«سید احسان قاضی زاده هاشمی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره استفاده از نخبگان در «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» كه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شد، اظهار داشت: این الگو، سند طولانی مدت است كه تمام شاخص های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را برای مدت50 سال نشان می دهد.
وی با یادآوری این كه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یك قدرت فرهنگی دارای ارزش های متعالی و قابل ارائه به جهان است، افزود: اگر این قدرت فرهنگی بخواهد به عرصه جهانی معرفی شود، نیازمند یك برنامه ریزی دقیق، منسجم و شناخت از آن است.
نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: ما نیازمند یك جمعیت نخبه، با سواد و همچنین استعدادهایی هستیم كه در درجه اول بتوانند شكوفا شوند و در عین حال منشا اثر برای كشور و آینده ایران باشند.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان كرد: ما نیازمند یك روند نخبه گزینی، نخبه گرایی و میدان دادن به نسل جدید هستیم كه در رشته های مختلف تحصیلی دارای تحصیلات عالیه بوده و در شرایط ایجاد تفكر و انگیزه برای شاخص های مختلف اجتماعی است.
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: طبعا برای یك سند طولانی مدت ما نیازمند منابع انسانی قوی و وفادار به آرمان ها و ارزش های انقلاب هستیم كه در عین حال به فكر پیشرفت و تعالی ایران باشند.
وی با بیان این كه نخبگان باید بر هویت ایرانی و اسلامی خود تاكید كنند، گفت: برای ایجاد فضای نخبگی صحنه و میدان كشور باید در اختیار نسل تحصیلكرده و جدید قرار بگیرد كه دل در گرو پیشرفت آینده ایران دارد. بر این اساس می توان یك سند متوازن و متعالی را پیشنهاد داد.
وی تصریح كرد: اگر ما صرفا گفتمان سازی كنیم اما این گفتمان در عرصه عینیت و عمل وجود خارجی پیدا نكند، بر روی كاغذ خواهد ماند و بعنوان اسناد صرفا كاغذ مطرح خواهد شد.
نماینده مردم فریمان در مجلس ادامه داد: برای این منظور نیازمند مجریان قوی، تربیت كادر مناسب، وفادار به اصول و آرمان های انقلاب و پیشرفت و توسعه ایران و در عین حال رویكرد رو به جلو هستیم.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس درباره تاكید این الگو در استفاده از نخبگان برای اداره كشور نیز اظهار داشت: بخشی از این اقدام به نظام تعلیم و تربیت نظام جمهوری اسلامی بر می گردد، در یك نظام تعلیم و تربیت، باید برجسته گزینی در همان ابتدای امر صورت گیرد یعنی ما بتوانیم را در دوران ورود به دبستان و دبیرستان استعدادیابی كنیم.
قاضی زاده هاشمی با تاكید بر این كه حوزه استعداد یابی در نظام آموزشی باید تقویت شود، یادآور شد: در این صورت اشخاص در هر مسیری می توانند در صورت داشتن استعداد و توانمندی مسیر رشد خود را طی كنند.
وی نكته دیگر در استفاده از نخبگان را چرخش بین نسلی دانست و خاطرنشان كرد: در یك نظام نخبگی، چرخش بین نسل باید بوجود آید، اگر این چرخش وجود نداشته باشد، منجر به از بین رفتن و سركوب استعدادها می شود.
نماینده مردم فریمان در مجلس ادامه داد: هنگامی كه استعداد سركوب شود، نخبگان یا از صفحه و مدار خارج می شوند یا در خارج از كشور برای خود جایگاه پیدا می كنند. بحث مهاجرت نخبگان را باید در همین بستر دانست.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس تاكید كرد: استفاده از توانمندی، ظرفیت، انرژی یا تحصیلات افراد نخبه باید بتواند در داخل كشور جنبه كاربردی پیدا كند؛ بنابراین ما نیازمند جذب حداكثری و استفاده درست از ظرفیت ها جامعه هستیم.
قاضی زاده هاشمی به نیازهای مختلف كشور اشاره كرد و گفت: باید برای این نیازها در عرصه عرضه و تقاضا پاسخ داده شود و در قالب های مختلف برنامه ریزی شود. ممكن است عرضه تفكر و اندیشه با نیازها تطابق نداشته باشد كه این موضوع نیازمند یك برنامه ریزی مدون توسط دستگاه اجرایی و متولی امر است.
وی بر اعتماد به جوانان تاكید كرد و گفت: برای داشتن یك روند متعالی در كشور، درصدی از خطاهای جوانان را بپذیریم.
نماینده مردم فریمان در مجلس با بیان این كه تجربه ها باید در یك رده بالاتر استفاده كرد، ادامه داد: از جوانان می توان در رده های مختلف مدیریتی بهره برد.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس اضافه كرد: چرخش بین نسلی منجر به پیشرفت، پویایی، تبلور و زایش تفكرات جدید در كشور و توسعه علمی در حوزه های مختلف افتصادی، عمرانی و اجتماعی كشور می شود و طبعا در حفظ و صیانت از انقلاب نقش به سزایی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، در پی تدوین الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت، كه در آن اهم مبانی و آرمانهای پیشرفت و اُفق مطلوب كشور در پنج دهه آینده ترسیم و تدابیر مؤثر برای دستیابی به آن طراحی شده است، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دستگاه ها، مراكز علمی، نخبگان و صاحبنظران را به بررسی عمیق ابعاد مختلف سند تدوین شده و ارائه نظرات مشورتی جهت تكمیل و ارتقای این سند بالادستی فراخواندند.
ایشان همچنین مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را موظف كردند كه با مشورت مراجع مندرج در ابلاغ، نظرات و پیشنهادهای تكمیلی را دقیقاً بررسی و بهرهبرداری كند و نسخه ارتقا یافته الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را حداكثر ظرف دو سال آینده برای تصویب و ابلاغ ارائه كند، به طوری كه از ابتدای قرن 15 هجری شمسی اجرای این الگو با سرعت مطلوب آغاز و امور كشور بر مدار آن قرار گیرد.
سیام**9314**1336
تهران - ایرنا - عضو كمیسیون فرهنگی مجلس، تقویت استعداد یابی در نظام آموزشی كشور و اعتماد به جوانان را ضروری دانست و گفت: برای ایجاد فضای نخبگی، صحنه و میدان كشور باید در اختیار نسل تحصیلكرده و جوان قرار بگیرد كه دل در گرو پیشرفت آینده ایران دارد.