به گزارش ايرنا، سيد مهدي صادقي روز پنجشنبه در ديدار با رئيس و معاونان سازمان نقشه برداري كشور در استانداري قم، با تاكيد بر استفاده از نقشه هاي دقيق هوايي به منظور برنامه ريزي صحيح براي توسعه، اظهار داشت: هم اكنون شهرداري قم اقدام هايي براي به روزرساني نقشه ها را در دستور كار دارد.
وي ادامه داد: با هماهنگي شهرداري قم امكان بهره مندي از ظرفيت هاي سازمان نقشه برداري كشور براي توسعه اين استان وجود دارد.
وي همچنين با ابراز نگراني از روند سريع فرونشست زمين در برخي دشت هاي قم اظهار داشت: برخي از آنها از 50 سال پيش جزو دشت هاي ممنوعه تقسيم بندي شده كه نشان از وضعيت بحراني اين مناطق دارد.
** رئيس سازمان نقشه برداري كشور نيز در اين ديدار گفت: براي كلانشهرها، هر پنج سال و براي شهرستان ها هر 10 سال عكسبرداري هوايي صورت مي گيرد.
مسعود شفيعي با اشاره به وجود فرونشست در منطقه جعفريه قم گفت: بالاترين نرخ فرونشست در منطقه شهريار تهران با رقمي بالغ بر 22 سانتي متر در طول سال ثبت شده و اين در حالي است كه نرخ فرونشست دشت جعفريه كمتر از 18 سانتي متر در سال است كه نرخ بالايي محسوب مي شود.
جعفريه از بخش هاي پنجگانه استان قم مي باشد كه با مركز شهر قم حدود 35 كيلومتر فاصله دارد.
وي با بيان اين كه هم اكنون 2 ايستگاه فعال ثبت لرزه هاي زمين در قم وجود دارد گفت: در صورتي كه 2 ايستگاه ديگر به مجموعه استان افزوده شود، پوشش زلزله نگاري و شتاب نگاري قم تكميل مي شود.
وي با بيان اين كه از ابتداي امسال چند اطلس فرونشست زمين در كشور تدوين شده است گفت: توسعه شبكه ژئوديناميك به عنوان پيش نمايش زلزله در اولويت فعاليت هاي سازمان نقشه برداري قرارگرفته است و تاكنون در اين زمينه، نقشه تهران و كرج تدوين شده است.
شفيعي ادامه داد: فلات ايران در يك روند تدريجي سالانه 2 سانتي متر درحال كوچك شدن است كه اين روند به دقت در حال مطالعه و رصد است.
7404/ 1175
قم - ايرنا - استاندار قم، آخرين نقشه برداري اين استان را متعلق به سال 91 دانست و گفت: به روزرساني نقشه هاي قم به عنوان عاملي مهم در توسعه زيرساخت ها ضروري است.