۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۰۳
کد خبر: 83089909
T T
۰ نفر
استارتاپ ها جايگزيني مناسب براي روش هاي سنتي اشتغال

تهران – ايرنا - معاون توسعه مديريت و جذب سرمايه معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور در مراسم رونمايي از پنج ايده اپليكشن ساز تاكيد كرد: بسياري از ايده پردازان و فعالان حوزه دانش بنيان به يقين رسيده اند كه بايستي با استفاده از استارتاپ ها و شتاب دهنده ها به سمت اقتصاد پويا رفت.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه علمي ايرنا از ستاد توسعه فناوري اطلاعات، ارتباطات و فضاي مجازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكترعليرضا در آئين معرفي ايده هاي برتر نرم افزاري در سالن همايش هاي برج ميلاد، در سخناني اظهاركرد: امروز بسياري از ايده پردازان و فعالان حوزه دانش بنيان به يقين رسيده اند كه بايستي با استفاده از شتاب دهنده ها به سمت اقتصاد پويا رفت و روش هاي سنتي ديگر پاسخگو نيست.
وي افزود: سرمايه گذاران، بانك ها و بنگاه هاي مختلف تخصصي دريافته اند كه حركت جوانان و پويايي آنها در امر استارت آپ ها بسيار اثرگذار و مهم است.
معاون توسعه مديريت و جذب سرمايه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در ادامه، نقش استارتاپ ها و شتاب دهنده ها را در خروج از اقتصاد سنتي و اشتغال پايدار بسيار مهم خواند.
وي اشاره به علت رشد شتاب دهنده ها در سال هاي اخير گفت: شايد دليلش اين باشد كه دانشجويان، اساتيد نسل هاي قبل را نيز وارد اين حوزه كرده اند، اقتصاد جهان به سوي فعاليت هاي مبتني بر دانش و فن آوري حركت مي كند.
وي همچنين در خصوص نحوه حمايت دولت از شركت هاي نوپاي حوزه­ استارتاپ اظهاركرد: اعطا وام در مرحله نوپايي به شركت هاي تازه تاسيس در واقع يك اشتباه محض و خيانت به سرمايه هاي ملي است و با قاطعيت اعلام مي كنم كه ما مشكلي براي ارائه تسهيلات نداريم چون كار مبتني بر دانش و كار اصولي مانعي براي سرمايه گذاري ندارد.
دليري در ادامه با اعلام، طراحي دو پلتفرم براي تجميع و ثبت ايده­هاي استارتاپي ابراز اميدواري كرد كه در آينده اي نزديك، امكان جمع آوري ايده ها و خروجي جلسات استارتاپي فراهم شود.

**شتاب دهنده ها را بايد گسترش داد
دكتر قاسم عموعابديني عضو دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي نيز در اين آئين در سخناني با اشاره به اينكه، در آغاز بحث شتاب دهنده ها در دانشگاه تهران بسيار مورد تمسخر و شماتت سرمايه گذران و بخش هاي دولتي و خصوصي قرار گرفت افزود: هنگامي كه شخصا كارم را در اين حوزه آغاز كردم، نه صحبت از شركت هاي دانش بنيان بود و نه اثري از استارتاپ­ها، سرمايه دارها نيز ترجيح مي دادند كه در فعاليت ديگري مثل ساختمان سازي سرمايه گذاري كنند.
وي ضمن دعوت از جوانان فعال در حوزه استارتاپ به داشتن انگيزه و تلاش بيشتر براي رسيدن به موفقيت گفت: اما حالا نگاه­ها متفاوت از قبل است و مجموعه راه را ادامه داد و امروز با اعتماد به جوانان به نقاط خوبي در اين حوزه رسيده ايم .
اين استاد مركز پژوهشي فناوري هاي نوين در مهندسي علوم زيستي دانشگاه تهران در عين حال گفت: البته نكته اي كه خود شتابدهنده ها بايد به آن توجه داشته باشند اين است كه تمام استارتاپ ها به نتيجه نمي رسند و اين مسئله نبايد موجب بدبيني نسبت به سرمايه گذارها و يا دلسردي نسبت به اين مدل كار شود.
وي ضمن انتقاد از دكتر پروري در دانشگاه ها اظهاكرد: افزودن دكتر به دانشگاه ها هيچ مشكلي را رفع نخواهد كرد و تمركز روي استارت آپ ها مي تواند خدمات بزرگي را براي كشور ايجاد كند .
به اعتقاد دكتر عموعابديني، نهادهاي دولتي وظيفه دارند شور و انرژي جوانان علاقه مند به فعاليت در حوزه هاي استارتاپي را در مسير درست و منتهي به سودآوري هدايت كنند.

