به گزارش ایرنا، محمد امامی امین روز شنبه در بازدید از دشت ورامین و پدیده فرونشست در این منطقه از استان تهران گفت: افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی باعث شده تا آبخوان ها نابود شده و سطح زمین ترك های عمیق بردارد، پدیده ای كه خسارات جبران ناپذیر و غیر قابل برگشتی را با خود به همراه دارد.
وی افزود: برخورد جدی با حفر چاه های غیر مجاز، ممانعت از برداشت بی رویه آب بیش از پروانه بهره برداری و حركت به سمت شیوه های نوین آبیاری می تواند از افزایش این پدیده جلوگیری كند.
پدیده فرونشست دشت ورامین، یكی از مخرب ترین عوارضی است كه طی سال های اخیر در دشت ورامین به ویژه منطقه ابردژ و نزدیكی ایستگاه راه آهن و منطقه معین آباد رخ داده و تا كیلومترها ادامه دارد.
عمق این شكاف ها در مناطق مختلف متغیر است و در برخی از مناطق قابل اندازه گیری نیست.
به گفته مسئولان محیط زیست استان تهران، دشت ورامین با سالانه 36 سانتی متر نشست، رتبه نخست جهان را در اختیار دارد.
هم اكنون فرونشست دشت ورامین تا فاصله ای كمتر از یكصد متری راه آهن سراسری تهران -مشهد گسترش یافته است، مسیری كه به گفته مسئولان هر 14 دقیقه یك بار ، یك قطار باری و یا مسافری از آن عبور می كند.
ورامین با 300 هزار نفر جمعیت در 35 كیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
تهرام/7254//1348
معاون استاندار تهران:
فرونشست دشت ورامین راه آهن را تهدید می كند
۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۸:۲۸
کد خبر:
83080576

تهران -ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری تهران گفت كه نزدیكی فرونشست دشت ورامین با راه آهن سراسری تهران -مشهد خطری جدی است كه باید از پیشروی آن جلوگیری كرد.