به گزارش ایرنا، این جشنواره از دوم آبان ماه لغایت 6 آبان ماه در مجتمع تفریحی – گردشگری هوتو در شهرستان بهشهرادامه دارد.
شهرستان بهشهر با دارا بودن 10 هزار هكتار باغ انار و تولید 58 درصد از انار استان مازندران، یكی از قطبهای تولید این محصول در استان وكشور است.
مدیركل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد كشاورزی در این جشنواره گفت: طرح اصلاح، مدیریت فنی و نوسازی باغات از جمله برنامه های مهم در برنامه ششم توسعه است كه 21 هزار هكتار ازن اصلاح و نوسازی باغات انجام شد كه 250 هكتار از این اصلاح باغات در بخش اصلاح انار بوده است.
مسعود لطیفیان با اشاره به اینكه مازندران، زمینه توسعه محصول انار را دارد، افزود: با توجه به تغییر اقلیم در ایران، باید ارقام و گونههای مناسب تری كه تجاری تر و مقاوم تر به تنشهای مختلف باشد، در این مناطق كاشته شود و امیدواریم با برنامه ریزی مناسب در بخش انار، شاهد گسترش و توسعه این محصول دراستان باشیم.
وی با اشاره به تكثیر گونه های مختلف انار در مازندران و رساندن آن به بیش از 900 رقم بیان داشت: این كار یك تلاش مهم در جهت حفظ ثروت ملی است و باید در این بخش از این تولیدكنندگان حمایت كرد.
مدیركل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری جهاد كشاورزی گفت: امید است با حفظ این گونه ها و ایجاد ارقام جدید انار با برند تجاری توسط باغداران و تولیدكنندگان حاصل شود تا این محصول دچار نوسان نشود.
لطیفیان گفت: جهاد كشاورزی در صدد است تا با اصلاح باغات، هرس، مبارزه با آفات و بیماری ها، تكثیر انار سالم و استاندارد، بازسازی باغات، توسعه مكانیزاسیون و حمایت از صنایع تبدیلی از باغداران و تولیدكنندگان حمایت كند.
** ایجاد نهالستان و تكثیر و ازدیاد محصول انار در دستور كار است
رییس سازمان جهاد كشاورزی مازندران هم در این مراسم اظهار داشت: بخش كشاورزی در مازندران می رود تا جایگاه اصلی خود را پیدا كند و تنوع كشت محصولات باغی و زراعی به همت والای كشاورزان، كارشناسان و مروجان سبب شد كه امروز تراز كشاورزی مازندران با تولید حدود 7میلیون تن محصول، 8درصد تولید كشور و 10درصد ارزش اقتصادی دارای سهم خوبی در كشاورزی كشور باشد.
عزیزالله شهیدی فر افزود:امروز انار جایگاه خاص خود را دارد و امیدواریم با حمایت همه جانبه در تولید و ورود بخش خصوصی، تهیه و ایجاد نهالستان انار در انتقال به استان های همجوار موفق باشیم.
** ششمین جشنواره انار فرصتی ارزشمند برای توسعه اقتصاد منطقه
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری بهشهر هم در سخنانی اظهار كرد: از بیش از 700گونه انار كشور 28گونه انار در مازندران است كه از این تعداد 16 گونه در بهشهر است.
اسحاق علی كشاورز افزود: ششمین جشنواره انار از ارزشمندترین كارها در حوزه توسعه و اقتصاد است تا فرصت های شغلی و اقتصادی پویا شود.
وی با اشاره به اینكه 90 درصد انار تولیدی در شهرستان بهشهر ارگانیك است؛ بیان داشت: توسعه باغات انار این میوه بهشتی با همكاری جهادكشاورزی در دستور كار است تا صرفه اقتصادی بیشتری حاصل شود.
به گزارش ایرنا، مازندران با دارا بودن هزار و 500 هكتار باغ انار و تولید 22 هزار تن رتبه یازدهم را در كشور داراست كه با احتساب 12 هزار هكتار درختان انار ترش خودرو در خلیج میانكاله بهشهر، این استان رتبه دوم در كشور را به خود اختصاص داده است؛ اما همچنان از وجود صنایع تبدیلی محروم است.
اگر چه سابقه كشت انار در مازندران به درستی مشخص نیست و اطلاعاتی از اولین كشت انار در مازندران وجود ندارد، اما بقایای بدست آمده از انار در غارهای بهشهر بیانگر آن است كه كشت این میوه بهشتی به سال های قبل از میلاد برمیگردد و بیش از 3 هزار سال قبل، بقایایی از انار در زندگی انسان هایی كه در غارها زندگی می كردند به دست آمده است.
شهرستان بهشهر هرساله با تولید حدود 10 هزار و 450 تن انار، تولید كننده حدود نیمی از انار استان مازندران است، با این همه، حتی یك واحد فرآوری و بستهبندی این محصول در این شهرستان وجود ندارد و به این دلیل بیشتر محصولات تولیدی آن بصورت فله ای به دیگر نقاط استان و كشور حمل شده و پس از بسته بندی به بازار ارائه می شود.
در این مراسم علاوه بر جشنواره انار اشرف بهشهر از انار باستانی مفرغی 3 هزار ساله كه دركاوشهای باستان شناسی گوهر تپه كشف شد؛ رونمایی و نمایشگاه صنایع تولیدی، دستی و بومی با حدود 70 غرفه افتتاح شد.
ششمین جشنواره ' انار اشرف' از 2 تا 6 آبان ماه در شهرستان بهشهر برگزار است .
// 7332/1899
ساری- ایرنا- جشنواره ' انار اشرف ' به منظور معرفی توانمندی های تولید كنندگان این محصول شامگاه چهارشنبه با حضور باغداران و مسؤولان استانی و كشوری در بهشهر برپا شد.