۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۰۰
کد خبر: 83084561
T T
۰ نفر
صف آرایی احزاب الجزایر برای انتخابات ریاست جمهوری 2019

الجزیره-ایرنا- انتخابات ریاست جمهوری الجزایر قرار است ماه آوریل سال 2019 ( فروردین / اردیبهشت 1398) برگزار شود و با اینكه هنوز زمان دقیق این انتخابات و زمان ثبت نام نامزدها اعلام نشده، برخی احزاب و گروه های سیاسی، اسامی نامزدهای خود را برای این انتخابات اعلام كرده اند.

به گزارش ایرنا، با اینكه هنوز زمان اعلام ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری الجزایر اعلام نشده است اما نام 7 نفر به عنوان نامزدهای احتمالی این انتخابات مطرح است كه مشهورترین آن ها «عبدالعزیز بوتفلیقه » رئیس جمهوری كنونی است كه از سال 1999میلادی قدرت را در دست دارد و طرفدارنش خواستار پنجمین بار رئیس جمهوری شدن او هستند.
در حالی طرفداران بوتفلیقه 81 ساله خواستار نامزدی او در این انتخابات هستند كه خود او هنوز هیچ واكنشی در این خصوص نشان نداده است .
«جمال ولد عباس » دبیر كل جبهه آزادیبخش ملی الجزایر ( حزب حاكم و بزرگترین حزب سیاسی در الجزایر كه 164 كرسی از مجموع 462 كرسی مجلس مردمی را در اختیار دارد)چند روز پیش گفت، عبدالعزیز بوتفلیقه تنها نامزد این حزب برای انتخابات پیش رو است و برخی این سخنان را به معنی نامزدی بوتفلیقه در این انتخابات دانستند در حالی كه او هنوز موضع گیری اش را در این خصوص اعلام نكرده است .
وی طی چندماه گذشته بارها تاكید كرده بود كه بوتفلیقه گزینه این حزب برای انتخابات ریاست جمهوری بوده و شایسته است در دوره جدید هم نامزد شود و در این میان 30 حزب سیاسی ( در الجزایر بیش از 60 حزب سیاسی فعالیت می كنند) از نامزدی او حمایت می كنند.
اظهارات ولدعباس و تاكید بر اینكه بوتفلیقه تنها نامزد حزب جبهه آزادیبخش ملی است ، باعث شد رسانه های منطقه ای و فرامنطقه ای، آن را به عنوان نامزدی بوتفلیقه تفسیر كنند.
«ادریس شریف» تحلیلگر سیاسی و استاد علوم سیاسی دانشگاه الجزایر نیز در این خصوص گفت، نامزدی بوتفلیقه در این انتخابات همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و با توجه به اینكه خود او هنوز نامزدی اش را به صورت رسمی اعلام نكرده، نمی توان اكنون او را نامزد این انتخابات دانست.
از سوی دیگر «محمد هناد» تحلیلگر سیاسی الجزایر نیز گفت، بعید به نظر می رسد بوتفلیقه نامزد نشود، تجربه نشان داده كه او در این انتخابات هم نامزد می شود.
حزب مجمع ملی دمكراتیك الجزایر (حزب احمد اویحیی نخست وزیر كاركشته الجزایر) كه دومین حزب بزرگ در الجزایر محسوب می شود و در مجلس مردمی ملی الجزایر 100كرسی در اختیار دارد، حمایت خود را از نامزدی بوتفلیقه اعلام كرده است و این در حالی است كه برخی رسانه های مخالف این حزب، پیش از این اعلام كرده بودند اویحیی خود به پست ریاست جمهوری چشم دارد.
با اینكه بوتفلیقه طرفداران زیادی دارد و از او به عنوان عامل ایجاد ثبات و امنیت در الجزایر پس از بحران دهه نود یاد می شود، چندماه پیش ، 14 شخصیت سیاسی و رسانه ای الجزایری خواستار نامزد نشدن او شده و اعلام كردند، با توجه به شرایط جسمانی و بیماری او، بهتر است نامزد نشود.
بوتفلیقه سال 2013 دچار سكته مغزی شد و از آن زمان با عوارض ناشی از آن مواجه است.
در حالی كه تنور انتخابات ریاست جمهوری الجزایر كم كم در حال گرم شدن است، برخی شخصیت های نه چندان مشهور نیز از قصد خود برای نامزدی در این انتخابات سخن گفته اند.