**تجربه موفق دنيا در استارت آپ ها
مجيد ايرانمنش مدير كل دفتر فناوري اطلاعات و ارتباطات معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز در اين آئين در سخناني ضمن تاكيد بر حمايت از ايده هاي نو گفت : يكي از فاكتورهاي موفق در بحث استارت آپ ها رسانه موفق است و دنيا در اين موضوع به جمع بندي رسيده و نتايج آن را ديده است.
وي افزود: حال بايد توجه داشت كه استارت آپي موفق مي شود كه بر پايه دانش و تفكر و جسارت جوانان پيش برود و از حمايت رسانه اي برخوردار شود .
ايرانمنش ادامه داد:از اين رو تشويق و حمايت سرمايه گذاران خصوصي مي تواند راه حل بسيار مهمي در حمايت از استارت آپ ها باشد.

**ضرورت ايده پروري
مسعود زارعي، يكي از مديران خدمات ارزش افزوده جشنواره برترين ايده هاي اپليكيشن ساز نيز در اين آئين، هدف از برگزاري اين جشنواره را مشاركت هرچه بيشتر ايده پردازان جوان فعال در حوزه استارتاپي دانست و گفت: در مرحله نخست از ميان 100 ايده 15 ايده برگزيده و سپس در دور بعدي داوري 5 ايده انتخاب شد و اين 5 ايده توانستند محصول خود را در اختتاميه ارائه و در نهايت 3 ايده بعنوان برتر انتخاب شد.
وي افزود: البته بايد توجه داشت كه تجربه همكاري با تيم بين‌المللي و تيم جوان داخلي باعث شد از دو سال و نيم گذشته به يك سري از استارتاپ‌‌ها و كسب‌وكارهاي كوچكي كه نياز به سرمايه‌گذاري، مشاوره و كمك غيرمالي داشتند كمك كنيم تا بتوانيد راهي در مسير اشتغال از طريق ايده هاي استارت آپي و اپليكيشن ها ايجاد كنيم.
زارعي با تاكيد بر اينكه فضاي خوبي در قبال كسب‌وكار خدمات ارزش افزوده وجود ندارد گفت: اين عامل برخي جوانان را براي ورود به بازار خدمات ارزش افزوده دلسرد كرده است، در حالي كه اين كسب ‌وكار براي عده زيادي اشتغالزايي كرده و سرويس‌هاي خوبي هم به مردم ارائه شده است.
ايده هاي برتر در حضور داوران و صاحب نظران و پس راي گيري در بين حضار معرفي شدند كه بر مبناي آن اپليكيشن‌هاي «گالري در گوشي»، «آرزو» و « آچار همه‌كاره» به ترتيب رتبه اول تا سوم اين رويداد را به خود اختصاص دادند. جوايز اين رويداد نيز در پكيج خدماتي 20، 10 و 5 ميليون توماني به اين برندگان اهداء شد.
در اين آئين علاوه بر معرفي ايده هاي برتر، همچنين 10 ايده منتخب در اين رويداد نيز به سرمايه گذاران معرفي شدند.
علمي **1836 **1440
۰ نفر