزديك و نياز بر گسترش و استحكام همكاري ها تاكيد كرده است.
چين سال گذشته در اقدامي تصميم گرفت در يك منطقه به نام 'دوكلم' كه توسط بوتان،كشور حامي هند، كنترل مي شود نفوذ كند.
تنش مرزي سال گذشته بين چين ،هند و بوتان كه حدود سه ماه به طول انجاميد و پس از عقب نشيني نيروهاي دو كشور از دوكلم پايان يافت.
آساق**267**1424