«ناصر بوضیاف » پسر «محمد بوضیاف» رئیس جمهوری اسبق الجزایر یكی از این افراد است اما به نظر نمی رسد او طرفداران چندانی داشته باشد زیرا هنوز هیچ حزبی از او اعلام حمایت نكرده است و ظاهرا با تكیه بر شهرت پدرش وارد این عرصه شده است.
«الطاهر میسوم » نماینده پیشین مجلس نیز از جمله كسانی است كه برای نامزدی در این انتخابات ابراز تمایل كرده است در حالی كه او در انتخابات سال 2017 نتوانست بار دیگر به مجلس مردمی ملی راه یابد .
«عبدالعزیز بلعید» رئیس حزب جبهه آینده نیز یكی از كسانی است كه برای نامزدی برای این انتخابات اعلام آمادگی كرده است.او سال 2014 نیز در این انتخابات نامزد و موفق به كسب 3.36درصد آرا شده بود.حزب بلعید، 14 كرسی مجلس را در اختیار دارد.
«علی زغدود » رهبر حزب مجمع الجزایر، «فتحی غراس » سخنگوی جنبش دمكراتیك اجتماعی و« رمضان حملات» سرهنگ بازنشسته ارتش از جمله دیگر افرادی هستند كه نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام كرده اند.
در خصوص احزاب مخالف دولت نیز باید گفت، آن ها هنوز نامزدی در این خصوص معرفی نكرده اند اما «عبدالرزاق مقری » رئیس حزب حنبش جامعه صلح (حمس) كه از جمله احزاب اسلامی و دارای تفكرات اخوانی محسوب می شود، چندی پیش اعلام كرد مخالف نامزدی بوتفلیقه می باشد و بهتر است احزاب در خصوص یك نامزد غیر از بوتفلیقه با هم به توافق برسند.
بسیاری از شخصیت هایی كه وزنه سیاسی سنگینی در داخل الجزایرمحسوب می شوند، هنوز موضع گیری خود را در مورد انتخابات اعلام نكرده اند و شاید همه منتظر تصمیم قطعی عبدالعزیز بوتفلیقه باشند زیرا با آمدن او، كار نامزدهای دیگر بسیار دشوار می شود و بعید به نظر می رسد كسی بتواند با او رقابت كند.
«علی بن فلیس » رئیس حزب طلائع الحریات كه سال 2004 و 2014 نامزد انتخابات ریاسیت جمهوری شده بود، «مولود حمروش » و«احمد بن بیتور » كه مدتی نخست وزیر الجزایر بوده اند از جمله این شخصیت ها هستند .
«امحمد بن خروف» تحلیلگر سیاسی الجزایری در مورد علت اینكه شخصیت های مهم الجزایری هنوز در خصوص نامزدی برای این انتخابات اعلام نظر نكرده اند گفت: همه منتظر اند ببینند بوتفلیقه چه موضع گیری ای در این خصوص خواهد داشت زیرا بودن یا نبودن او در این انتخابات اهمیت زیادی دارد و شرایط را تغییر می دهد.
به طور كلی باید گفت مخالفان دولت اكنون دچار تشتت نظر شده و هنوز نتوانسته اند در خصوص نامزدی مورد توافق همه برای این انتخابات به نتیجه برسند كه این به نفع حزب حاكم بوده و اكنون شرایط به نفع دو حزب جبهه آزادیبخش ملی و مجمع ملی دمكراتیك است كه با هم در یك سنگر قرار گرفته اند.
با توجه به اینكه جبهه آزادیبخش ملی اعلام كرده تنها نامزدش برای این انتخابات عبدالعزیز بوتفلیقه است و جایگزینی برای او ندارد، بعید نیست بوتفلیقه نامزد شود هرچند هنوز برای اظهار نظر قطعی در این خصوص بسیار زود است زیرا تجربه نشان داده كه وی در روزهای آخر مهلت نام نویسی نامزدها ثبت نام می كند كما اینكه در سال 2014 نیز چنین اتفاقی افتاد.
دوران ریاست جمهوری در الجزایر پنج سال است بنابر این اوایل بهار آینده سرنوشت این كشور و سرنوشت روابط آن با كشورهای دیگر برای پنج سال آینده مشخص می شود.
خاورم **2041**1211