۱۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۸:۱۱
کد خبر: 83085782
T T
۰ نفر

يخدان ميرفتاح با 950 ميليون ريال اعتبار مرمت شد

۱۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۸:۱۱
کد خبر: 83085782
يخدان ميرفتاح با 950 ميليون ريال اعتبار مرمت شد

همدان- ايرنا- رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير گفت: براي مرمت و بازسازي اثر تاريخي و گردشگري يخدان ميرفتاح 950 ميليون ريال اعتبار هزينه شد تا براي ورود گردشگران مهيا شود.

ابراهيم جليلي روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در راستاي مرمت اين اثر شاخص كف سازي فضاي ورودي همسطح و بندكشي جداره ديواره دخلي به اتمام رسيد.
وي افزود: همچنين نرده چوبي و راه پله براي ورود به فضاي داخلي يخدان ميرفتاح نصب و بازسازي شد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير كف سازي با سنگ و تخليه خاك مازاد فضاي داخل يخدان ميرفتاح را از ديگر اقدامات مرمت و بازسازي اين اثر تاريخي عنوان كرد.
جليلي يادآور شد: مرمت بدنه سنگي جداره بيرون يخدان ميرفتاح نيز در حال انجام است و بزودي به اتمام مي رسد.
وي بيان كرد: با همكاري اداره راه و شهرسازي ملاير نيز محوطه سازي و فضاسازي بوستان يخدان ميرفتاح به مساحت 6 هزار مترمربع از محل اعتبارات راه و شهرسازي در حال اجرا است.
جليلي ادامه داد: براي مرمت و بازسازي كامل اين مجموعه تاريخي حدود چهار ميليارد ريال اعتبار نياز است تا بتوان آن را به طور كامل براي بازديد گردشگران مهيا كنيم.
وي با بيان اينكه به صورت موردي بازديد از يخدان ميرفتاح انجام مي شود افزود: براي اشتراك برق، جابجايي تيرهاي برق، نورپردازي و تملك اراضي در محدوده يخدان ميرفتاح اعتبار قابل توجهي نياز است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير اظهار داشت: چنانچه از اعتبارات سال جاري تخصيص پيدا كند، نورپردازي اين مجموعه به اتمام مي رسد و براي بازديد گردشگران مهيا مي شود.
به گزارش ايرنا، يخدان يا يخچال ميرفتاح از آثار دوره قاجاريه در شهر ملاير است كه اين بناي گنبدي شكل از آجر و سنگ ساخته شده و ارتفاع آن از كف تا گنبد 12 متر و از سطح تا منبع ذخيره يخ چهار متر است.
اين يخچال 2 در ورودي دارد كه يكي به شكل دهليز و مخصوص ريزش و تخليه يخ و ديگري محل رفت و آمد بوده است.
در قسمت بيروني و داخلي يخدان 2 رديف خشت به كار رفته است كه نقش عايق را داشته و در فصل تابستان مانع از نفوذ گرما و ذوب شدن يخ ها مي شده است.
يخدان ميرفتاح در تاريخ 25 اسفندماه سال 1379 به شماره 3242 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيد.
7528/2087