۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۲۴
کد خبر: 83078302
T T
۰ نفر
طرح تحول سلامت هزینه از جیب مردم را كاهش داد

بیرجند - ایرنا - سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: پرداختی مردم برای هزینه های سلامت سال 89 عدد 58،8 درصد بود كه طرح تحول سلامت توانست در سال 93 این رقم را به 38،7 درصد، سال 94 به 38.1 درصد و سال 95 به 35.2 درصد كاهش دهد.

به گزارش ایرنا ایرج حریرچی روز پنجشنبه در آیین تكریم رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی بیرجند و معارفه سرپرست این دانشگاه افزود: این كاهش سرعت پرداختی هزینه های سلامت از جیب مردم در هیچ جای دنیا سابقه نداشته است.
وی گفت: هنوز این رقم در مقایسه با متوسط جهانی بالاتر است و نسبت به اهداف قانون برنامه ششم توسعه نیز باید به 25 درصد برسد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی یكی از اهداف نظام سلامت را محافظت مردم در برابر مخاطرات ناشی از بیماری ها ذكر كرد و افزود: بسیاری از بیماری ها حتی در كشورهای ثروتمند نیز پر هزینه است لذا باید تلاش كنیم با توجه به مسائل مالی، مطابق فرمایش مقام معظم رهبری بیماران رنجی جز بیماری نداشته باشند.
وی با بیان اینكه كاهش پرداختی از جیب مردم جزو همین هدف است گفت: در دنیا متوسط پرداختی هزینه های سلامت از جیب مردم 18 تا 24 درصد است ولی متاسفانه در كشور ما این رقم به مدت چند دهه حدود 50 درصد بوده است.
حریرچی با تاكید بر اینكه با پرداخت هزینه ها از جیب مردم مشكلات را نمی توان حل كرد افزود: شاخص دیگر در نظام سلامت نیز كاهش هزینه های مشكل زا و كمرشكن است.
وی با اشاره به تعریف این شاخص اظهار داشت: اگر شخصی 40 درصد هزینه های غیر خوراكی یا 25 درصد كل هزینه های خانوار را برای بیماری هزینه كند دچار مشكل می شود لذا باید این شاخص نیز در جامعه كاهش یابد.
وی گفت: جای تعجب دارد كه در جامعه ما اقشار برخوردار بیش از افراد فقیر دچار هزینه های كمرشكن می شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه اقشار مختلف كنار فقرا در شرایط بحرانی هدف نظام سلامت هستند افزود: در اوضاع فعلی حتی ثروتمندان نیز مد نظر قرار دارند.
وی كاهش هزینه های فقرزا را از دیگر شاخص های مدنظر نظام سلامت عنوان كرد و گفت: اگر فردی به دلیل بیماری و هزینه آن به زیر خط فقر برسد دچار سیكل معیوب خواهد شد كه بعد از طرح تحول این موضوع كنترل شده ولی هنوز صفر نشده است.
حریرچی با بیان اینكه این شاخص نسبت به كشورهای دیگر در ایران كمتر است افزود: ولی یك نفر هم با این شاخص در كشور اضافه است و باید اصلاح شود.
وی بیان كرد: افزایش رضایتمندی مردم نیز جزو اهداف نظام سلامت است كه باید به افزایش كارایی و پاسخگویی به انتظارات مردم منجر شود.
وی گفت: برای این شاخص باید در انتخاب اقدامات اصلاحی و درمانی به صدای مردم و ترجیحات آنها توجه جدی كرد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بر ضرورت افزایش كارایی با منابع محدود تاكید كرد و افزود: در این شاخص خدمات و سلامت بیشتر با پول كمتر جزو اهداف است و برخی كشورها به دنبال كاهش تعداد بیمارستان ها و افزایش مراقبت در منزل هستند.
وی در ادامه سخنانش گفت: سازمان جهانی بهداشت چهار هدف شاخص را دنبال می كند لذا دانشگاه های علوم پزشكی باید طبق این اهداف جهانی فكر كرده و منطقه ای عمل كنند.
حریرچی با بیان اینكه افزایش سلامت مردم به عنوان یك هدف اصلی با شاخص های متعدد اندازه گیری می شود افزود: افزایش امید به زندگی یكی از این شاخص ها است.
وی تصریح كرد: امید به زندگی ایرانیان در چهار دهه گذشته 50 سال بوده اما الان حدود 76 سال است.
وی افزایش امید به زندگی سالم را از دیگر شاخص های مهم برشمرد و گفت: به طور میانگین این شاخص در كشور ایران حدود 65 سال است كه باید افزایش یابد.
حریرچی با تاكید بر اینكه كاهش مرگ و میر زودرس از دیگر اهداف مهم است كه در بحث سلامت مردم دنبال می شود یادآور شد: زمانی مرگ و میر زیر 50 سال زودرس بود اما اكنون زیر 70 سال مرگ زودرس تلفی می شود.
وی گفت: باید مرگ و میر زودرس از طریق اقدامات لازم كاهش یابد كه یكی از این موارد كاهش تصادفات منجر به مرگ است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین سفرهای متعدد وزیر بهداشت به استان خراسان جنوبی را نشان از توجه این وزارتخانه به مناطق محروم دانست و گفت: هدف دانشگاه علوم پزشكی بیرجند باید طوری باشد كه در این استان حداكثر 90 درصد بیماران درمان شوند و نیازی به اعزام به سایر شهرها نباشد.
وی توجه به آموزش را در این زمینه مهم عنوان كرد و افزود: مدیران بخش درمان مسئول كل سلامت مردم هستند نه فقط مراجعه كنندگان لذا باید از كف به وضع تغذیه توجه شود.
وی با ابراز امیدواری از اینكه خراسان جنوبی در بخش ارایه خدمات به مردم الگوی سایر استان ها شود گفت: جابه جایی مدیران برای گردش نخبگان از ضروریات كار است.
حریرچی ساخت 6 بیمارستان در خراسان جنوبی را یك اقدام مهم دانست و تصریح كرد: در بخش بهداشت و پژوهش نیز انتظار می رود اقدامات بیشتری انجام شود.
وی گفت: سلامت حوزه خطی و رقابت نیست بلكه حوزه خدمت رسانی و كار تیمی برای افزایش سلامت مردم است و در این مقطع زمانی، شرایط فعلی مثل گذشته نیست كه با توجه به وضع مالی كشور، افزایش بهره وری و كنترل هزینه های مالی مدنظر است.
حریرچی تثبیت دستاوردهای طرح تحول سلامت را مهمترین شاخص وزارت بهداشت عنوان كرد و گفت: دانشگاه علوم پزشكی از لحاظ پرداخت كارانه خیلی عقب است كه باید تلاش بیشتر در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به كیفیت بخش بیمارستانی خراسان جنوبی و هم ردیف بودن آن با بسیاری از بیمارستان های خصوصی در تهران افزود: الان با توجه به اقدامات دشمنان، كشور در شرایط تثبیت و تا حدی توسعه قرار گرفته است.
در این آیین از خدمات چهار ساله دكتر كاظم قائمی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند تقدیر و دكتر محمد دهقانی فیروزآبادی به عنوان سرپرست این دانشگاه معرفی شد.
9893*3028
۰ نفر