به گزارش خبرنگار ايرنا، حسين منفردي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران گفت كه با توجه به گستردگي و اهميت بخش كشاورزي استان در حفظ سلامت و امنيت غذايي كشور ،تروريسم زيستي با گسترش آفات، بيماري ها و در نتيجه واردات و مصرف سموم كشاورزي تهديد جدي براي اين بخش محسوب مي شود.
وي افزود: وابسته كردن كشاورزي مازندران به سموم كشاورزي وارداتي و گسترش مصرف آنها در همه اين سال ها با هدف تامين منافع اقتصادي عده اي خاص بوده و اين روند همچنان ادامه دارد.
مصرف انواع سموم كشاورزي در مازندران كه طي چند دهه رو به افزايش بود و در دهه 70 به حدود 12 هزار و 300 تن رسيده بود كه با سياست ها و رويكردهاي مبارزه غيرشيميائي با آفات و بيماري ها از جمله مديريت مبارزه تلفيقي بيولوژيكي و مكانيكي در سال هاي اخير كاهش چشمگيري يافته است.
مازندران با توليد 72 نوع محصول كشاورزي، رتبه اول تا سوم را در توليد 15 محصول از جمله برنج، مركبات، كيوي و گل و گياه ، گوشت قرمز و سفيد و محصولات شيلاتي دارد.
مدير عامل پدافند غير عامل مازندران از ايجاد قرارگاه زيستي براي مقابله با تروريسيم زيستي بخش كشاورزي در استان خبر داد و گفت: پدافند غيرعامل در هشت بخش عمومي ،سايبري ،زيسيت ، پرتوي، شيميايي ، كالبدي يا فني ، اقتصادي و پدافند مردم محور فعاليت دارد.
وي افزود: با توجه به شرائط و وضعيت مهم كشاورزي، اولويت نخست پدافند غير عامل در مازندران قرارگاه زيستي است و كارگروه بخش كشاورزي براي جلوگيري از گسترش آفت ها، بيماري ها و حوادث بيوتروريستي در اين قرارگاه فعاليت دوچندان مي كند.
منفردي با اعلام اين كه پدافندغيرعامل در قرارگاه زيستي تمامي تهديدهاي زيستي را رصد و پايش مي كند، گفت: جهاد كشاورزي هم در خصوص كنترل آفت ها و بيماري هاي گياهي و دامي در بخش هاي مختلف اقدامات پدافندي انجام مي دهد.
وي افزود: تمامي فعاليت هاي جهاد كشاورزي در طول سال اعم از شناسايي آفت ها و بيماري هاي مشترك بين انسان و دام، پايش مزارع، درمان و آموزش و همچنين فعاليت هاي ترويجي به صورت مستمر انجام مي شود تا نتايج ملموسي در پي داشته باشد.
** غربت پدافند غيرعامل
مديرعامل پدافند غير عامل مازندران بر لزوم آموزش و فرهنگ سازي اهداف اقدامات اين حوزه در تمام برنامه هاي خدماتي و عمراني تاكيد كرد و گفت: همسو با اين رويكرد طرح جامع پدافند غير عامل استان در پنج فصل تدوين شده است.
وي افزود: در اين طرح جامع تمامي مناطق استان مازندران به لحاظ استراتژيكي بودن و طرح هاي عمراني و خدماتي در دست اجرا و اجرا شده شناسايي و راهكار هاي پدافندي غير عاملي آن نيز تهيه شده است.
منفردي با اشاره به اينكه 86 پروژه عمراني سال جاري استان مازندران با سرمايه گذاري حدود 208ميليارد تومان با ماهيت و پيوست پدافند غير عامل به بهره برداري رسيده است، گفت: تمامي طرح هاي دستگاههاي خدماتي آب ، برق ، گاز و مخابرات استان نيز پيوست پدافندي غير عامل دارند.
وي به برگزاري رزمايش و دوره هاي آموزشي در سطوح مختلف پدافند غير عامل بين اقشار مختلف و رده هاي مديريتي اشاره كرد و افزود: اگر چه ساختار ادارات كل پدافند غير عامل استان هاي كشور با مشكلات قانوني و نبود حتي جايگاه كارشناس اين رشته تخصصي مواجه است، اما هر ساله براي ارتقاء اين جايگاه برنامه ريزي مي شود.
مدير كل پدافند غير عامل مازندران همچنين اعلام كرد كه همزمان با هفته پدافند غير عامل 660برنامه در استان اجرا مي شود كه افتتاح 11پروژه عمراني و خدماتي از مهم ترين آنهاست.
وي افزود: اين طرح ها در زمينه ايستگاه آتش نشاني، آب و فاضلاب ، دوربين هاي پايش تصويري شهري و ژنراتورهاي برقي است.
منفري نواخته شدن زنگ پدافند غير عامل در بيشتر مدارس ، برگزاري همايش تجليل از مسئولاني كه به مقوله پدافند غير عامل توجه ويژه مي كنند ، ايجاد نمايشگاه پدافند غير عامل و برگزاري كلاس هاي آموزشي را از ديگر برنامه ها اين هفته عنوان كرد.
هشتم تا چهاردهم آبان ماه هفته پدافند غيرعامل نام دارد.
6990/1654
ساري- ايرنا- مديركل پدافند غير عامل مازندران خواستار توجه جدي در برنامه ريزي هاي مربوط به اين حوزه براي مقابله با تروريست زيستي بخش كشاورزي استان شد.