به گزارش ايرنا، مجيد بيجندي روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ايجاد چنين مركزي نيازمند اعتباري بين 150 تا 200 ميليارد ريال است.
وي فضاي كنوني اين اداره كل را براي ايجاد مركز تحقيقات هواشناسي مناسب ندانست و افزود: تاكنون چند زمين براي اين منظور تعيين شده ولي به دلايل مختلف تحويل نشده است.
وي گفت: هم اكنون نيز زميني در سايت اداري تخته اركان به اين منظور اختصاص يافته كه بايد مشكلات آن با برخي دستگاه هاي اجرايي مرتفع شود.
وي در ادامه با اشاره به بارندگي هاي خوب استان در مهرماه، افزود: بارش استان در مهر امسال حدود 180 درصد نسبت به سال گذشته افزايش داشت.
مديركل هواشناسي خراسان شمالي ميزان بارش استان در سال آبي جاري را 18.5 ميلي متر اعلام كرد و گفت: اين ميزان در مدت مشابه پارسال 11 ميلي متر بوده است.
وي افزود: در اين ميان شهرستان فاروج با 414 درصد افزايش بارش ركورددار بود و جاجرم با 16 درصد كاهش، كمترين ميزان بارش را داشت.
وي اظهار داشت: بيشترين بارش استان در مهرماه امسال در منطقه راز به ثبت رسيد كه 15 درصد از كل بارش سال زراعي خود را دريافت كرد.
بيجندي گفت: از نظر دما نيز در اكثر نقاط استان دمايي كمتر از دوره آماري بلندمدت داشته ايم و بجنورد 2 درصد افزايش دما نسبت به بلندمدت داشته است.
وي افزود: 97 درصد گستره استان درگير لايه هاي مختلف خشكسالي است به طوري كه اين روند در شمال شيروان، بجنورد، جاجرم و شرق مانه و سملقان به صورت بسيار شديد، در راز و اسفراين به صورت شديد و در گرمه و غرب مانه و سملقان و فاروج تا حدي نرمال است.
بيجندي با اشاره به احتمال افزايش بارش ها در پاييز امسال، گفت: ميزان بارش ها در 6 ماهه دوم امسال در محدوده طبيعي و بيش از آن قرار دارد اما توزيع ماهانه همگن نيست.
وي افزود: در حوزه دمايي نيز در اين مدت ميانگين دما نيم تا يك درجه بيش از حد طبيعي خواهد بود.
ميانگين بارش سالانه استان خراسان شمالي حدود 240 ميلي متر است.
اين استان 344 هزار هكتار عرصه زراعي و باغي دارد.
ط/5132
بجنورد- ايرنا- مديركل هواشناسي خراسان شمالي گفت: اين استان مركز تحقيقات هواشناسي ندارد و حال آنكه اين مركز از نيازهاي مهم و كاربردي استان است.