به گزارش ايرنا محرم كه از راه مي رسد ديگ هاي حليم يكي پس از ديگري در كوچه پس كوچه هاي مازندران به صف مي نشيند تا مرثيه عزاداران حسيني با اداي رسمي ديرينه در كنار ديگر آيين هاي سوگواري تكميل شود.
آيين حليم پزي هر ساله در روزهاي تاسوعا و عاشورا، اربعين و روز 28 صفر مصادف با رحلت پيامبر اكرم (ص) در شهرهاي مازندران برگزار مي شود كه قدمتي 200 ساله دارد.
هر ساله مردم در شب اربعين حسيني ديگ هاي حليم را بار مي گذارند و تا سحرگاه فردا با ذكر دعا و صلوات و يا حسين گويان حليم را هم مي زنند.
اين غذاي مخصوص ايام محرم و صفر از گندم و گوشت و حبوبات تهيه مي شود و هر كس به اندازه توان مالي خود در خريد اقلام آن شريك مي شود. در اين مراسم ارادتمندان اهل بيت (ع) شب تا صبح در كنار ديگ هاي حليم خيمه عزا بر پا مي كنند و پس از طبخ حليم براي رضاي خدا و افزايش روزي اقدام به توزيع ان بين نيازمندان مي كنند.
از غروب امروز طبق روال هر ساله ديگ هاي حليم پس از نمازهاي مغرب و عشا با ذكر يا سيد الشهدا روي اجاق قرار گرفتند و آتش زير ديگ ها علم شد تا طعامي براي پذيرايي صبحگاهان اربعين فراهم شود.
حليم پزي در مازندران اما رسمي تنها مختص امامزاده و تكايا نيست و تقريبا در بيشتر نقاط شهر و روستا با گردهمايي عده اي از سوگواران آتش حليم علم مي شود.
آيين حليم پزان همانگونه كه گفته شد در كنار ديرينگي و ارادت نشان و سمبلي از اتحاد و همدلي سوگواران حسيني است،
رسمي كه به همت شيفتگان حسيني زنده مانده و هرسال پررنگ تر مي شود تا به نسل هاي بعدي نيز تقديم شود.
9919/1899
ساري - ايرنا - هر ساله در ماه هاي محرم و صفر بوي حليم نذري در كوچه پس كوچه هاي ديار علويان مي پيچد كه نشان از ارادت مردم اين خطه سبز به سالار شهيدان دارد، رسمي كه ريشه اي كهن دارد.