به گزارش ایرنا، «رضا میرزایی» روز پنجشنبه در نشست با تشكل های مردمی فعال در حوزه محیط زیست استان مركزی در اراك، افزود: 32 روز ناسالم امسال در كارنامه اراك به ثبت رسیده كه این آمار شاخص ناسالم برای گروه های سنی حساس را داشته است.
وی بیان كرد: اقدام های خوبی در چند سال اخیر در راستای كاهش آلاینده ها در كلانشهر اراك صورت گرفته و این مهم با جدیت بیشتری تداوم می یابد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی ادامه داد: شركت ایرالكو از صنایع آلاینده كلانشهر اراك است كه 750 دیگ آلاینده و فرسوده در خطوط قدیم تولید خود داشت و اكنون تنها 42 دیگ آن باقی مانده است.
میرزایی اظهار داشت: آخرین مهلت این شركت برای حدف 42 دیگ آلاینده باقی مانده بنا بر درخواست مسئولان ایرالكو، پایان آبان ماه جاری است كه امید است خلاف این وعده صورت نگیرد.
وی گفت: شركت پتروشیمی شازند از فهرست صنایع آلاینده این استان خارج شده و سازمان بازرسی سه و نیم ماه در اداره كل محیط زیست استان مركزی تمام اسناد این شركت را بررسی كرده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی اضافه كرد: وظیفه این نهاد رصد آلایندگی واحدهای مختلف است و سهم و چگونگی عوارض آلاینده ارتباطی با محیط زیست ندارد.
میرزایی عنوان كرد: تصفیه خانه كشتارگاه اراك سال های طولانی است كه اجرایی نشده و در هر گزارش اعلام می شود كه این طرح 98 درصد پیشرفت دارد و تنها 2 درصد باقی مانده است.
وی تاكید كرد: انتظار است مسئولان امر در راستای تكمیل این طرح همه تلاش خود را به كار گیرند و از هیچ كوششی دریغ نكنند.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی افزود: محل دفن پسماند شهری اراك با مشكلات زیادی همراه است و تاكنون ساماندهی نشده است.
میرزایی بیان كرد: حوزه كوكبیه شازند در گذشته در بستر این رودخانه زباله دفن می شد اما، محیط زیست پیگیر مسایل زیست محیطی این منطقه است و این مهم را تا پاكسازی كامل منطقه رها نمی كند.
وی در بخشی از سخنانش گفت: وضعیت حیات وحش هفتاد قله اراك خوب است و بر اساس آخرین پایش بیش از سه هزار قوچ و میش در این منطقه وجود دارد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی ادامه داد: بهبود رتبه مناطق شكار ممنوع در دستور كار جدی قرار دارد.
میرزایی تصریح كرد: بازنگری طرح جامع در خصوص رعایت حریم 30 كیلومتری شهر اراك در حال انجام است و اجازه استقرار صنایع بالای رده سه و چهار در داخل حریم این شعاع داده نمی شود.
در این نشست نماینده سازمان های مردم نهاد در حوزه محیط زیست مسائل و مشكلات مختلف زیست محیطی استان مركزی را مطرح كردند.
استان مركزی یكی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است كه انواع مناطق زیستگاهی تالابی، كویر، كوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاكنون 363 گونه جانوری شامل 53 گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 17گونه آبزی و یكهزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مركزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده كه این مناطق از بهترین زیستگاه ها و پناهگاه های حیات وحش كشور محسوب می شوند.
مناطق تحت حمایت استان مركزی شامل 2 منطقه حفاظت شده 70 قله اراك و الوند خمین، 2 پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شكار ممنوع بازرجان تفرش، كلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده 70 قله اراك دارای حدود 97 هزار هكتار وسعت و اولوند خمین هشت هزار و 600 هكتار است.
استان مركزی خاستگاه سوم كشور در حوزه تنوع زیستی است.
3005/6013/
اراك - ایرنا - مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی گفت: شمار روزهای ناسالم اراك 70 درصد نسبت به سال 95 كاهش داشته است.